Land Rover Defender
Hét adres voor een grote verscheidenheid aan Land Rover onderdelen:
www.AutoDOC.nl -

 

Land Rover Defender Page
THE BEST 4 X 4 X FAR
Landrover Defender

15 jul'16 Stop de persen! Komt de Defender terug?

Geld maakt niet gelukkig, maar wel Defenders!

De miljardair Jim Ratcliffe wil de Defender reincarneren! De vorm waarin is nog onduidelijk, maar er gloort hoop, en dat is voor nu al heel wat na de berichten van verder uitstel van het nieuwe model.

We volgen het nieuws op de voet!

Land Rover Defender - RT Trading - Gereedschap te koop

19 feb'16 Het wachten gaat (nog) langer duren

Waar we eerder nog zeiden en hoopten dat de nieuwe Defender in 2018 zou komen wordt er nu al gespeculeerd over 2019. Komt van uitstel afstel of krijgen we een model dat het wachten dubbel en dwars waard is geweest? "Only time can tell"

Een gedachte die hoop geeft is dat Jaguar Land Rover inmiddels een merkenstrategie voert waarbij ze in een bepaalde modellijn een breed scala aan types voert, veel meer dan alleen carroserie varianten. De Range Rover en Discovery lijn zijn echte families geworden met veel variatie daarbinnen.

Mocht de Defender als familie gepositioneerd worden, dan is de kans groot dat er daarbinnen ruimte gaat zijn voor de echte off roader die het was, maar ook de soft roaders zoals de model studies tot nu toe vaak lieten zien.

29 jan'16 Het doek valt, de laatste Defender is van de band gerold

68 lange en mooie jaren heeft de Land Rover Defender (in enige vorm startend vanaf de Land Rover Series I, en altijd dichtbij die oervader blijvend) het weten te redden. Vandaag is het dan toch echt voorbij na verschillende verlengingen van de productieduur. Het doek valt definitief voor deze legende waarvan er sinds 1948 meer dan 2 miljoen van gemaakt zijn.

In 2018 zou een opvolger gepresenteerd worden, maar totdat het zover is en duidelijk wordt of dit model in de voetsporen kan treden van de Defender zoals we hem nu kennen genieten we nog maar even van de foto's van het aller- allerlaatste model.

21 sept'15 Te laat voor een full size Defender? Er is nog hoop!

Land Rover heeft zijn jongste telg in de modellijn gepresenteerd, een Defender trapauto. Dit tot in detail nagemaakt model is volledig functioneel, met werkende remmen en vering, en uitgerust met de zo karakteristieke spatlappen en traanplaat.

Wel even sparen nog, want de prijs zal naar verwachting net onder de 15 duizend euro uit gaan komen!

Land Rover Defender trapauto 1

Land Rover Defender trapauto 2

Land Rover Defender trapauto 3

14 aug'15 Land Rover opent nieuwe fabriek in Slowakije, lijkt bouwplaats van nieuwe DC100 te worden

Vanaf 2018 zal Land Rover / Jaguar de beschikking hebben over een productie faciliteit in Hongarije. 2018 is nog ver weg, maar het valt wel mooi samen met de verwachte introductie van de DC100, de opvolger van de Defender.

Naar alle waarschijnlijk zal deze auto (onder andere) daar van de band gaan rollen. De productielijn zal echter ingericht zijn om veel meer auto's / modellen van het concern te gaan produceren.

16 jul'15 Productie Defender gaat langer door

Hoewel de productie van de Land Rover Defender volgens eerdere berichten zou stoppen in December van dit jaar, lijkt het er nu op dat deze door zal lopen tot in 2016.

De standaard productie is al opgehoogd van 84 naar 125 per shift, maar de order boeken zijn zo vol dat het daarmee niet gered gaat worden.

De uitloop lijkt echter geen verschil te maken in de bestellingen, wie nog niet besteld heeft, zal geen nieuwe Defender meer ontvangen naar het lijkt.

30 jun'15 2 miljoenste exemplaar van de Defender (geteld vanaf zijn voorvaderen) gebouwd!

67 jaar na de introductie van de allereerste Land Rover, de Series I, wordt het 2 miljoenste exemplaar van de reincarnatie van dat model gebouwd. Een Land Rover Defender 90 in een speciaal jasje.

Het kaartje dat je op meerdere plekken terug ziet komen is "Red Wharf Bay", dat is het strand waar het ontwerp voor de eerste Land Rover met een stok in het zand werd getekend.

Van deze auto wordt er maar 1 gebouwd, en deze zal geveild worden ten behoeven van de Bron Free Foundation en het Rode kruis.

Land Rover Defender 2 miljoen

Land Rover Defender 2 miljoen

Land Rover Defender 2 miljoen

23 mei'15 Super special en limited edition van de Defender

Na de limited editions met vooral veel uiterlijk vertoon en visuele aanpassingen heeft Land Rover nu een hele speciale Defender gebouwd met een heel specifiek doel en functie. Deze Defender zal de Trophy van de 2015 Rugby World Cup op een 100 daagse tour door de UK en scotland begeleiden.

Land Rover Defender 2015 World Rugby Cup

Land Rover Defender 2015 World Rugby Cup

Land Rover Defender 2015 World Rugby Cup

Land Rover Defender 2015 World Rugby Cup

Bekijk hieronder de onthulling van deze unieke Land Rover Defender:

 

19 apr'15 Meer en meer informatie beschikbaar over de opvolger van de Defender

Nu de huidige Defender echt op z'n eind begint te lopen wordt er langzaamaan ook meer bekend over zijn opvolger. Of deze ook weer Defender zal heten is onduidelijk, maar er wordt al wel gesproken over uitvoeren en versies, en bijvoorbeeld ook over welke auto's als "concurrent" op de korrel genomen worden.

Lees hier meer over de laatste stand van zaken, inclusief een aantal impressie foto's.

25 mrt'15 Nog even lekker los op de Land Rover Defender

De Land Rover Defender was altijd al een favoriete basis voor allerlei exotische uitdossingen, maar met het einde in zicht lijken er verschillende partijen nog een keer extra op los te gaan.

Hieronder een verzameling aanpassingen van respectievelijk Paul Smith en 3 keer Kahn. Over smaak valt niet te twisten, toch?

Land Rover Defender - Paul Smith

Land Rover Defender - Paul Smith

Land Rover Defender - Paul Smith

Land Rover Defender - Kahn Pick Up

Land Rover Defender - Kahn Pick Up

Land Rover Defender - Kahn 6 wheeler

Land Rover Defender - Kahn Flying Dutchman

20 jan'15 Land Rover brengt op de valreep nog 3 special editions uit

Nu de productie van de Land Rover Defender op zijn einde komt brengt Land Rover zelf nog 3 officiele special editions uit. De Autobiography, de Adventure en de Heritage in aantallen van respectievelijk 80, 600 en 400.

De Autobiograhpy wordt de meest moderne en luxe, de Adventure is zoals de naam al doet vermoeden gericht op avontuur en komt standaard met een roofrak en verhoogde luchtinlaat. De Heritage is gebaseerd op het verleden en vertoont kenmerken van de eerste series, HUE 166.

Land Rover Defender - Special Editions 2015

Land Rover Defender - Special Editions 2015

Land Rover Defender - Special Editions 2015

Land Rover Defender - Special Editions 2015

20 okt'15 De Groenste Defender ooit?

Zelfs als je deze Defender in het blauw besteld, is hij nog steeds erg groen! Deze is namelijk electrisch. Staatsbosbeheer heeft er een aantal geprobeerd, hoe ze bevallen zijn is nog niet duidelijk.

Ze hebben dezelfde aandrijvingslijn als de "normale" Defender, maar vanzelfsprekend een andere motor. Deze levert 95pk, 330Nm en heeft een actieradius van zo'n 80 km. Allemaal prima getallen voor in een natuurgebied.

Zouden ze ook de leasemarkt veroveren?

Land Rover Defender - Staatsbosbeheer electrisch

Land Rover Defender - Staatsbosbeheer electrisch

Land Rover Defender - Staatsbosbeheer electrisch

16 apr'14 Land Rover Defender is ook op hogere snelheid erg succesvol!

Dat de Defender zijn mannetje staat op lagere snelheid in het bos of op een greenlane zal niets nieuws zijn, maar hogere snelheden willen een standaard Defender nog wel eens in verlegenheid brengen.

Dat het ook anders kan bewijst de door bowler aangepaste Defender die rijdt onder de vlag van Race2Recovery in verschillende wedstrijden.

De eerste wedstrijd werd direct gewonnen! Lees meer op lro.com.

11 feb'14 "nieuwe Defender" krijgt toch minder utilitair karakter

Gerry McGovern, Land Rover Design Director, heeft aangegeven dat de nieuwe Defender, als er uberhaupt nog wel sprake is van een Defender, toch wat geciviliseerder wat dan het huidige model.

Even leek het er op dat het gepresenteerde prototype een stille dood zou sterven, maar inmiddels is duidelijk dat de kansen voor dit model weer gestegen zijn.

McGovern geeft aan dat de verkoopcijfers van 20.000 per jaar naar 100.000 per jaar moeten en dat de huidige versie dat niet gaat redden.

We wachten af hoe het prototype zich ontwikkelt!

15 dec'13 NL Leger kiest voor de Volkswagen Amarok

Het NL leger heeft een nieuwe auto gekozen, de komende tijd zullen alle Land Rovers en Mercedessen worden vervangen door de Volkswagen Amarok, 1667 pick ups van dit type om precies te zijn.

Het vergelijk is eigenlijk niet te maken tussen de Land Rover en Amarok, hoewel de Amarok ongetwijfeld aangepast zal worden tov het standaard civiele model blijft het een heel andere (maar goedkopere) klasse dan bijvoorbeeld een Defender.

10 okt'13 In 2015 is het echt afgelopen met de Land Rover Defender!

Het was al langer bekend, en ook zijn er al verschillende data genoemd, maar telkens weer wist de Defender overeind te blijven. De laatste keer onder andere door aanpassing van de 2,4 liter diesel naar de 2,2 liter versie.

Maar nu lijkt het dan toch echt voorbij. Volgende die BBC, die het nieuws rechtstreeks van Land Rover zelf zou hebben is het eind 2015 over en klaar met de productie van de Defender. De Defender zelf zal gelukkig nog veel langer het straatbeeld blijven sieren, maar nieuwe zullen er niet meer bij komen.

Gelukkig is voor 2016 de opvolger al aangekondigd! Wat dat zal worden is nog even gissen, de DC100 zal het niet zijn, maar daarna zijn geen nieuwe proto's meer opgedoken.

review: Fenix PD32 UE (Ultimate Edition) van Knives and Tools
Na een paar maanden vrij intensief gebruik van de PD32 kan ik zeggen dat ik mijn nieuwe favoriete zaklamp heb gevonden! Hiervoor had ik de Fenix TK40, de PD32 is zo veel handzamer en praktischer!

Knives and Tools - Fenix PD32

De batterijen gaan ontzettend lang mee, en helemaal met de accu's (Eden 18650) blijft ie maar doorgaan! Ik gebruik de lamp op verschillende manieren, gewoon als traditionele zaklamp, maar ook met de adapter als hoofdlamp of met de holster als lamp op de schouderbanden van mijn rugzak. Hij blijft mij, maar vooral ook anderen verbazen met zijn licht opbrengst!

Update: Niet alleen was de PD32 UE een ultimate edition, hij was ook limited :-). Hier 2 links naar mogelijke alternatieven:
PD32
PD35
Ik zou voor de PD35 gaan, voor een klein beetje meer geld, heb je heel veel meer licht!

23 aug'13 De Land Rover Defender LXV, de jubileum editie ter ere van het 60 jarig bestaan, komt toch naar Nederland!

Persbericht: Tijdens het 65-jarig jubileumfeest van het merk Land Rover eerder dit jaar, was een van de hoogtepunten de presentatie van een unieke Special Edition van de Defender, de LXV (65 in Romeinse cijfers). Voor Nederland is deze unieke Defender leverbaar als 90 en 110 Station Wagon, in zowel personenauto- als bedrijfsauto-uitvoering.

De fraaie Land Rover Defender LXV is zowel met zijn exterieur als interieur een exclusieve verschijning. Voor de lakkleur is er keuze uit Fuji White of Santorini Black (metallic), waarbij grille, koplampomlijstingen en dak zijn uitgevoerd in de contrastkleur Corris Grey (metallic). De buitenzijde onderscheidt zich verder door 16-inch ‘Sawtooth’ lichtmetalen velgen in Gloss Black en unieke grijs/oranje ‘LXV’-badges op voorportieren en achterzijde. Standaard is een Union Flag-badge op de achterzijde van de auto.

Het interieur is uitgevoerd met exclusieve, volledig lederen stoelbekleding, met gepreegd ‘LXV’-logo in de hoofdsteunen van de voorstoelen. De unieke, contrasterende stiknaden in oranje op stoelen, stuurwiel en opbergvak (‘cubby box’) verwijzen naar de LXV-badges op de carrosserie. Ook de matten zijn uitgevoerd met een in twee kleuren geborduurd LXV-logo. Tot slot is de middenconsole uitgevoerd in de reeds van het exterieur bekende contrastkleur Corris Grey (metallic).

Voor wat betreft zijn verdere uitrusting biedt de Defender LXV Special Edition onder meer standaard airconditioning, elektrisch verwarmbare voorruit en voorstoelen, radio/CD-speler met USB- en AUX-aansluiting en vier 50 W luidsprekers, Bluetooth mobiele telefoon-integratiesysteem, elektrisch bedienbare portierruiten, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, handbedienbaar glazen kanteldak, treeplanken, vierkanaals ‘all-terrain’ antiblokkeer remsysteem (ABS) en elektronische vierwiel tractieregeling (ETC).

Voor de aandrijving zorgt de bekende 2,2-liter viercilinder dieselmotor met een vermogen van 90 kW/122 pk bij 3.500 tpm en een maximum koppel van 360 Nm bij 2.000 tpm. Deze is gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Land Rover Defender LXV is vanaf heden beschikbaar en heeft in bedrijfsauto-uitvoering een vanafprijs van € 37.800 (excl. BTW en BPM).

bron: (http://www.landrover.com/nl/nl/lr/about-land-rover/land-rover-news/defender-lxv-special-edition/)

3 mei'13 65 jaar Land Rover wordt gevierd met een speciale uitgave van de Defender

Land Rover heeft haar 65e verjaardag gevierd met een speciale uitgave van de Land Rover Defender. Deze keer was het een 90 die opgeleukt werd. Of deze versie ook in NL geleverd wordt is nog niet bekend.

Land Rover Defender LVX 65

12 april'13 geruchtenstroom rondom de nieuwe Defender blijft aan

De Land Rover DC100 heeft vanaf het begin fans en tegenstanders gehad. Hoewel volgens de berichtgeving steeds meer tegnstanders fan zouden zijn geworden blijven de geruchten aan dat de DC100 slecht een vinger oefening is voor de echte vervanger van de legendarische Land Rover Defender en dat de uiteindelijke kandidaat toch wat "rauwer" zal zijn dan de DC100 deed vermoeden. We wachten af

2 januari'13 vanaf 19 januari nieuwe regels rijbewijs B(E)

Vanaf 19 januari gelden er nieuwe regels voor het B(E) rijbewijs. Gezien het grote trek- en eigen laadvermogen van Land Rovers zijn met name de nieuwe regels voor het B rijbewijs een verbetering. (regels uitgaande van gewicht en niet maximaal toegestane gewicht voor berekening totale gewicht)

Oude regel B:
Een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 750 kg achter zijn auto voorttrekken. Alleen als het maximaal toegestane gewicht van beide voertuigen samen niet meer is dan 3500 kg. De aanhangwagen of oplegger mag niet meer wegen dan de ledige massa van de trekkende auto. Dit is de massa van het voertuig zonder lading, bestuurder en andere inzittenden.

Nieuwe regel B:
Een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 750 kg achter zijn auto voorttrekken. Alleen als het gewicht van beide voertuigen samen niet meer is dan 3500 kg. De aanhangwagen of oplegger mag wel meer wegen dan de ledige massa van de trekkende auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet dan wel blijken dat de auto een dergelijke zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.

Meer info over rijbewijs B via dit document:

De wijzigingen voor het BE rijbewijs staan in onderstaand overzicht:

bron: (http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/rijbewijscategorieen)

12 oktober'12 Land Rover Defender uit nieuwe James Bond (Skyfall) wordt ten toongesteld in de etalage van Harrods in Londen

Introductie zoals in de video te zien is:

In anticipation of the new James Bond movie SKYFALL, the new Land Rover 110 Defender Double Cab Pick Up, driven in the opening sequence by field agent Eve (Played by Naomi Harris), will be on displat at Harrods, Brompton Road, Knightsbridge until Sat 27 October 2012.

6 oktober'12 Italiaanse video over de Land Rover Defender
Een video zoals deze op de Facebook pagina van Land Rover Italie staat. Niet helemaal volgende de groene code, grappig om te zien, maar kennelijk een erg verschillend reclamebeleid tussen de verschillende landen.

3 september'12 Land Rover overweegt fabriek in Saoudi-Arabië
Land Rover (Tata) heeft op dit moment 5 fabrieken in het United Kingdom en 1 in India. Op dit moment overweegt Tata daar een fabriek in Saoudi-Arabië aan toe te voegen.

De fabriek zou zeer dicht bij een aluminium fabriek komen die volgend jaar zijn deuren opent en ook de energie kosten in het land zijn laag.

31 augustus'12 Land Rover brengt de Defender opnieuw op hoger niveau en presenteert wijzigingen voor model jaar 2013
Ondanks dat de Defender aan het eind van zijn levensduur is (of zou zijn?), heeft Land Rover opnieuw enkele verbeteringen doorgevoerd voor het komende model jaar 2013.

De motor verandert niet, dit blijft de 2.2 diesel. De wijzigingen zijn met name aan de binnenzijde te vinden. Zo krijgt de Defender nieuwe comfortabelere stoelen en is er een beter audio systeem beschikbaar.

Aan de buitenzijde bestaat de update uit twee nieuwe kleuren (Barolo Black en Havana) en 4 contrasterende dakkleuren (Santorini Black, Indus Silver, Orkney Grey en Firenze Red).

Weliswaar allemaal opties, maar het zorgt ervoor dat de Defender wel weer wat nieuws te bieden heeft en fris blijft tot het einde!

Land Rover Defender - Defender model year 2013 Land Rover Defender - Defender model year 2013

Land Rover Defender - Defender model year 2013 Land Rover Defender - Defender model year 2013

13 augustus'12 Ook Land Rover toont interesse in productie capaciteit NedCar
Het is nog in een pril stadium, maar VDL directeur Van Der Leegte heeft aangegeven dat de eerste gesprekken met Land Rover over productie door NedCar reeds gevoerd zijn.

Een samenwerking tussen deze twee partijen zou op veel fronten iets moois betekenen voor Nederland. Weer meer continuiteit en variatie in de automobiel industrie en Land Rovers die op eigen bodem gemaakt worden!

29 juni'12 Duurzaamheid nieuw speerpunt voor Land Rover NL dealer organisatie
Land Rover was al eerder actief in de CO2 compensatie, maar toen met name gericht op de productie van de voertuigen. Nu wordt de focus ook gelegd op de landen organisaties.

De BOVAG heeft alle Nederlandse dealer gecertificeerd als "Erkend Duurzaam". 1 Dealer heeft zelfs het predicaat "Erkend Duurzaam Plus" verdiend.
Klik hier voor meer informatie van Land Rover NL zelf

30 mei'12 Nieuwe versie van de onovertroffen Land Rover Defender reclames
We schreven al eerder over de succesvolle en telkens weer creatieve reclames van Land Rover over de Defender. Er is weer een nieuwe die we jullie niet willen onthouden!

Land Rover Defender ad

12 mei'12 Piet Boon doet het opnieuw; Land Rover Defender 110 re-design
Na zijn eerdere successen toen Piet Boon uitvoeringen maakte van de Range Rover, Range Rover Sport en een serie witte Defenders heeft hij zich opnieuw op een Land Rover uitgeleefd. Dit keer een Defender 110.

Piet Boon volgt het uitgesproken design van de Defender en versterkt dit nog verder: "De Defender is stoer, tijdloos en eigenzinnig. Daar hoort geen verfijnd design bij, maar juist een accentuering van zijn sterke ontwerptaal."

Land Rover Defender - Piet Boon 2012

Land Rover Defender - Piet Boon 2012

De Piet Boon Land Rover Defender 110 is een uniek exemplaar, maar wie weet bij voldoende belangstelling...

27 apr'12 Maanrover gaat binnenkort verhuizen
Maanrover in Nuland is druk bezig alles in orde te maken voor de verhuizing naar een nieuw pand. In dit nieuwe pand zullen ze nog beter in staat zijn hun ruime collectie onderdelen, zowel nieuw als tweedehands, te laten zien en zal ook de werkplaats nog meer ruimte krijgen. Hieronder een foto van het nieuwe pand:

Nieuwe pand Maanrover

We hebben al een korte blik mogen werpen op de binnenzijde, en het wordt echt erg mooi.

Een paar dingen zullen waarschijnlijk niet veranderen, de kwaliteit van het werk en de koffie die altijd klaar staat!
www.maanrover.nl

24 apr'12 Gerry McGovern geeft meer inzicht in uiteindelijke opvolger Land Rover Defender
Op de 2012 Beijing motor show heeft Gerry McGovern aangegeven dat de opvolger van de Land Rover Defender inderdaad af zal wijken van de DC100 zoals deze tot nu toe getoond is.

Tegelijkertijd gaf hij aan dat het streven niet is om de huidige Defender te dupliceren. In de nieuwe Defender zal wel iets van de Land Rover DC100 terugkomen, maar het wordt een meer praktische (utilitarian) auto. Aan de andere kant zal deze meer praktische insteek niet ten koste gaan van het comfort zoals nu het geval is bij de Land Rover Defender. Mensen willen tegenwoordig meer comfort en meer praktische zaken, ook in een praktische auto, geeft McGovern hierover aan.

22 apr'12 Opening Landreiziger webshop
Het duo Martin en Liz stond al bekend om hun uiterst informatieve website www.landreiziger.nl waar zij zeer uitgebreide reisinformatie in woord en beeld met hun bezoekers delen. Ook de aanzienlijke hoeveelheid modificaties die zij overwegend in eigen beheer en naar eigen ontwerp aan hun Defender 110 hebben aangebracht, is door de zeer open verslaglegging ervan een geliefd stuk inspiratie bij menig 4x4 rijder en overlander.

Veel overlanders hebben dan ook de weg naar Dordrecht waar het duo woonachtig is, al gevonden en hebben zich uitvoerig laten voorlichten over de zin en onzin van voertuigmodificaties. In veel gevallen schoven Martin en Liz het eigen werk aan de kant en hielpen mee waar de kennis of kunde van hun ‘medereizigers’ tekort schoot.

De stijgende lijn in de vraag naar componenten, deels voorbereide modificaties of complete installaties heeft het duo uiteindelijk doen bewegen een webshop in te richten. Het doel dat Landreiziger hiermee voor ogen heeft is met name de drempel verlagen voor de enthousiaste doe-het-zelver om zelf aan de slag te gaan met de uitvoerig beproefde modificaties. Zij doen dit middels twee heel interessante concepten; ‘parts in a box’ en ‘mods in a box’. De parts in a box is zoals de naam al aangeeft, een doos met componenten en een handleiding, terwijl de mods in a box een zo goed als complete uitgewerkte modificatie op zal leveren. Deze hoofd categorie zal in de komende jaren tot een erg interessant geheel groeien dat zich niet beperkt tot alleen Land Rover Defender modificaties.

Landreiziger shop

De Landreiziger Shop kent ook een gedeelte accessories die vooral interessant zijn door het selectiebeleid van Martin en Liz. Zij voeren alleen producten die zij zelf toegepast hebben of toe zouden passen, wat duidelijk terug te zien is in de persoonlijke productomschrijvingen en bevindingen. Daarmee hebben zij hun webwinkel tot een fraai verlengstuk van hun blog weten te maken en is de Landreiziger Shop een welkome aanvulling die zich door kennis en kunde weet te onderscheiden.
www.landreiziger.nl
shop.landreiziger.nl

14 apr'12 Ook buiten de Defender valt er in het bos heel wat te beleven - advertorial
Hoewel je met een Defender ver komt in een bos, je komt niet overal. En juist op die meer afgelegen plekken kan het erg mooi zijn. En soms kom je er per ongeluk terecht, dan is het goed te weten hoe je jezelf kunt redden.

Vorige week heb ik met survivalschool.nl 4 dagen doorgebracht in een afgelegen bos om de fijne kneepjes van de survival te leren. Net zoals bij je Land Rover is goed gereedschap erg belangrijk als je op jezelf bent aangewezen.

Naast een goede rugzak en slaapspullen waren mijn messen mijn belangrijkste bagage. Ik had een Fallkniven F1 en een Victorinox Locksmith bij me. (En de Fallkniven DC4 voor het veldonderhoud van beide)

Hoewel beide messen me bevielen is in een survival situatie de Fallkniven F1 de nummer 1. Hout splijten, takken snijden en zelfs kleine stammetjes zijn geen probleem. Er handig bij het maken van vuur of beschutting. De Locksmith is ideaal voor het kleinere werk, maar ook daar kun je met de F1 vooruit. Als ik echt op gewicht van mijn bepakking moet letten dan blijft het bij de Fallkniven F1, anders gaat de locksmith ook mee. Die laatste ligt inmiddels wel standaard in de Defender, want als je al een bijl of zaag hebt liggen en daar de F1 niet voor nodig hebt is de Victorinox een perfecte aanvulling.

Naast het gebruiken van het mes is ook veldonderhoud van je mes erg belangrijk. Door tussentijds je mes goed te verzorgen voorkom je dat regelmatig groot onderhoud nodig is en daarmee verleng je de levensduur. De Fallkniven DC4 is ideaal voor dit veldonderhoud, maar is als hij nieuw is wat aan de grove kant. Advies is om voordat je hem op je goede (en dure) messen gebruik thuis eerst te gebruiken op wat minder dure messen. Die eerste behandelingen neemt hij door zijn grofheid vrij veel materiaal weg van het mes. Na een paar keer is dat beduidend minder en blijft hij ook op een constante grofheid / fijnheid.

Tijdens de survival cursus kwam dit veldonderhoud uitgebreid aan bod en heb ik de DC4 goed kunnen inzetten. Voor de F1 blijkt een riem daarnaast een zeer goed onderhoudsmiddel (bijvoorbeeld deze scheerriem). Die staat dan ook op mijn lijstje. Het vraagt wat meer bewegingen dan een slijpsteen, maar het neemt minder materiaal weg en bij regelmatig gebruikt blijft je mes extreem scherp.

9 apr'12 Gerucht: Land Rover DC100 is niet de opvolger van de Defender
Het gerucht gaat dat de DC100 niet de opvolger wordt van de huidige Defender, maar een op zichzelf staand model naast een nog te presenteren "nieuwe" Defender.

Er is nog steeds een enorme markt voor auto's als de Land Rover Defender of de Toyota HiLux welke niet wordt vervuld door de DC100. De DC100 is een cross over luxe voertuig dat niet gekocht zal worden door mensen met de vraag naar een praktische auto.

Helemaal nu Land Rover heeft aangekondigd in de komende jaren veel nieuwe modellen en lijnen te willen presenteren wordt het gerucht steeds sterker dat er naast de DC100 een meer basic model komt zoals de huidige Defender dat nu is.

16 mrt'12 Land Rover weet tegen de trend in goede verkopen te presenteren
Daar waar de markt in Europe gemiddeld 9,2 afname in vraag naar personen auto's moet noteren, zet Land Rover een onvoorstelbare 46,7% groei neer!

Slechts 2 andere merken (Daimler en Hyundai / Kia) weten ook een positief resultaat te boeken, zij het op grote afstand van Jaguar / Land Rover. De nummer twee volgt Land Rover met een groei van 18,7%.

5 feb'12 Land Rover reclame, opnieuw een top advertentie
Land Rover heeft een naam hoog te houden als het gaat om advertenties. Hier weer een juweeltje:

Land Rover Defender Page - A Better World
(Klik voor een vergroting)

31 jan'12 Kahn richt zich ook op de Land Rover Defender
Kahn, de autotuner die zich tot nu toe vooral bezig hield met Range Rovers, gaat nu ook de Defender onder handen nemen. Op onderstaande foto's is het eerste resultaat te zien. Nu nog met 16 inch velgen, er komen ook 18 inch velgen beschikbaar. Deze uitvoering zal waarschijnlijk niet vaak de modder ingaan, en voor de uitvoeringen op 18 inch lichtmetaal zal dat nog meer gelden.

25 jan'12 Nieuwe limited edition van de Land Rover Defender
De duitse Land Rover importeur heeft zich samen met de Duitse wapen fabrikant Blaser zich flink uitgeleefd op een Land Rover 110 SE en deze omgetoverd tot een voertuig dat de meeste jagers erg zal aanspreken.

Daar waar eerdere special editions vooral optisch onder handen werd genomen is deze 110 (in Keswick Green) ook echt functioneel aangepakt. Zo zit in de achterbak een speciale kist voor maximaal 5 geweren en een aparte lade voor de munitie. Ook is bij deze variant een soort mandje op de trekhaak aanwezig voor het geschoten wild.

Verder is de Land Rover Defender 110 Blaser edition uitgerust met zaken als een lier, A-bar, snorkel, een werklicht achter, een roof arck, traanplaat op de wings en een stuurstang beschermer. Echt klaar voor het werk in de bossen dus!

Er zullen ongeveer 60 van deze Defenders geleverd worden en de prijs in Duitsland is €49.500

(klik voor een groter formaat)

Land Rover Defender - Blaser Edition

Land Rover Defender - Blaser Edition

Land Rover Defender - Blaser Edition

Land Rover Defender - Blaser Edition

Land Rover Defender - Blaser Edition

Land Rover Defender - Blaser Edition

23 jan'12 QT Wildcat nu ook met Diesel
Sinds QT de rechten op de Wildcat heeft overgenomen van Bowler is het model flink in beweging. De laatste ontwikkeling is een Diesel motor die in het assortiment naast de 5 liter V8 komt.

Het blok levert 316pk en 695 Nm, indrukwekkende getallen die het tot een ware alles kunner maken. De basis is een 3.0 TDVV6 van Land Rover, maar die levert "slechts" 245pk en 600Nm, dus er is nog flink aan gesleuteld voor het blok klaar was voor gebruik in de QT Wildcat.

Land Rover Defender - Wildcat QT Diesel

Land Rover Defender - Wildcat QT Diesel

19 nov'11 Livestream van presentatie DC100 op LAA 2011
Afgelopen woensdag is op de Los Angeles Autoshow een verdere ontwikkeling van de Land Rover DC100 getoond. De DC100 op deze gelegenheid was in een andere kleur en carrosserie aanwezig, namelijk een lichtblauwe SW. Naast de sport en de hardtop is nu dus ook de stationwagon beschikbaar waarmee de line u van de Defender steeds dichter benaderd wordt.

De stream is te vinden op deze site.
bron: dc100.nl

4 nov'11 2e variant van de Land Rover DC100 op de LAA 2011
Nadat de Land Rover DC100 in september voor het eerst aan het publiek getoond is op de IAA in Frankfurt, Heeft Land Rover aangegeven op de LAA (Los Angeles Autoshow), van 18 tot 27 november een tweede variant van de opvolger van de Land Rover Defender te zullen tonen.

Of het gaat om een aantal aanpassingen op de DC100 zoals deze in Frankfurt is getoond (update) of een geheel nieuwe richting / versie waarmee ze opnieuw de mening van het publiek willen toetsen is nog niet geheel duidelijk. John Edwards, directeur bij Land Rover, zei het volgende hierover: “sometimes we talk too much about the NAS [North American specification] 90 Defender and surfer dudes, and not enough about the Red Cross, Zambia or the Australian Outback. We want to get back to our roots, but it would be nice if in doing so, we can also sell it to the Californian surfer dude.”

Ook gaf hij aan dat het nieuwe model “capable, usable and abusable” moet zijn. Kijkend naar de eerste versie van de DC100 en deze 2 opmerkingen zou het model dat in Los Angelos gepresenteerd gaat worden best wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen!

21 okt'11 Land Rover Defender ook na 2015 nog beschikbaar
Nu bekend is geworden dat de Land Rover DC100 vanaf 2015 op de markt komt was natuurlijk de vraag wat dit zou betekenen voor de huidige Land Rover Defender.

Het lijkt er op dat de Defender 110 en Defender 130 nog tot 2017 geleverd zullen worden. Dit is mogelijk omdat de nieuwe 2.2 diesel aan de EU6 normering voldoet en daarnaast zijn deze modellen nu geclassificeerd als "commercial vehicle". Wat ook meespeelt is de verwachten dat er (tijdelijke) vrijstelling kan worden aangevraagd voor de eisen op het gebied van voetgangersveiligheid.

De Land Rover Defender 90 zal naar alle waarschijnlijkheid wel van de markt verdwijnen bij het verschijnen van de Land Rover DC100.

6 okt'11 Land Rover valt in de prijzen op de IAA
Jaguar Land Rover bewijst wederom haar internationale kracht en leiderschap door tijdens de IAA twee van de belangrijkste prijzen in de wacht te slepen. De Best in Show award van het toonaangevende Amerikaanse autotijdschrift AutoWeek ging naar de Jaguar C-X16 concept en de Best Concept award was voor de Land Rover DC100 Sport.

“Het winnen van twee van de belangrijkste media-awards in onze industrie is een geweldige prestatie van Jaguar en Land Rover”, aldus Frank Klaas, Global Head of Communications van Jaguar Land Rover. “Deze erkenning van de Autoweek-redactie bevestigt de kracht van ons design en de techniek en dynamiek van Jaguar Land Rover.”

Land Rover DC100 & DC100 Sport – vrijheid en avontuur
De Land Rover DC100 en DC100 Sport zijn nieuwe concepten van Land Rover die de toekomstige mogelijkheden van de legendarische Defender onderzoeken. De concept cars laten Land Rovers flexibiliteit en aanpassingsvermogen zien, die altijd al een essentieel onderdeel waren voor Land Rover, maar met de huidige Defender gaan ze nog een stap verder met vooruitstrevende duurzame en hightech materialen. DC100 laat de toekomst van Land Rover zien in al haar veelzijdigheid; de DC100 Sport staat voor vrijheid en avontuur.

Gerry McGovern, Design Director Land Rover: "Deze ontwerpen zijn overduidelijk van Land Rover. De Defender werd een wereldwijd icoon dankzij de betrouwbaarheid van zowel het ontwerp als de techniek. Bij het creëren van deze concepten namen we functionele designelementen uit het verleden die we herinterpreteerden voor de 21e eeuw. Hiermee geven we onze gedachten weer over hoe we een geheel nieuwe Defender-generatie kunnen creëren die bewijst dat design en functie echt in harmonie kunnen samenwerken."

“We hebben lang gediscussieerd over de Best Concept award”, vertelt hoofdredacteur Raynal. “De Kia GT en de Jaguar C-X16 waren een optie, maar de DC100 Sport was in Frankfurt zo’n complete verrassing dat we uiteindelijk voor dit model kozen als onze winnaar. De DC100 Sport zit vol gadgettechnologie, zoals een terreinscanner en een sonar-dieptemeter voor bij het oversteken van water, om er maar een paar te noemen. En dat zijn aspecten waar de eigenaren van de Series I, II en III alleen maar kunnen dromen. We hopen dat Land Rover de auto inderdaad gaat bouwen en hem naar de Verenigde Staten stuurt."
bron: Landrover.nl

4 okt'11: Land Rover Club Holland clubavond over Land Rover DC100
De Land Rover Club Holland organiseert op dinsdag 11 oktober een avond voor de leden waarop gesproken zal gaan worden over de DC100, de karakteristieke eigenschappen van de Defender en in hoeverre deze, met elkaar overeen komen.

Niet alleen zullen de resultaten achteraf op de website geplaatst worden, ook zal de feedback aangeboden worden aan de product manager van Land Rover NL.

Meer informatie hierover staat op de site van de LRCH.

1 okt'11: Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen rondom de Land Rover DC100
Benieuwd naar hoe de conceptfase van de DC100 (Land Rover projectnummer L660) zich verder zal ontwikkelen? zet L660.nl in je favorieten en blijf op de hoogte!

27 sep'11: assortiment gereedschap te koop uitgebreid
Het assortiment van gereedschap te koop is opnieuw verder uitgebreid. Op hun site vindt je nu nog meer handige tools die je bij het sleutelen aan je Land Rover niet kunt missen.

Vanwege de uitbreiding van het assortiment krijg je nu tijdelijk 10% korting met de actiecode RTNEWOKT11. Dit is dus het moment om te kijken of er iets voor je tussenzit!
www.gereedschaptekoop.nl

14 sep'11: Uitvoeringen Land Rover DC100
Op de andere wielbases moeten we nog even wachten, maar gisteren werd tijdens de introductie van de DC100 al wel duidelijk in welke uitvoeringen deze waarschijnlijk beschikbaar zal komen, als hardtop / stationwagon, maar ook als cabrio / roadster. Het open model heeft niet de kenmerken die de Defender Softops hadden maar neigt als concept meer naar het traditionele cabrio of roadster uiterlijk.

Land Rover DC100 Sport

13 sep'11: De eerste beelden van de presentatie van de nieuwe Defender, de Land Rover DC100 op de IAA in Frankfurt
Deze beelden zijn genomen uit de live stream van Land Rover over de presentatie van de opvolger van de Defender, voorheen bekend als project Icon of L660, de DC100

Land Rover DC100 opvolger Defender - IAA

Land Rover DC100 opvolger Defender - IAA

Land Rover DC100 opvolger Defender - IAA

05 sep'11: Live vanaf de IAA, presentatie van de opvolger van de Land Rover Defender, de Land Rover DC100
Dinsdag 13 september zal de DC100 als opvolger van de Land Rover Defender, ook aangeduid als Project Icon en L660, door Land Rover gepresenteerd worden op de IAA. Je kunt hier live getuige van zijn, de presentatie wordt op die dag vanaf 9:15 als live stream gebracht op de site van Land Rover.

31 aug '11: Land Rover DC100, opvolger van de Land Rover Defender 90
Afgelopen nacht heeft Land Rover de eerste foto's van de opvolger van de Defender getoond, de Land Rover DC100. Hiermee is eindelijk meer bekend over project Icon of de L660 zoals het programma tot nu toe genoemd werd.

De eerste foto's zijn wisselend ontvangen, maar tonen duidelijk de oude Defender en de nieuwe richting die Land Rover al enige tijd geleden is ingeslagen met zijn modellen.

images/L660 opvolger defender project icon

images/L660 opvolger defender project icon

Het model zal in 2015 op de markt komen, volgens Land Rover zijn de komende vier jaar nodig voor de reis om tot een waardige opvolger van de huidige Defender te komen, geen makkelijk opgave voor zowel Land Rover als de DC100.

Land Rover heeft aangegeven deze reis samen met de gebruikers en liefhebbers te willen maken. Zodra daar meer over bekend is zal dat natuurlijk hier gepresenteerd wordt.

4 aug '11: One Life, Live it! Maar dan anders...
De "One Life, Life It" slogan van Land Rover is inmiddels een zeer bekende, het bedrijf LIFF heeft dit zeer letterlijk genomen en de slogan aangepast naar "One Life, Liff It".

Liff verkoopt naar eigen zeggen: "Doordachte hulpmiddelen voor elke (on)verwachte (nood)situatie.". Dit gaat van voorzieningen in geval van drinkwatertekort tot schuilkelders.

Hopelijk nooit nodig in de meest extreme vorm, maar er zitten zeker wel spullen bij die de Land Rover rijder zullen interesseren. Drinkwater purifiers niet omdat er een nationale calamiteit is, maar omdat je te ver van de bewoonde wereld bent met je auto of voedselrantsoenen voor lange reizen.

Zeker een kijkje waard! www.liff.nl

29 jul' 11: Land Rover: “stoppen met Defender is een optie”
Land Rover worstelt met de opvolging van de klassieke Defender. Daarbij worden op het moment drie opties overwogen. Een daarvan is om te stoppen met het model.

De Defender is het model dat Land Rover groot heeft gemaakt. Hij is in zijn oervorm te koop sinds 1947 en het wordt dus tijd voor opvolging. Die zou in 2013 moeten komen, maar Land Rover worstelt er al een hele tijd mee. De managing director van Land Rover in Engeland, Colin Green, vertelt tegen onze collega’s van het Britse AutoExpress, dat stoppen met het model wordt overwogen. Dat zou dus betekenen dat de Defender geen opvolger krijgt.

“Als de opvolger niet goed is, verprutsen we een van de belangrijkste auto’s uit de historie. Dat is dus een geweldige verantwoordelijkheid,” licht hij toe. Op het moment overweegt Land Rover drie scenario’s. De eerste is om de opvolger van de Defender te ontwikkelen op het platform dat wordt gebruikt voor de Discovery en de Range Rover Sport. Daarmee zou het nieuwe model echter wel een duurdere auto worden. En dat is niet waar de klantenkring, die veelal bestaat uit boeren, hulpdiensten en bouwbedrijven, op zit te wachten.

De andere optie is om de huidige Defender te laten voorleven met Euro VI-diesels. Die worden in 2016 voor modellen als de Defender verplicht. Dat de Defender zeker nog wordt getest met modernere techniek dan de huidige Ford Transit-diesel, is wel eens bewezen met spionagefoto’s.

De derde optie is dus om te stoppen met de Defender een niet met een opvolger te komen. “Het bij iedereen de minst populaire keuze omdat we er een trouwe klantenschaar voor hebben. Het is echter niet zo zinvol om wel de klanten een dienst te bewijzen, maar het bedrijf niet. We moeten aan een nieuw model wel geld kunnen verdienen.”
bron: autoweek.nl

18 juli'11: LRO Show Billing 2011
De jaarlijkse LRO Show in Billing van afgelopen weekend zit er weer op. Met onderstaande playlist kun je nog eens nagenieten of zien waarom je er volgend jaar echt bij moet zijn.

13 juli'11: Land Rover roots
Prachtig filmpje over de roots van Land Rover. Verteld op een strand in Wales.

31 mei'11: Land Rover Defender in actie
De speciale troepen die de aftocht van Mladic naar Den Haag beveiligden reden in Land Rover Defenders modeljaar 2007 zoals op onderstaande foto's te zien is. Op de tree sliders en lier na zien ze er redelijk standaard uit. (klik voor een vergroting)

Land Rover Defender - Belgrado

Land Rover Defender - Belgrado

Land Rover Defender - Belgrado

25 mei'11: America Chopper goes Land Rover
De mannen van American Chopper laten zich verbazen door wat een Land Rover allemaal kan. Heel veel vertrouwen lijken ze niet te hebben in elkaars rij-kunsten

09 mei'11: Over hoe veilig je je voelt in een Land Rover
Meestal hebben commercials over Land Rover en veiligheid iets te maken met het verkeer of off road, deze commercials gooien het echter over een andere boeg:

05 mei'11: Alweer een nieuwe en treffende campagne voor de Land Rover Defender
Het lijkt een trend te worden, opmerkelijke en verrassende reclames van Land Rover. De laatste in de reeks is een paspoort met stempels die samen een Land Rover Defender vormen:

Land Rover Defender - Defender Passport advertisement

04 mei'11: subtiele reclame voor de Range Rover Evoque
Of de Range Rover Evoque zelf subtiel te noemen is zal altijd wel onderwerp van discussie blijven, maar onderstaande reclame voor de Evoque is het zeker wel!

Land Rover Defender Page - Reclame Range Rover Evoque

Land Rover Defender Page - Reclame Range Rover Evoque

De foto's zijn gemaakt in Eindhoven bij de manage tegenover de kunstijsbaan. Deze vorm van reclame maken waarbij door middel van een sjabloon en hoge druk een stuk straat, stoep of viaduct wordt schoongespoten zie je steeds meer en is zelfs wel in lijn met de groene weg die Land Rover steeds meer inslaat.

Hoe dan ook weer een sterk staaltje reclame van Land Rover!

03 mei'11: Accukabels met aangeperste ogen - advertorial
Er zijn maar weinig Land Rover Defenders nog zo origineel (of kaal) als toen ze de fabriek verlieten. De lijst accessoires die je er op of aan kunt monteren is haast oneindig. Veel van die accessoires verbruiken stroom, en dat betekend vaak ook aanpassingen aan de bekabeling. Tot een paar vierkante milimeter kom je een heel eind met een semi professionele perstang voor kabelschoenen, maar juist daarboven als een goede persing belangrijk is red je het zelf niet meer.

Accuweb.nl levert accukabels op maat en perst de ogen er desgwenst als service direct voor je aan.

Accuweb - accukabel op maat met aangeperste ogen

En net als met de scherpgeprijsde accu's, gratis en binnen 24 uur verzonden! Want als je lekker aan het klussen bent aan je Land Rover Defender wil je niet een week hoeven wachten voor je verder kunt!
Meer info: www.accuweb.nl

29 apr'11: Land Rover Defender Rough op de AutoRAI 2011
Onderstaande foto's van de Land Rover Defender Rough zijn genomen op de AutoRAI 2011. De meeste Defenders blijven niet lang schoon, maar het is de vraag of deze "bling bling" editie het asfalt vaak zal verruilen voor modder.

Land Rover Defender Rough auto RAI 2011

Land Rover Defender Rough auto RAI 2011

21 apr'11: Wetterlings handgesmede bijlen nu bij Knivesandtools.nl - advertorial
Je hebt bijlen en je hebt échte bijlen. Hier zit een groot verschil tussen. Wetterlings bijlen zijn van de laatste soort. Handgesmeed in Zweden, van staal met een hardheid van 58-59 HRC. Dat is harder dan goedkopere bijlen met als voordeel: een bijl die tegen een stootje kan en dus veel langer scherp blijft.

De steel is van het taaie en sterke Amerikaanse Hickory hout en alle bijlen worden geleverd met een leren beschermhoes voor om de kop.

Knivesandtools.nl heeft verschillende modellen Wetterlings bijlen in het assortiment en op voorraad. Van een kleine bijl van 25 cm (geschikt voor bijvoorbeeld backpacken) tot de grote Swedish Forest Axe (voor het grote werk).

Er is nu een tijdelijke introductiekorting van 10% op alle Wetterlings producten! Gebruik hiervoor actiecode HAKKEN in het winkelwagentje. De actie is geldig t/m as zondag 24 april.
Meer info: www.knivesandtools.nl

7 apr'11: Video reisverslag van de LandReiziger winterreis door Rusland
LandReiziger leeft de "Defender Lifestyle", dit zie je terug in de ongekend functionele en professionele aanpassingen aan hun auto en de reizen die ze er mee ondernemen. Van veel van deze reizen zijn reisverslagen beschikbaar op www.landreiziger.nl. In het overzicht staat nu ook het video verslag van de winterreis die ze kortgeleden maakten. Absoluut de moeite waar om eens even lekker voor te gaan zitten!

Winterreis Rusland 2010/11 from Landreiziger.
Meer info: www.landreiziger.nl

7 mrt'11: Mobieltjes voor Stichting De Opkikker
Stichting Opkikker, die door vele Land Rover rijders een warm hart wordt toegedragen, is bezig met een mobieltjesactie die zeer de moeite waard is om aan deel te nemen.

De stichting is bezig met het inzamelen van mobieltjes. Voor elk mobieltje dat wordt ingeleverd ontvangt Stichting Opkikker Euro 3,50. De opbrengst van deze actie gaat geheel naar de Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Deze opkikkerdagen worden ook vaak voorzien van een offroad gedeelte waarvoor de stichting altijd op zoek is naar Land Rover rijders die een dag met hun auto de gezinnen mee de baan op willen nemen. Lijkt dit je wat? neem dan contact op met de stichting.

Na twee succesvolle acties heeft de stichting als doel gesteld om dit jaar 60.000 mobieltjes in te zamelen in 6 maanden tijd.

Zie onderstaande video of www.mobieltjesactie.nl voor meer informatie:

20 feb'11: Originele advertenties die de ware aard van de Land Rover rijder tonen
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Land Rover Defender Funny advertisement

Land Rover Defender Funny advertisement

Land Rover Defender Funny advertisement

Land Rover Defender Funny advertisement

Land Rover Defender Funny advertisement

Land Rover Defender Funny advertisement

Land Rover Defender Funny advertisement

Land Rover Defender Funny advertisement

17 jan'11: Ruige en eigentijdse Limited Edition: Defender Rough
Land Rover heeft op de Autosalon van Brussel een nieuwe limited edition van de Defender gepresenteerd. Deze exclusieve uitvoering krijgt voor Nederland de naam Defender Rough; een titel met een knipoog naar de ongeëvenaarde on- en off-road-eigenschappen van de Defender en de kleurstelling. Anderzijds kan deze unieke Defender beslist een ‘diamond in the rough’ worden genoemd. Want zijn stoere karakter gaat gekleed in fraaie lakkleuren en een hoogwaardig, deels in leder afgewerkt interieur.

Deze limited edition van de Defender combineert een ruige en eigentijdse stijl met de ongeëvenaarde ‘all-terrain’-capaciteiten waar het model om bekend staat. Voor het exterieur is er keuze uit de lakkleuren Zermatt Silver of Nara Bronze; de allereerste keer dat deze bronstint op de Defender beschikbaar is. Deze eigentijdse lakkleuren worden geaccentueerd door de contrastkleur Santorini Black voor dak, koplampomlijsting en wielkastverbreders. Ook beleven op de Defender Rough de nieuwe 16-inch ‘Saw Tooth’ lichtmetalen velgen in Gloss Black hun première. De unieke styling van deze wielen versterkt het gevoel van ruige stoerheid, waarbij de glanzend zwarte kleur voor onverwacht raffinement zorgt.

Land Rover Defender - Defender Rough X-Tech

Het interieur is beschikbaar in twee kleurstellingen. De lakkleur Zermatt Silver wordt gecombineerd met een interieur in Ebony, terwijl Nara Bronze vergezeld gaat van een uniek duo-tone interieur in Ebony en Almond met respectievelijk contrasterende stiknaden in Lunar of Nutmeg. De stoelen met zijwangen in Ebony leder en gepreegd Land Rover logo in de hoofdsteunen geven het interieur een exclusief karakter. Andere specifieke details zijn de in de lakkleur van de auto uitgevoerde middenconsole en unieke matten met contrasterende omboording.

De Defender Rough is verkrijgbaar als personenauto of bedrijfsauto, in de uitvoeringen 90 Hard Top (alleen bedrijfsauto), 90 Station Wagon en 110 Station Wagon. Voor al deze modellen is een uitgebreid optie- en accessoireprogramma beschikbaar, zodat kopers de auto optimaal op hun persoonlijke stijl kunnen afstemmen.

Land Rover Defender - Defender Rough X-Tech 3
(klik op de afbeelding voor een vergroting)

De Defender Rough wordt aangedreven door dezelfde 2,4-liter common rail turbodiesel als de andere Defenders. Deze motor onderscheidt zich door zijn efficiënte brandstofverbruik en krachtige prestaties. Het maximum koppel van 360 Nm maakt krachtige on- en off-road-prestaties mogelijk en maakt de Defender Rough tot een uitstekende trekauto met een geremd trekgewicht van 3.500 kg.

Land Rover Defender - Defender Rough X-Tech 2
(klik op de afbeelding voor een vergroting)

De Defender Rough is verkrijgbaar vanaf eind maart en heeft een vanafprijs van € 35.499 excl. BTW en BPM voor de 90 Hard Top Commercial en € 81.500 incl. BTW en BPM voor de 90 Station Wagon (personenauto).

In andere markten wordt dit model geleverd als de X-Tech, maar gezien de positionering van de eerdere X-Tech modellen heeft de importeur voor NL besloten dit als Rough in de markt te zetten.
bron: landrover.nl

4 jan'11: Nieuwe Land Rover advertentie voor Freelander 2
Voor de nieuwe Freelander reclame hebben de creatievelingen bij Land Rover (of hun agency) zich weer eens flink uitgeleefd. De hele advertentie is in klei, erg leuk gedaan. Ik zou dit concept ook wel eens willen zien voor de Defender.

2 jan'11: Laadvloer met cargo rail voor achterin Land Rover Defender
Voor het engelse Land Rover blog FunRover.com hebben we een artikel geschreven over hoe je een laadvloer kunt maken achterin je Defender waarop je je lading makkelijk en snel vast kunt zetten.

Land Rover Defender - Laadvloer load bed cargo rail

Klik hier voor het artikel

21 dec'10: 13 maart 2011: De LRCH vakantiebeurs
Op zondag 13 maart 2011 vindt al voor de zevende maal de 4x4Vakantiebeurs plaats. De locatie is het Experience Island in Loon op Zand. Op deze beurs vind je alles wat te maken heeft met en wat je nodig hebt voor avontuurlijke vakanties.

Kleine én grote kinderen kunnen meerijden met originele Camel Trophy Land Rovers. De Nederlandse Camel Trophy Enthousiasts Club is met een aantal auto's en een clubstand aanwezig. Doorlopend wordt uniek filmmateriaal getoond. Als het vakantie gevoel nu nog niet gaat kriebelen? Voor de kids is er wederom de klimtoren onder deskundige begeleiding van de Dutch Survival Club.

Reserveer deze datum nu alvast in je agenda!
Meer info: www.4x4vakantiebeurs.nl

27 nov'10: Weer een nieuwe impressie van hoe de opvolger van de Land Rover Defender er
uit zou kunnen gaan zien

Op pagina 22 - 23 van het digitale magazine generation 4x4 is de volgende afbeelding te zien:

LandRover Defender - Land Rover Defender new tata design 2012

Net zoals met alle andere proefballonnetjes blijft het nog steeds afwachten hoe de nieuwe Defender
(als hij al zo gaat heten) er uit zal komen te zien.
bron: generation4x4.info

18 nov'10: Defender weer op de markt in Noord Amerika?
Vandaag ging op Twitter het gerucht dat de Defender weer in Amerika op de markt zou komen:

De NAS Defenders zijn altijd een zeldzaam soort gebleven, wie weet komt er een vervolg! Helaas nog geen verdere details, maar wel het volgen waard.
bron: twitter.nl

16 okt'10: Alle Jaguar-Land Rover-fabrieken blijven open
Bij Jaguar-Land Rover blijven alle drie de fabrieken in Groot-Brittannië bestaan. Eerder maakt de nieuwe baas Carl-Peter Forster bekend dat er eentje moet gaan sluiten.

Bij Jaguar-Land Rover is de strategie voor de toekomst bepaald. “In overleg met de vakbonden is bepaald dat we vasthouden aan drie fabrieken in Engeland. Castle Bromwich, Solihull en Halewood blijven dus bestaan,” aldus de persverklaring. Eerder maakte Carl-Peter Forster, de baas bij het concern, bekend dat er één van de drie vestigingen moest sluiten. Daarmee leek het lot van Solihull bezegeld. Op die beslissing is nu teruggekomen.

Jaguar-Land Rover wil in de komende tien jaar duizenden nieuwe banen scheppen. Dat kan omdat door de investering van een miljard pond per jaar door het nieuwe moederbedrijf Tata nieuwe modellen kunnen worden ontwikkeld en de productieaantallen kunnen groeien. Om te beginnen zijn er 1.500 nieuwe mensen aangenomen in de Halewood-fabriek, vlak bij Liverpool. Daar staat de productie van de Range Rover Evoque op het punt van starten.

“Ons moederbedrijf Tata heeft ons door de recessie geloodst en onze werknemers hebben offers gebracht,” aldus Jaguar-Land Rover CEO Ralph Speth. “Nu zien we de ommekeer en daar zal iedereen van profiteren. Dit is het werkelijke nieuwe begin van Jaguar-Land Rover.” Om te beginnen hebben alle werknemers een salarisverhoging gekregen van vijf procent in november. Daarmee is de goednieuwsshow nog niet ten einde: volgend jaar in november kunnen de medewerkers opnieuw een salarisverhoging tegemoet zien van minimaal drie procent.
bron: autoweek.nl

15 okt'10: Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen van gereedschaptekoop.nl
Gereedschaptekoop.nl, een merk van RT Trading, is nu ook te volgen op Twitter. Op deze manier blijf je eenvoudig op de hoogte van het laatste nieuws, de beste aanbiedingen en acties. Ook zullen via Twitter kortingscodes verspreid worden waardoor je voordeel nog groter wordt.

Zeker de moeite van het volgen dus! Het Twitter account vind je hier: @rttrading

08 okt'10: “Land Rover-bakermat Solihull gaat dicht”
De Land Rover-fabriek in Solihull, waar het in de jaren ’40 allemaal begon voor dit merk, staat op de nominatie om te gaan sluiten.

Het is geen geheim dat Jaguar-Land Rover, onder het nieuwe bewind van Carl Peter Forster, één van de drie fabrieken in Groot-Brittannië wil sluiten. De Land Rover-fabriek in Solihull, is al meer dan zestig jaar het thuis van Land Rover en staat hoog op de nominatie om gesloten te worden. Dat weet het Engelse Car Magazine te melden.

Land Rover Solihull

Jaguar-Land Rover maakt in totaal 250.000 auto’s per jaar. Die productie is verspreid over drie fabrieken. Bij andere merken wordt zo’n productie jaarlijks in één of hooguit twee fabrieken gedaan. Forster is bezig het bedrijf te herstructureren, waarbij één vestiging moet sluiten. “Er worden nog gesprekken gevoerd, maar in feite is de beslissing al genomen,” vertelt hij tegen journalisten op de Autosalon van Parijs. Naar verwachting wordt nog deze herfst de beslissing bekend gemaakt.

Solihull lijkt het grootste risico te lopen. Het is de meest ouderwetse fabriek en de volumemodellen van Land Rover, de Range Rover Evoque en de Freelander worden in de ex-Ford-fabriek in Halewood gebouwd. Vanaf 2012 wordt de nieuwe generatie grote Land Rovers verwacht – dan worden de Range Rover, Range Rover Sport en de Discovery opgevolgd. Die gebruiken dezelfde aluminium basis, waarmee de Jaguar XJ is begonnen. De Castle Bromwich-fabriek, waar die limo wordt gebouwd, is dan ook geheel voorbereid op die hightech productie. Naar verwachting wordt de productie van de nieuwe Defender naar het buitenland verplaatst, waar immers de grootste markt is voor dit model.

Volgens Forster moet het sluiten van een fabriek eerder worden gezien als een fusie. “We scheppen meer banen in plaats van dat er werkplekken verdwijnen,” vindt hij. In de middellange termijnplannen wil Jaguar-Land Rover groeien naar een productie van 300.000 auto’s per jaar. “We hebben op het moment twee fabrieken op vijftien kilometer afstand van elkaar,” waarmee Forster doelt op Solihull en Castle Bromwich. “De meeste mensen reizen meer dan vijftien kilometer naar hun werk. In mijn optiek is dat dus geen probleem.”
bron: autoweek.nl

29 sep'10: "Buiten de kaart" met / van Sergio Herman
Sergio Herman is Nederlands succesvolste chef-kok met 3 Michelinsterren voor Restaurant Oud Sluis en staat sinds begin van dit jaar op de 19e plek op de lijst van beste restaurants ter wereld. Samen met Land Rover is het boek 'Buiten de kaart' van Sergio Herman ontwikkeld. De samenwerking ligt vooral op het gebied van duurzaamheid met onder andere aandacht voor Drive Against Malaria en de kooktoestellen uit Oeganda (CO2-compensatie).

Voor het boek is Sergio Herman afgereisd naar Namibië, om precies te zijn de Kalahari-woestijn. Zijn vervoermiddel gedurende de hele reis is een Land Rover Defender geweest. Hier heeft hij met lokale ingrediënten en middelen (waaronder een Oegandees kooktoestel) gerechten bereidt; terug naar de basis. Naast het koken heeft hij contact gelegd met de lokale bevolking en samen met een zgn. bushman veel inheemse dieren gezien en gevolgd. Na zijn terugkomst heeft hij als tegenstelling dezelfde gerechten bereid in de goed geoutilleerde keuken van Oud Sluis. Deze achtergrond is de reden dat wij niet over een kookboek spreken. Het boek biedt veel meer dan alleen recepten en de bijbehorende afbeeldingen.

Het boek is exclusief verkrijgbaar via Land Rover en Restaurant Oud Sluis. De kosten per boek bedragen €49,95 inclusief verzendkosten.
bron: beleeflandrover.nl

16 sep'10: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
De Land Rover Club Holland, kortweg LRCH, is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover. De club die in 1988 werd opgericht, telt inmiddels over 2500 leden. Het bestuur wordt bijgestaan door ondermeer een technische commissie, Info-team, evenementen-commissie en een clubavonden commissie.
Verder is er de clubshop waar voor aantrekkelijke prijzen tal van accessoires zijn te verkrijgen zoals boeken, T-shirts en videobanden.

Doel van de LRCH is eigenaren van een Land Rover, Range Rover, Discovery en Freelander hierbij inbegrepen, en mensen die er (nog) geen bezitten doch het merk een warm hart toedragen, zoveel mogelijk te laten genieten van de zeer bijzondere eigenschappen van deze auto's.

De club tracht dit te bereiken door ondermeer het organiseren van een maandelijkse clubavond, waarbij in een ontspannen sfeer informatie wordt gegeven en lezingen worden gehouden over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Technische onderwerpen, maar ook reisverslagen en andere wetenswaardigheden zijn te vinden in het magazine dat tweemaandelijks verschijnt. Via de door de leden gratis te plaatsen advertenties is er op deze website onder de button 'Rovertjes' een groot aanbod van Land Rovers, onderdelen en accessoires.
Binnen de technische commissie is veel kennis voorhanden over aankoop, onderhoud en reparatie van de Land Rover. Deze commissie beschikt daarnaast over een uitgebreide technische bibliotheek.
Voorts worden door de LRCH regelmatig terrein-evenementen en puzzelritten georganiseerd, voor zowel de beginnende- als ook voor de meer ervaren rijders.

Zeker de moeite waard dus om als Land Rover rijder eens een kijkje te nemen bij een evenement. Grote kans dat je je dan meteen ook inschrijft!
bron: www.landroverclubholland.nl

05 sep'10: Land Rover werkt aan moeilijke taak om Defender te vervangen
In 2014 moet het dan eindelijk zo ver zijn: de opvolger van de Land Rover Defender, die oorspronkelijk stamt uit 1948, is dan klaar. Maar de grote vraag in Solihull is: hoe vervang je zo’n icoon?

Bij het hoofdkantoor van Land Rover is in maart gestart met ‘Project Icon’. Daaruit moet de auto voorvloeien die in 2014 de Defender opvolgt. Volgens het Engelse Autocar gaat dat voorlopig nog met de nodige vijven en zessen.

Land Rover Defender - Series I 1948 Defender 2008 SVX 60 year

Om te beginnen vindt Land Rover het huidige aanbod bij de Defender te verwarrend voor de klanten. Vandaar dat het plan is om voor het volgende model flink te schrappen in het aantal carrosserievormen en ook de defensietaak van de Defender krijgt bij het nieuwe model minder aandacht.

De nieuwe Defender wordt geplaatst op het T5 chassis waar op het moment de Discovery en de Range Rover Sport worden gebouwd. Daarover zijn echter nog wat onzekerheden omdat het platform als te zwaar wordt beschouwd om de Defender ook voor de toekomst geschikt te maken. Het uiterlijk van ‘Project Icon’ lijkt sterk op dat van de huidige Defender – maar de typenaam zal niet meer terugkeren.

Verder overweegt Land Rover de bij de achteras geplaatste elektromotoren die zorgen voor de aandrijving van de achterwielen, die een paar jaar geleden als concept in de Freelander is getoond, geschikt te maken voor het nieuwe model. Dat moet het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot flink gaan drukken.
bron: autoweek.nl

26 aug'10: Land Rover steunt wereldwijd initiatief Rode Kruis
Vandaag (25 augustus) hebben Land Rover en het Internationale Rode Kruis een nieuw wereldwijd initiatief gelanceerd met als thema: ‘Reaching Vulnerable People Around the World’. Land Rover zal de komende drie jaar nationale Rode Kruis organisaties in vijftien landen helpen met het implementeren of versterken van programma’s waarvoor een grote prioriteit geldt. Daarbij geldt speciale aandacht voor twee uitgebreide humanitaire programma’s in Sierra Leone en China. Bovendien wordt op dit moment extra aandacht gegeven aan de ramp in Pakistan.

Zo doneert Land Rover naast de reeds toegezegde hulp nog eens zes Defender 110 Station Wagons aan het Pakistaanse Rode Kruis voor hulpverlening bij de enorme overstromingen in het land. Deze snel verslechterende situatie heeft inmiddels al meer dan 14 miljoen mensen getroffen. Veel wegen en bruggen zijn zwaar beschadigd of vernietigd, waardoor talloze gebieden onbereikbaar zijn geworden voor normaal transport. De Land Rovers zullen worden gebruikt voor het transport en de distributie van voedsel, drinkwater, tenten en medicijnen naar duizenden mensen in de meest afgelegen en afgesloten dorpen. Medewerkers van Jaguar Land Rover in Groot-Brittannië hebben eveneens geld ingezameld om via het Britse Rode Kruis de hulpoperatie te steunen. Via de site van Land Rover Nederland, www.landrover.nl, kan ook geld worden gedoneerd aan het Nederlandse Rode Kruis, specifiek voor hulp aan Pakistan.

“Deze nieuwe partnership met Land Rover zal ons helpen bij het sneller en effectiever te hulp schieten van kwetsbare groepen mensen in lokale gemeenschappen over de gehele wereld”, constateert Matthias Schmale, ondersecretaris-generaal voor programmadiensten van het Internationale Rode Kruis (IFRC). “Wij stellen lange termijnondersteuning door Land Rover bijzonder op prijs. Hun langdurige hulp zal ons in staat stellen om duurzame humanitaire programma’s te plannen en in te voeren, om daarmee een blijvende verandering te bewerkstelligen voor diegenen die lijden onder crisissituaties. Wij hebben grote prioriteit gegeven aan het reduceren van risico’s en het voorbereid zijn op rampen, en in die context is dit initiatief bijzonder welkom.”

“Land Rover heeft een lange band met het Rode Kruis die zo’n zestig jaar teruggaat”, verklaart Phil Popham, Managing Director van Land Rover. “Alleen al sinds 2007 heeft Land Rover het Rode Kruis gesteund met een donatie van 60 voertuigen, met fondsenwerving voor een bedrag van meer dan 2,5 miljoen pond en daarnaast bijgedragen aan de hulp aan bijna 100.000 mensen. Daarom zijn wij er trots op om opnieuw nauw samen te werken met het Rode Kruis bij belangrijke humanitaire initiatieven zoals deze. De steun die wij gaan geven zal levens veranderen over de gehele wereld – en daarmee een groot verschil maken voor kwetsbare mensen in moeilijk bereikbare gebieden wereldwijd.”

De steun van Land Rover zal het Rode Kruis van Sierra Leone in staat stellen om afgelegen dorpen te bereiken, om toegang tot gezondheidszorg en veilig drinkwater te verbeteren, om lokale gemeenschappen te versterken zodat ze beter berekend zijn op toekomstige rampen, en om jonge mensen te ondersteunen die getroffen zijn door de burgeroorlog. Dit wereldwijde initiatief zal ook het HIV-bewustwordings-programma van het Chinese Rode Kruis ondersteunen in de zwaarst getroffen provincies van het land. Daarbij zal de nadruk liggen op het bereiken van diegenen waarvoor een sterk verhoogd risico geldt van HIV-besmetting. In totaal zal de ondersteuning door Land Rover vitale hulp bieden aan meer dan 120.000 kwetsbare personen in Sierra Leone en China.

In vijftien landen zal de ondersteuning door Land Rover bestaande programma’s van nationale Rode Kruis organisaties versterken of helpen bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.
bron: landrover.nl

11 aug'10: Jaguar en Land Rover geven Tata zetje in rug
Uitstekende verkopen bij de Britse dochters Jaguar en Land Rover hebben het Indiase autobedrijf Tata Motors het afgelopen kwartaal een duidelijk zetje in de rug gegeven. Tata Motors kon de kwartaalomzet met ruim 64 procent opvoeren naar omgerekend 4,4 miljard euro. De netto winst kwam uit op 325 miljoen euro vergeleken bij een verlies van 52 miljoen een jaar geleden.

Jaguar Land Rover verkocht in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd 57 duizend auto's, zestig procent meer op jaarbasis. In China konden de dure Britse merken de omzet verdubbelen. De goede resultaten zijn vooral te danken aan Land Rover en daarnaast aan de introductie van de Jaguar XL. Die successen leiden er nu wel toe dat Jaguar Land Rover problemen ondervindt bij de levering van motoren.

Die komen voor beide merken nog altijd van Ford, de vroegere eigenaar van de Britse merken. "We proberen de flessehals uit de toevoer van motoren weg te nemen en zijn met onze leveranciers aan het praten over het opvoeren van de productie", aldus ceo Carl-Peter Forster van Tata Motors bij een toelichting op de kwartaalcijfers. Forster werkte eerder bij BMW, Opel en GM Europe.
bron: automobielmanagement.nl

21 jul'10: Land Rover dealers zijn erkend duurzaam
Duurzaamheid staat centraal bij het merk Land Rover. Naast duurzame productie, steeds duurzamere modellen en CO2-compensatie van autogebruik, speelt ook de verduurzaming van de dealerbedrijven daarbij een rol. In dat kader zijn alle Land Rover dealers de eerste helft van dit jaar hard bezig geweest hun bedrijven te verduurzamen. Inmiddels hebben alle dealers het BOVAG-certificaat Erkend Duurzaam behaald; het bewijs van de duurzame bedrijfsvoering in alle processen.

Met Erkend Duurzaam hebben de Nederlandse Land Rover dealers maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen tot de basis gemaakt van hun bedrijfsvoering. Dat betekent bijvoorbeeld dat in de werkplaatsen op een duurzame manier wordt gewerkt met duurzame materialen. Zo worden, waar mogelijk, alleen nog maar stille en zuinige banden verkocht en worden gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd. Datzelfde geldt voor de verwerking van oude smeermiddelen en ander afval. Daarnaast is het energieverbruik binnen de bedrijven zoveel mogelijk gereduceerd. Verder worden in veel bedrijven naast leenauto’s ook leenfietsen aangeboden als vervangend vervoer.

Naast deze voor de hand liggende aspecten stelt het certificaat Erkend Duurzaam ook eisen aan het werkgeverschap. Ook in dat opzicht hebben de Land Rover dealerbedrijven de zaken goed op orde. ‘Duurzaam’ betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door het bieden van goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven. Buiten het bedrijf ondersteunen de dealers maatschappelijke initiatieven, zoals bijvoorbeeld de sponsoring van plaatselijke sportverenigingen en van de organisatie Drive Against Malaria, die in Afrika muskietennetten verspreid en voorlichting geeft om zo het aantal slachtoffers van deze ziekte terug te kunnen dringen.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. Wat dat betreft werkt Land Rover hard aan het steeds schoner maken van de modellen. Goede voorbeelden hiervan zijn de Freelander 2 met Stop/Start-systeem en de nieuwe Range Rover Evoque, die in september op de Autosalon van Parijs zal worden geïntroduceerd. Dat wordt beslist een maatstaf op duurzaamheidgebied in het SUV-segment. De Evoque is volledig volgens Land Rover’s duurzaamheidstrategie e_TERRAIN TECHNOLOGIES ontworpen en komt onder meer in een uitvoering met een CO2-emissie van minder dan 130 g/km. Nog een ander voorbeeld is de nieuwe 4,4-liter TDV8-motor in de Range Rover, waarmee de CO2-emissie is gereduceerd van 294 g/km naar 253 g/km. Ook bij de Discovery 4 en Range Rover Sport wordt met onder meer nieuwe motorvarianten hard gewerkt aan het zuiniger en schoner maken van deze modellen.

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is een jaar geldig.
bron: landrover.nl

09 jul'10: Land Rover lanceert eigen onderdelen site
Met de nieuwe website www.landrover-onderdelen.nl wordt het zoeken naar (originele) onderdelen voor Land Rovers een stuk gemakkelijker. Met deze nieuwe dienstverlening speelt Land Rover in op het gegeven dat oudere modellen vaak door de eigenaren zelf in hun vrije tijd worden onderhouden.

Mensen die vaak buiten kantoortijd, op internet, naar onderdelen voor hun geliefde Land Rover zoeken. Met de nieuwe site, die op 1 juli van start is gegaan, kan dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Van alle Land Rovers die sinds 1948 zijn geproduceerd, is naar schatting zo’n 60 tot 70 % nog steeds op de weg voor dagelijks gebruik of als hobbyauto. In de praktijk blijkt dat eigenaren van oudere auto’s hun auto vaak zelf onderhouden en repareren. Zo ook bij Land Rover, waar een groot deel van deze groep eigenaren van oude tot zeer oude Land Rover modellen zelf aan hun auto’s sleutelt en lid is van een club.

Het doel van de nieuwe site is om de zelf sleutelende Land Rover eigenaar een snelle zoekfunctie te bieden voor originele Land Rover onderdelen. Van koppakking tot ruit of van brandstofpomp tot radiateurslang. Op de nieuwe site kan op elk moment van de dag worden gekeken welk onderdeel op voorraad is bij de deelnemende Land Rover dealers. Een ideale mogelijkheid om snel dat ene onderdeel te vinden voor bijvoorbeeld die defecte Defender, Discovery 1 of Range Rover Classic.

Het enige dat de eigenaar hoeft te doen is naar www.landrover-onderdelen.nl te gaan en het gezochte onderdeel in te typen. Vervolgens wordt een overzicht getoond van welke deelnemende Land Rover dealers dit onderdeel op voorraad hebben. Met een klik op de dealer naar keuze wordt een contactformulier geopend, waarbij via e-mail contact kan worden opgenomen met de betreffende Land Rover dealer.

Op deze manier hoeft de klant niet verschillende dealers of specialisten af te bellen op zoek naar het betreffende onderdeel, maar weet hij met enkele muisklikken waar het onderdeel op voorraad is. Dit spaart veel zoektijd en zo kan de reparatie snel worden voltooid.
bron: landrover.nl

4 jul'10: Land Rover toont nieuwe compacte Range Rover: de Evoque
De langverwachte en compleet nieuwe, compacte Range Rover beleefde op 1 juli zijn wereldpremière tijdens een exclusieve ‘40th Anniversary’ party op Kensington Palace, die werd gegeven in samenwerking met het toonaangevende modeblad Vogue.

De compleet nieuwe Range Rover Evoque is het kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover model tot nu toe, met een CO 2-emissie van minder dan 130 g/km – waarmee Land Rover de inzet voor een duurzame samenleving demonstreert.
Range Rover is trouw gebleven aan de essentie van het originele LRX concept, dat in 2008 voor het eerst werd getoond op de autoshow in Detroit.

Gerry McGovern, Design Director van Land Rover, verklaart:

"Dit model markeert een gedurfde evolutie van Range Rover design en biedt onze klanten een begeerlijke, ‘premium’-SUV met coupéstyling. In 2008 presenteerden wij de LRX concept car: na de meer dan enthousiaste reacties wereldwijd, was het een natuurlijke stap om dit concept realiteit te laten worden."

Het officiële publieksdebuut zal plaatsvinden op 30 september a.s. op de Autosalon van Parijs, waarna de auto begin 2011 in de showroom zal staan.
Meer info: www.hellovoque.com

10 jun'10: Land Rover test andere motor voor in Defender
De Land Rover Defender wil maar niet kapot. Land Rover geeft grif toe dat er wordt gewerkt aan een opvolger van de Land Rover Defender. Die moet er volgens eerdere berichten in 2013 komen en zijn basis delen met de nieuwe Discovery.

Dit prototype moet er voor zorgen dat de aloude Defender het nog eventjes uitzingt. Deze op het oog normale auto is namelijk voorzien van de 2,2-liter viercilinder diesel die op het moment te koop is in de Freelander. Op het moment moet de auto het doen met de 122 pk sterke 2,4-liter uit de Ford Transit. Die krachtbron is echter maar geschikt voor de Euro IV-emissienorm. Dat betekent dat er in 2012 een probleem is, want dan wordt ook voor een oudgediende als de Defender de Euro V-norm van kracht. De 2,2-liter voldoet wel aan die eis.

In de Freelander levert deze motor 152 pk en een maximale trekkracht van 400 Nm – veertig meer dan de Transit-motor. Of deze transplantatie betekent dat het leven van de Defender nog tot ná 2013 voortduurt, is niet duidelijk. In elk geval is de grootste haast bij de ontwikkeling van het nieuwe model verdwenen.
bron: autoweek.nl

26 mei'10: Afscheidseditie Range Rover Sport TDV8
Land Rover neemt afscheid van de machtige TDV8. Die ruimt het veld ten gunste van de efficiëntere zescilinder diesel. Liefhebbers kunnen nog eenmaal genieten met de TDV8 Ultimate – de laatste Range Rover Sport die met deze motor leverbaar is.

Land Rover heeft tien stuks staan van de Range Rover Sport TDV8 Ultimate. Dat zijn de laatste exemplaren die met de achtcilinder diesel te koop zijn. Ze zijn alleen te koop in Santorini Black en Alasks White. Verder zitten er metaaltinten op de luchtroosters en de voorspatborden. De Ultimate edition is te koop voor 122.300 euro.

Land Rover Defender - Range Rover Sport TDV8

Vanzelfsprekend zijn de speciale Range Rovers voorzien van Premium-leder met contrasterende stiksels en het Extended Leather Pack en er is Grand Black Lacquer houtafwerking. Op technisch vlak zijn er het Adaptive Dynamics dempersysteem, schakelpeddels aan het stuur en 20 inch vijfspaaks lichtmetaal.

Tot slot is de Ultimate Edition oner meer voorzien van een elektrisch bedienbaar schuif/kanteldak, verwarmbare voorstoelen en achterbank, een verwarmd stuurwiel, een koelbox in de middenconsole en een mobiele telefoonintegratie en meedraaiende xenon koplampen.
bron: autoweek.nl

18 mei'10: Land Rover LRX gespot!
Het houdt maar niet op met het Land Rover-nieuws. Deze keer is het de LRX die met uitermate vrolijke camouflage z’n eerste testkilometers maakt.

De Land Rover LRX wordt de sportiefste auto in het gamma, en komt dan ook onder het Range Rover-label op de markt. Het gamma start met een voorwielaandrijver met turbodiesel, die een CO2-uitstoot van minder dan 130 g/km heeft. Daarmee wordt de auto de zuinigste Land Rover ooit. Dat heeft het Britse merk inmiddels officieel bevestigd.

De concept-car, die als blauwdruk geldt voor de LRX, is 4,35 meter lang en 1,55 meter hoog. Dat is 7 centimeter korter en 12 centimeter lager dan de Freelander, die als basis dient voor de productieauto. De LRX Concept heeft een 2,0-liter turbodiesel aan boord, die ook loopt op biobrandstof. Door de brandstofbesparende maatregelen is het verbruik van de concept-car 30 procent lager dan dat van SUV’s van een vergelijkbare grootte.

Land Rover onthulde de LRX Concept op de North American International Autoshow (NAIAS) in 2008. LRX komt in 2011 op de markt. De productie vindt plaats in de fabriek in Halewood.
bron: autoweek.nl

18 mei'10: Hybride Range Rover laat zich zien
Het is al een tijdje publiek geheim dat bij Jaguar-Land Rover wordt gewerkt aan hybride-techniek. Dit is het eerste serieuze resultaat wat we daarvan zien: een Range Rover Sport met diesel hybride-techniek.

Aan het einde van dit jaar wordt bij Land Rover gestart met het testen van het diesel hybride Range Rover prototype die ‘range_e’ is gedoopt. De auto wordt gebaseerd op het Range Rover Sport platform. Ook een hybride Freelander is al eens getoond.

De verbrandingsmotor van de range_e wordt de huidige 3,0-liter V6 die is gekoppeld aan een achttraps automaat van ZF. Het is de bedoeling dat het prototype dik dertig kilometer haalt op de kracht van de elektromotor en dat de CO2-uitstoot onder de 100 gr/km blijft. De topsnelheid moet liggen bij 200 km/u.

In de toekomst wil Land Rover deze hybridetechniek inzetten voor de grotere modellen uit de reeks. De eerste hybride Land Rover is te bestellen in 2012 en zal in 2013 op de markt verschijnen. Ook de hagelnieuwe Jaguar XJ staat op de nominatie voor een hybridebehandeling.
bron: autoweek.nl

7 mei'10: 275 Nieuwe banen bij Land Rover
Dat ze bij Land Rover na een slecht jaar weer de wind in de zeilen hebben is bekend, maar het merk maakt nu zelfs bekend dat het 275 nieuwe banen creëert in de fabriek in Solihull.

Land Rover plust behoorlijk. Eind vorig jaar werden de Range Rover Sport, de Range Rover en de Discovery flink vernieuwd, op een moment dat de gezichten bij Land Rover behoorlijk somber stonden.

Maar dit jaar is er weer een jubelstemming. Land Rover behaalde in maart 2010 zelfs ongekend hoge verkopen, 24.000 auto’s wereldwijd werden er verkocht. Een plus van 43,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor, in Engeland lagen de verkopen zelfs 67 procent hoger. Het leidt ertoe dat Land Rover de productie licht opvoert, en 275 nieuwe medewerkers aantrekt. Er werken nu 5.000 mensen in de fabriek in Solihull.
bron: autoweek.nl

4 mei'10: Superdeal bij RJ Tools: Gecertificeerde harpsluitingen met 50% korting
RJ Tools ruimt op en doet de harp- en D- sluitingen in de aanbieding met een korting van 50%!

Land Rover Defender - RJ Tools - Gecertificeerde harpsluiting met 50 procent korting

Deze komen voor Land Rover rijders eigenlijk altijd wel van pas. Dit is je kans om je collectie op te schonen en alles gecertificeerd te hebben of om wat extra maten aan te schaffen. Klik hier om naar de aanbiedingspagina te gaan.
bron: rjtools.nl

13 apr'10: Land Rover weer in de goede richting
Vorig jaar was het bij Land Rover door de crisis huilen met de pet op. Inmiddels is de sfeer omgeslagen en heeft het merk in maart recordverkopen gehaald.

Land Rover meldt dat er in maart meer dan 24.000 auto’s zijn verkocht. Dat is een wereldwijd record en bovendien 43,1 procent meer dan vorig jaar, toen Land Rover diep zuchtte onder de crisis. In Nederland beginnen de Land Rover-verkopen met een plus van 38,6 procent ook weer aardig op te krabbelen. “De verkooptoename is vooral te danken aan de vernieuwde uitvoeringen van de Range Rover, Range Rover Sport en de Discovery 4,” aldus Land Rover.

De beste markt voor Land Rover is nog altijd Groot-Brittannië. Daar zijn afgelopen maart 11.350 auto’s verkocht en dat is een plus van 67 procent ten opzichte van vorig jaar. Noord-Amerika is markt nummer twee met een vermoop van 2.975 stuks (+23 procent). China is inmiddels de derde markt van Land Rover met een verkoop van meer dan 2.000 Land Rovers – dat is een stijging van 168 procent ten opzichte van maart 2009. Over het gehele kwartaal zijn in China zelfs 192 procent meer Land Rovers verkocht.

Land Rover verkocht in maart 8.062 exemplaren van de Freelander 2, van de Range Rover Sport vonden 5.638 stuks en eigenaar en van de Range Rover zijn dat er 2.712. Van de nieuwe Discovery 4 zijn 5.091 stuks verkocht en van de ouwe trouwe Defender zijn 2.204 stuks aan de man gebracht.
bron: autoweek.nl

10 mrt '10: Land Rover Defender 90 Softtop Classic
Wanneer maak je dat nou mee? Een actiemodel waarbij de fabrikant opsomt wat er allemaal niét op zit! Dat kan alleen bij de Land Rover Defender.

Land Rover Defender - Defender Classic special 4 Land Rover Defender - Defender Classic special 4

Land Rover Nederland heeft een speciaal model van de Defender in het assortiment opgenomen. Hij luistert naar de naam 90 Softtop Classic en is een eerbetoon aan Huey. Dat is de koosnaam van de allereerste Land Rover. De LR1 bestaat nog steeds en werd voor de gelegenheid even de productielijn op gereden.
Land Rover somt voor de Softtop Classic even op wat er niet aanwezig is. Kopers moeten het doen zonder elektrische raambediening, centrale deurvergrendeling en zonder lichtmetalen wielen. Wél kunnen ze zich baden in de luxe van een heus verwarmings- en ventilatiesysteem en hoeven ze de stoel niet meer op te tillen om bij de tankdop te komen. Daar kan Huey alleen maar van dromen…

Land Rover Defender - Defender Classic special 4

De kleur Keswick Green is afgekeken van Huey en ook is de Softtop Classic voorzien van een Seres 1-badge op de voorkant. De beigekleurige kap is eveneens een verwijzing naar de LR1 en geldt ook voor de metaalkleurige grille. Ten opzichte van de standaarduitrusting is er stoffen bekleding in plaats van skai, een radio/cd-speler en een zogeheten Cubby Box tussen de voorstoelen. De auto is er alleen als tweezitter. Met BTW en BPM kost de auto 39.900 euro zonder die belastingen is de prijs 25.288 euro.

In eerste instantie is de Softtop Classic alleen voor de Nederlandse markt. Er worden slechts tien exemplaren gebouwd. De belastingwetgeving maakt deze uitvoering interessant voor ons land. Op andere markten wordt nu gekeken of er ook interesse is voor de Softtop Classic.
bron: autoweek.nl

1 mrt '10: Tata maakt winst met Jaguar en Land Rover
De Indiase autofabrikant Tata Motors maakt weer winst, vooral dankzij de merken Jaguar en Land Rover, die de Indiërs in 2008 kochten van Ford. Tata Motors kocht Jaguar en Land Rover voor het uitbreken van de financiële crisis en gevreesd werd dat de bolides en stoere terreinwagens niet te verkopen zouden zijn, maar de nieuwe dochteronderneming blijkt geen zorgenkindje.

Tata maakte over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een winst van 6,5 miljard roepia, zo'n 100 miljoen euro, tegenover een verlies van 26 miljard roepia een jaar eerder. Jaguar en Land Rover droegen 4,1 miljard roepia bij aan de winst. De verkoop nam met 28 procent toe ten opzichte van het voorgaande kwartaal, vooral door grotere vraag in Noord Amerika, Europa en China. Bovendien sneed Tata in de kosten.
bron: auto & motor techniek

26 feb '10: Land Rover LRX komt volgend jaar
De 'baby' Land Rover zal dit najaar worden geïntroduceerd op de autosalon van Parijs, een half jaar later gaat hij in de verkoop.

Zo heeft het merk verteld tijdens een dealermeeting in de Verenigde Staten. Technische details noch een prijsindicatie werden daarbij afgegeven. Afgaand op het feit dat de LRX als Range Rover zal worden geïntroduceerd is de LRX meer een crossover dan een pure offroader. Qua uiterlijk zal de bovenstaande conceptcar van de autoshow van Detroit in 2008 als basis worden genomen.

Enkele maanden geleden werd bekend dat Land Rover druk bezig was met het ontwikkelen van een hybride aandrijflijn. Het ging daarbij om een combinatie van een drieliter diesel V6 en een 25 Kw elektromotor, plus een Lithium a Ion ccu. Het zou zomaar kunnen dat die techniek debuteert op dit model en later een weg naar de rest van het concern weet te vinden. Land Rover is namelijk naarstig op zoek naar methoden om de gemiddelde uitstoot van het modellengamma te reduceren.
bron: anp

16 feb '10: Restauratie verslag van een Land Rover Lightweight
Op www.leutjerovertje.nl vind je een uitgebreid fotoverslag van maand tot maand van de restauratie van een Land Rover Lightweight. De restauratie wordt erg secuur uitgevoerd en het verslag leest makkelijk, ook door de duidelijke foto's. De auto is nog niet klaar, en het verslag dus ookniet. Echt demoeite om elke maand even te kijken wat er nu weer gedaan is.
bron: www.leutjerovertje.nl

12 feb '10: 4x4 vakanties & avontuurlijk kamperen
Op zondag 7 maart 2010 vindt voor de zesde maal de 4x4Vakantiebeurs plaats.
De locatie is het Experience Island in Loon op Zand. Een schitterende locatie die zich bij uitstek leent voor deze beurs.

4x4 vakanties en expeditie-achtige reizen worden aangeboden naar alle windstreken; van IJsland en de rest van Scandinavië tot aan Portugal. Van Rusland tot Ierland; maar ook Noord- en Zuid-Afrika. Natuurlijk zijn er ook een aantal 4x4-vriendelijke campings, waar je in de omgeving kan off-roaden. Van eenvoudig maar onvergetelijk 'greenlanen' tot aan expeditie-achtige tochten voor zwaar geprepareerde voertuigen. Voor elke 4x4 is er een passende avontuurlijke vakantie.

Ook is er alles op het gebied van avontuurlijk kamperen: van Off-road caravan tot tent-trailer; van daktent tot een snel opzetbare tent; van opblaasbare tent tot tent-tipi. Kampeeraccessoires zijn er in overvloed; van kookpotten tot outdoorkleding; van GPS tot waterdichte koffer; kortom alles voor een avontuurlijke vakantie met jouw 4x4.
Op deze vakantiebeurs vind je géén 4x4- of autoacces- soires; dus géén lieren, sleepkabels, bumpers, banden etc.

Voor de kids is er wederom de klimtoren onder deskundige begeleiding van de Dutch Survival Club. Nieuw is dat er dit jaar, als het weer het toelaat, een kano of waterfiets gehuurd kan worden om op het meer nog verder het vakantiegevoel te ervaren. Kom kijken bij de LRCH trial-competitie of rij mee met een echte Land Rover op de uitdagende offroad-track om het meer. De offroad-track is alleen toegankelijk voor Land Rovers.

In 2009 bezochten ruim 1.500 bezoekers de 40 stands. De 4x4vakantiebeurs wordt georganiseerd door de Land Rover Club Holland maar is toegankelijk voor iedereen met een avontuurlijke instelling.

Zowel de toegang van 10:00 tot 16:00 uur, als het parkeren zijn gratis!

De vakantie begint al op 7 maart op Experience Island.
bron: www.lrch.nl/vakantiebeurs

3 feb '10: Nieuwe dieselmotoren in het Land Rover gamma
Net als bij Jaguar doet de nieuwe 3.0 turbodiesel bij Land Rover steeds meer z’n intrede in het gamma. Het gaat om nieuwe versies van de Discovery 4 en de Range Rover Sport.

Bij de Discovery is de 3,0-liter turbodiesel nu ook verkrijgbaar als S automaat. Deze versie vervangt de S automaat met 2,7-liter turbodiesel. Het vermogen stijgt naar 245 pk en het koppel naar 600 Nm.
Het verbruik van de 3.0 TDV6 S automaat is 9,3 liter per 100 kilometer. Dat betekent een CO2-uitstoot van 244 g/km, waar de 2.7 TDV6 S automaat nog 270 gram CO2 per kilometer uitstootte. De Discovery 3.0 TDV6 S automaat kost 76.900 euro.

Land Rover 3.0 Diesel engine (klik voor een vergroting)

19-inch lichtmetaal behoort tot de standaarduitrusting. De Land Rover Discovery 4 S onderscheidt zich verder met onder meer Keyless Start met start-/stopknop, automatische airconditioning, hoogwaardig audiosysteem, multifunctioneel stuurwiel, groot TFT-LCD informatiedisplay in instrumentenpaneel, Terrain Response, luchtvering, hoge en lage gearing, elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel, uitgebreide veiligheidsuitrusting.
Ook in de Range Rover Sport is de 3.0 TDV6 met 211 pk en 520 Nm de nieuwe basismotor. De sprint naar 100 kilometer per uur kost 10,3 seconden en de topsnelheid is 193 kilometer per uur. De nieuwe basisdiesel komt als SE, HSE en als Autobiography. De vanafprijs is 81.900 euro.

Tot de standaarduitrusting van de Range Rover Sport S behoren onder meer Keyless Start, automatische airconditioning, een Harman/Kardon-audiosysteem, harddrive satellietnavigatiesysteem, Bi-Xenon koplampen met bochtverlichting, Terrain Response, luchtvering, hoge en lage gearing, elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel, sportief afgestemd onderstel en 19-inch lichtmetalen wielen.
bron: autoweek.nl

15 jan '10: Land Rover Defender meest waardevaste auto
Volgens de Duitse organisatie ADAC is de Land Rover Defender momenteel de meest waardevaste auto.
Deze oer-terreinauto verliest in vier jaar tijd, bij een kilometrage van zestigduizend, ‘slechts' 42 procent van zijn waarde. Met die score blijft hij vóór de Porsche Boxster en de Mini (beide 42,6 procent waardevermindering).

Volgens de ADAC heeft de Defender zijn koppositie te danken aan zijn status van exoot. Er zijn maar weinig exemplaren op de weg, maar de groep liefhebbers is relatief groot. Bovendien zijn die fans bereid om stevige prijzen te betalen voor een gebruikte Defender. Bij de Boxster en de Mini is het sterke imago de basis voor de verhoudingsgewijs beperkte prijsafkalving.

Onderzoek door de ADAC naar de waardevastheid van 336 modellen leert - niet geheel verrassend - dat de compacte klasse op de occasionmarkt stabieler is dan de grotere segmenten. Fabrikanten als Daihatsu en Suzuki scoren daardoor hoger met hun producten dan concurrenten als Mercedes, Volvo en Jaguar.
bron: automobielmanagement.nl

12 jan '10: Nieuwe Piet Boon uitvoering van een Land Rover
Na de Defender en Range Rover Sport heeft Land Rover voor de derde maal de Nederlandse ontwerper Piet Boon gevraagd een product uit de 4x4-stal op eigen wijze aan te kleden. Dit maal is gekozen voor de Range Rover.“Land Rover is een merk waarbij ik mijzelf thuis voel”, vertelt Boon. “Ik ervaar dat dezelfde waarden en uitgangspunten die ik zo belangrijk vind, eveneens aan de basis staan van alle Land Rover modellen. Voor mij komt dat op dit moment het beste tot uitdrukking in de nieuwste Range Rover. Dit model komt dicht bij mijn beeld van een ideale auto.”

Land Rover Defender Page - Piet Boon Range Rover

Als uitgangspunt is de V8 Supercharged-uitvoering genomen, maar de veranderingen ten opzichte van de basisversie zijn beperkt. Boon heeft gekozen voor een andere lakkleur van de imponerende mastodont. “Kleur doet veel voor een ontwerp, dat weten wij natuurlijk uit onze eigen praktijk. Daarom hebben wij voor de nieuwe Range Rover gekozen voor een gematteerde lak in een middenbruine tint; een modieuze, maar toch ingetogen kleur. Eén die wij zelf ook in onze ontwerpen toepassen. Het effect op de Range Rover is fantastisch: tijdloos en duurzaam, waarmee de vorm veel beter uitkomt.”

De aankleding van het interieur kon Boon naar eigen zeggen niet overtreffen. “Voor het interieur van de Range Rover V8 Supercharged sloten de uitgebreide fabrieksmogelijkheden voor kleuren, bekleding en afwerking zo dicht op mijn inzichten aan, dat hiervoor een standaard specificatie is gekozen.”

Van de Range Rover by Piet Boon bestaat er momenteel maar één, maar de importeur levert op aanvraag eenzelfde uitvoering. Het prijskaartje is nog niet bepaald.
bron: telegraaf.nl

9 jan '10: Land Rovers schieten te hulp
Dat Land Rovers niet alleen in de modder verder komen dan anderen, maar zeker ook in de sneeuw blijkt met de huidige sneeuwval meer dan ooit. Op de nederlandse fora (LRCH forum en Land Rover PrikPagina) zijn veel verhalen te lezen over Land Rover Rijders die anderen weer op weg weten te helpen.

In Engeland is het weer nog wat slechter dan hier en daar vertrouwen zelfs de officiele hulpdiensten op de capaciteiten van Land Rovers en hun bestuurders. Zie ook de site van LRO voor de verhalen over deze reddingsacties.

Niet alleen mensen die nu al een Land Rover of andere 4x4 rijden zien de voordelen er van in. Volgens marktplaats.nl is het aantal zoekopdrachten naar 4x4 auto's sinds het begin van de sneeuwperiode half december met 30% gestegen!

20 dec '09: Spanbanden op maat bij RJTools
Wel eens een auto op een trailer vast gezet met een spanband van 6 meter of meer? Of een roofrack of andere lading op een aanhanger? Altijd een heel gedoe om eerst de hele lengte door de ratel te halen en als de boel vast zit de overtollige band zo vast te maken dat deze nergens tussen kan komen. Voor veel toepassingen heb je helemaal niet zo veel lengte nodig. Om een auto op een trailer te zetten te zetten en deze met de sjor-ogen aan de bodemplaat te bevestigen is twee meter en soms zelfs minder al genoeg. Hetzelfde geldt voor ladig waar je de spanband aan kunt vastmaken of doorheen kunt halen. Eigenlijk zijn die lange banden alleen handig als je hem ergens overheen wil vastzetten.

RJTools levert spanbanden in verschillende sterktes (500, 1500, 2500 en 5000 kilo) in variabele lengtes (van 1 tot 10 meter, maar als je even bij ze informeert is maatwerk vast ook mogelijk). Erg handig om zo de juiste band voor de juiste toepassing te hebben! Ook kun je bij ze terecht voor alleen de band zonder de ratels en haken, makkelijk voor als je zelf iets wil maken en niet wil betalen voor onderdelen die je er toch af gaat halen.

Heb je liever een spanband die qua lengte wat extra marge heeft maar wil je wel een oplossing voor het ratelen van lange stukken? Neem dan zeker een kijkje bij de automatische ratels (linkje), met 1 druk op de knop spant hij de band voor en met zo’n twee keer handmatig naspannen zit alles goed vast. Verkrijgbaar in sterktes van 250 en 500 kilo.
www.rjtools.nl

17 dec '09: Land Rover ontwerpers helpen de kerstman een handje
Om vast in de kerst stemming te komen hebben de ontwerpers van Land Rover zich uitgeleefd op de slee van de kerstman, en het resultaat mag er zijn!

Land Rover Kerst Slee

Extra's op de slee zijn ondermeer height adjustable suspension (HAS), laser-guided present delivery (LGPD) en chimney recognition software (CRS).
bron: carmagazine

13 dec '09: Jaguar and Land Rover scoren in meest recente JD Powers onderzoek
Jaguar heeft dit jaar een eerste plaats binnengehaald bij het JD Powers onderzoek in de category luxe auto's. Land Rover behaald een vijfde plaats in dezelfde categorie.

Het onderzoek bestaat uit een grondige analyse van de meningen van 48.000 kopers van een nieuwe auto in mei en juni van 2009. De totale tevredenheid wordt gemeten op 5 punten:

 • Dealer locatie
 • Verkoopstaf
 • Verkoop proces
 • Aflever proces
 • Voertuig kosten/prijs

Jaguar Land Rover is erg trots op de resultaten die ze hebben neergezet in een categorie met 37 deelnemers. Gary Temple, President Janguar Land Rover Noord-Amerika:"Jaguar and Land Rover dealers deserve individual and collective praise for delivering such a superb shopping and buying process for our customers."

"The top goals of this organization are to deliver world-class quality products to our customers with a world-class dealership sales and service experience. These high rankings out of 37 brands in the industry coupled with recent dependability and customer service accolades show all of our efforts towards these goals are paying off."
bron: LRO.com

11 dec '09: Trecx offroad and outdoor gear; van Land Rover Liefhebbers, voor Land Rover Liefhebbers
Trecx offroad and outdoor gear is een bedrijf dat op verschillende terreinen zaken bij elkaar brengt. Niet alleen een overzichtelijke webshop, maar ook een showroom waar je terecht kunt om de producten ook daadwerkelijk te zien en te beleven. En niet alleen offroad, maar ook outdoor. Dat laatste uit zich vooral in het niet alleen hebben van zaken die je op of aan je auto kunt schroeven, maar ook spullen die je helpen als je met de auto een mooie plek hebt bereikt en vervolgens te voet verder gaat of een kamp op wil slaan.

Zelf ken ik ze van verschillende beurzen en offroad evenementen. Eerst alleen een praatje, inmiddels ook een tevreden klant. Dat ze zelf liefhebbers zijn merk je vanzelf als je ze spreekt of bezig ziet. Antwoorden en advies komen uit de praktijk en helpen je om de beste keus te maken, niet die het meeste opbrengt.

Hoe dan ook zeker de moeite van het bezoeken waard op www.trecx.com of in hun pand in Zoetermeer!

Trecx.com - Trecx offroad and outdoor gear

10 dec '09: Hybride Range Rover in de maak
Land Rover werkt aan een hybride-variant van de Rang Rover Sport die dit dertig kilometer kan overbruggen op alleen de elektromotor. Daarmee scoort hij een CO2-uitstoot van 100 gr/km. Dat meldt het Engelse Autocar. Daarmee is de Range Rover een stuk zuiniger dan de schoonste SUV tot nu toe. De eveneens hybride Lexus RX 450h stoot namelijk 148 gr/km uit.

Volgend jaar zijn er vijf prototypes klaar en in 2012 moet de serieproductie starten. De Range Rover gebruikt de nieuwe 3,0-liter V6 diesel en is gekoppeld aan een 34 pk sterke elektromotor. Waarschijnlijk wordt de Range Rover voorzien van plug in-techniek en het is aannemelijk dat dit concept in de toekomst ook wordt gebruikt in de Jaguar XJ, want daarvan is ook een hybride beloofd.
bron: autoweek.nl

30 nov '09: Land Rover weer winstgevend
Door forse kostenbesparingen en de populariteit van nieuwe modellen is Jaguar Land Rover weer winstgevend.
Eigenaar Tata Motors wist in het derde kwartaal van dit jaar een winst te melden van ruim 45 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal vorig jaar verloor de autobouwer nog bijna 38 miljoen euro.

Hogere verkopen
De verkoop van Jaguar Land Rover steeg met 23 procent tot 44.300 auto's in het afgelopen kwartaal. De grootste stijging deed zich voor in Groot-Brittannië waar de afzet steeg met 34 procent tot 14.400 auto's. In de Verenigde Staten daalde de verkoop met 7,3 procent tot 9.600 en in China nam de verkoop toe tot 3.400 stuks.

Kostenbesparingen
Tot de kostenbesparingen die Jaguar Land Rover heeft bereikt behoren het bevriezen van salarissen en het verminderen van de inzet van tijdelijke krachten. Bovendien zal over enkele jaren en fabriek in de Midlands worden gesloten en de productie worden verplaatst naar een goedkopere productielocatie.
bron: carros.nl

24 nov '09: Kilometerheffing calculator
Ook benieuwd wat de kilometerheffing voor jou gaat betekenen? Gebruik dan de calculator die je vindt op de site van Autoweek. Niet alle types staan er in, maar het geeft zeker een idee van wat je kunt verwachten.

6 nov '09: Verkoopcijfers Land Rover zien er goed uit dankzij nieuwe modellen
Op de thuismarkt heeft Land Rover de afgelopen drie maanden keurige cijfers weten te noteren. Dit is grotendeels te danken aan de onlangs vernieuwde modellen. Zowel de Range Rover, Range Rover Sport als Discovery zijn onlangs ingrijpend gewijzigd. Dat levert over de maand oktober verbeteringen op van respectievelijk 43, 210 en 112 procent ten opzichte van de verkopen in oktober 2008.

Defender
Ook de Freelander scoorde keurig met een 55 procent hogere verkoop en zelfs van de Defender werd 25 procent meer verkocht. In totaal werden in oktober in het Verenigd Koninkrijk 2.855 Land Rovers verkocht, en dat is 89 procent meer dan in dezelfde maand van het jaar ervoor.

Grootste afzetmarkt
Hierbij moet natuurlijk wel worden aangetekend dat een nieuw model altijd voor een stijging van de verkoopcijfers zorgt in de eerste maanden na de introductie. Op dit moment is Engeland de grootste afzetmarkt voor Land Rover, en hoe de modellen het in andere landen hebben gedaan is nog niet bekend gemaakt.
bron: carros.nl

2 nov '09: Land Rover Discovery 4 helaas niet door naar 2e ronde auto van het jaar 2010
De shortlist van de kandidaten voor de titel 'Auto van het Jaar 2010' is bekend. Uit een lijst van 33 auto's die deelnamen aan de eerste ronde zijn zeven modellen genomineerd voor de finale, waarvan de uitslag op maandag 30 november zal worden bekendgemaakt.

Helaas heeft de Land Rover Discovery 4 de tweede ronde niet gehaald.
bron: automobielmanagement.nl

26 okt '09: Land Rover Defender nog drie jaar te gaan
In 2013 moet Land Rover met een opvolger van de Defender op de proppen komen. Althans, als we de recente geluiden uit de Britse media mogen geloven.Het huidige model is niet verder aan te passen en ook het feit dat de auto in de VS niet verkocht mag worden zorgt voor grote financiële gevolgen. De koek is nu dus echt op voor deze Britse stijlicoon.

Leeftijd
In Amerika mag de Defender sinde de jaren negentig het verkeer niet meer in omdat er geen airbags kunnen worden ingebouwd. Daarmee zijn de Britten vrijwel volledig aangewezen op de Europese markt, maar ook daar begint het model de gevolgen van zijn leeftijd te ondervinden.

AutoRAI
Naar verluidt moet de nieuwe Defender op de bodemplaat van de huidige Discovery 4 en Range Rover Sport komen te staan. Dat zou de eerste volledige vernieuwing sinds de introductie in 1948 betekenen. In dat jaar debuteerde de Series I op de AutoRAI in Amsterdam. Daarop volgde de Series II en II waarna de 90 en 110 werden vervangen door de Defender. Die naam is in 1990 aan het model verbonden.
bron: carros.nl

23 okt '09: Nieuwe Land Rover Defender in 2013?
Eindelijk is er bericht over de opvolger van de Defender uit de hoogste regionen van de Land Rover-organisatie. In het begin van het volgende decennium mag het uit 1948 stammende model met pensioen. Dan is -ie precies 65.
Land Rover-directeur Phil Popham heeft tegenover het Australische GoAuto verklaard dat de productie van de huidige Defender nog tot 2013 vastligt in Solihull. In 2012 of 2013 maken we dus kennis met het nieuwe model dat de dan 65-jarige Defender aflost.

Met een jaarproductie van 25.000 stuks is het niet mogelijk de auto op een geheel nieuw platform te zetten. Daarom wordt voor het nieuwe model waarschijnlijk een vereenvoudigd platform gebruikt van de Discovery en de Range Rover Sport. Dat zou al bij 50.000 stuks per jaar rendabel zijn. Ook is een gemoderniseerde variant van het huidige ladderchassis een optie.

Popham verwacht van het nieuwe model meer te kunnen verkopen omdat de Defender in veel landen niet meer wordt aangeboden omdat hij niet voldoet aan de moderne eisen op het gebied van veiligheid en uitstoot. Zo is de auto sinds 1997 al niet meer leverbaar in de VS.

Popham zegt dat er speciale aandacht wordt besteed aan het gebruiksgemak en de gebruiksmogelijkheden van de auto. “Voor mij is dat waarmee de Defender zich onderscheidt.” Verder belooft hij dat de opvolger van de Defender nog vaardiger zal zijn in het terrein. Voor het nieuwe model zullen onderdelen worden uitgewisseld met moederbedrijf Tata. De motoren zijn echter afkomstig uit de Land Rover-stal. Zoals het zich nu laat aanzien, komen de 2,7-liter diesel en de 5,0-liter V8 zonder supercharger in aanmerking voor een plek in de Defender.
bron: autoweek.nl

10 aug '09: Betere logistiek voor Land Rover
Jaguar Land Rover heeft logistiek dienstverlener DHL aan het werk gezet om de inbound supply chain oplossing een stuk efficiënter te laten werken. Bij de behaalde besparingen speelde de DHL vrachtcontroletoren in Veghel een belangrijke rol.

De samenwerking tussen DHL en Jaguar Land Rover had tot doel om een efficiënte inbound operatie op te zetten. Daarbinnen zouden vijfhonderd onderdelenleveranciers vanuit heel Europa (17 landen) worden geïntegreerd in één operatie. DHL speelt daarbij de centrale logistieke rol (plannen en managen), die ook de regie voert over de andere dienstverleners binnen deze onderdelen keten voor Jaguar Land Rover. De hele operatie omvat wekelijks zo'n 980 volle- en deelladingen naar productiesites in Castle Bromwich, Solihull en Halewood in het Verenigd Koninkrijk.

DHL zegt voor Jaguar Land Rover flink haar best te hebben gedaan om transporteurs te vinden die tegen zo goedkoop mogelijke tarieven konden opereren. Daarnaast wordt er om kosten te drukken gebruik gemaakt van verschillende soorten transportdiensten: FTL's, melkrondes en groepage. Vanuit de vrachtcontroletoren in Veghel worden de belangrijkste transportcontacten onderhouden en gemanaged en wordt geprobeerd om zoveel mogelijk synergievoordelen te behalen met andere DHL contracten in Europa.
bron: logistiek.nl

6 aug '09: Land Rover valt in de prijzen
Het Britse autoblad Auto Express heeft weer een flink aantal jaarlijkse prijzen toegekend aan nieuwe auto’s. Grootste winnaars: Ford, Volkswagen en Land Rover.

Het zit het Brits/Indiase Land Rover zakelijk gezien momenteel niet mee, maar een lichtpuntje vormt wel dat de Auto Express-jury twee modellen van het merk heeft laten zegevieren. De jongste Land Rover Freelander-generatie werd winnaar van de categorie ‘Best Compact SUV’ (runners-up waren de Audi Q5 en Ford Kuga), terwijl de nieuwe Land Rover Discovery werd uitgeroepen tot ‘Best Large SUV’, nog voor de BMW X6.
bron: carros.nl

4 aug '09: Jaguar en Land Rover zetten in op aluminium
Eigenaar Tata wil alle toekomstige modellen van Jaguar en Land Rover uit aluminium vervaardigen. Op deze manier kan het gewicht en daarmee de CO2-uitstoot van de modellen worden teruggedrongen.

Jaguar en Land Rover willen in de toekomst alleen nog maar gebruik maken van aluminium in plaats van staal. Het grote voordeel is dat dit metaal veel lichter is waardoor de CO2-uitstoot en het verbruik van de auto’s flink teruggebracht worden.

Met name voor Land Rover moeten er belangrijke milieuvoordelen zijn te behalen. Zo weegt een Range Rover 500 kg minder wanneer ‘ie uit aluminium wordt vervaardigd. Bij Jaguar zijn op dit moment al de XJ en XK volledig van aluminium en de XF gedeeltelijk. Land Rover maakt voor z’n modellen nog gebruik van staal.

Of aluminium op volgende generatie X-type en de compacte Land Rover LRX al wordt toegepast is nog niet bekend. Een belangrijk nadeel van dit metaal is dat het veel duurder is dan staal. Vooral bij de genoemde compacte modellen beïnvloedt dat de uiteindelijke verkoopprijs flink.
bron: autokopen.nl

9 jul '09: Land Rover-dealer sponsor uitvaart Michael Jackson
De uitvaart van Michael Jackson, dinsdag in Los Angeles, werd 'gesponsord' door dealers van Land Rover en Rolls-Royce.

Dat meldt het automagazine Jalopnik ('Obsessed with the cult of cars'). Het baseert zich op de roddelsite TMZ en wijst erop dat beide automerken een hele dag gratis product placement kregen.

De Californische dealer Land Rover Encino stelde aan de familie Jackson een hele stoet Range Rovers ter beschikking. De handvol zwarte Rollses in de stoet kwam van O'Gara Coach (www.ogaracoach.com). Deze dealer in Beverley Hills (de dure wijk van Los Angeles) is gespecialiseerd in Rolls-Royce, Aston Martin, Bentley, Bugatti en Lamborghini. En die Rollses waren ook gratis. Hoewel, gratis: op de achterruit stond in groot het websiteadres van de autodealer.
bron: automobielmanagement.nl

19 jun '09: Goed adres voor off road essentials
Elk Land Rover magazine besteedt met regelmaat aandacht aan "off road essentials". Naast de accessoires die direct op of aan de auto worden gemonteerd zoals lampen en lieren wordt telkens weer benadrukt dat je ook altijd voorbereid moet zijn op een (veilige) recovery actie en de benodigdheden daarvoor bij je moet hebben.

Deze benodigdheden bestaan onder andere uit sleeplinten, kinetische linten, en D- en harpsluitingen. Gezien de grote krachten die bij een recovery vrijkomen is het belangrijk goed materiaal te hebben. Goed betekend hier vooral betrouwbaar en dus getest of gecertificeerd.

RJ Tools beschikt over een ruim assortiment artikelen die veelal gericht zijn op lading (bevestiging). Een van de producten die ze bijvoorbeeld aanbieden zijn gecertificeerde harpsluitingen (klik hier voor een overzicht) tegen zeer concurrrende prijzen. Bijvoorbeeld een gecertificeerde harpsluiting van 4.75 ton voor 8,13 incl. BTW. Dat ze naast deze prijs ook nog goede service bieden in de vorm van uitgebreid advies en toelichting en een snelle levering maakt het geheel nog interessanter.

RJ tools

Uit eigen ervaring inmiddels kan gezegd worden dat de site van RJ Tools het bezoeken waard is. Het assortiment en de goede prijzen zorgen daarna waarschijnlijk vanzelf voor een vervolg.
www.rjtools.nl

14 jun '09: Land Rover voert gratis check uit
Of het nu door de crisis en het wellicht daardoor teruggelopen aantal klanten komt of niet, Land Rover biedt eigenaren van een Land Rover van 1998 of jonger een gratis onderhoudsbeurt aan en dat is al gauw mooi meegenomen.

Via www.checkmijnlandrover.nl kun je een afspraak maken voor de controle van een uur waar je op kunt wachten. Na de controle krijg je een rapport met de gevonden aandachtspunten. De punten waarop gecontroleerd wordt staan ook op de site. Sommige zou je ook zelf kunnen doen of zien, maar over het algemeen kan gezegd worden dat de controle verder gaat dan de zomer of winter beurt die door zo'n beetje elk merk wordt aangeboden.

Baadt het niet, dan schaadt het niet! Zeker de moeite waard dus.
www.checkmijnlandrover.nl

9 jun '09: Land Rover Defender krijgt een nieuwe special edition serie: Fire & Ice
Land Rover brengt twee in het oog springende actiemodellen op de markt van de aloude Defender. Daarvan komen twintig exemplaren naar Nederland.

Land Rover Defender - Defender Fire and Ice Land Rover Defender - Defender Fire and Ice 2

We kunnen niet anders dan met respect spreken over de Land Rover Defender, die al meeloopt sinds 1948. Om de opa onder de auto’s op de been te houden, heeft Land Rover de Defender een kuurtje gegeven. Dat resulteert in de Fire & Ice actiemodellen. Ze zijn geïnspireerd op de ‘meest uitdagende landschappen op aarde’.
Het meest in het oog springende detail van de actiemodellen zij de kleuren. De Fire-variant is uitgevoerd in Vesuvius Orange en de Ice-versie is Alaska White. Beide zijn in combinatie met Santorini Black. De kleuren keren ook terug op de middenconsole en de stiksels in het interieur.

Verder hebben de speciale Defenders vijfspaaks ‘diamond turned’ wielen. De koplampen zijn uniek voor deze versies en verder met de Defender op zijn ouwe dag nog geloven aan LED-achterlichten met heldere glazen.
Zwarte treeplanken zijn standaard en dat geldt ook voor een glazen kanteldak, een trekhaak en een beschermstang voor de stuurinrichting. In het interieur is de bekleding een combinatie van leder en alcantara en in de hoofdsteunen is het Land Rover-logo gestanst. De Fire & Ice-versies zijn verder voorzien van ABS, airco, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbare vooruit.

Deze Defenders zijn te koop als 90 en 110; die laatste is altijd een zevenzitter. De prijzen beginnen bij 68.400 voor de geelkentekenversie en de grijs kentekenvariant is te koop vanaf 37.065 euro. Van de Fire & Ice worden in totaal 850 stuks gebouwd; twintig daarvan komen naar Nederland.
bron: autoweek.nl

7 jun '09: Alle 4x4 events in Europa op 1 plek bij elkaar gebracht: www.4x4events.info
Al weer ruim een jaar geleden (feb 2008) is is de website www.4x4events.info online gebracht. Deze website heeft als doel een overzicht te geven van alle 4x4 evenementen in Europa. Dit zijn oa de clubtrails, challenges, vrije off-road dagen op besloten parcours, beurzen, roadbooks en natuurlijk ook de grotere commerciële evenementen. Om alle organisatoren de gelegenheid te geven hun events te laten plaatsen is dit voor iedereen gratis.

Dat er een grote behoefte bestaat voor een degelijk en actueel overzicht blijkt volgens de beheerder wel uit de statistieken. Op dit moment zijn er al gemiddeld rond de duizend bezoekers per maand.

Iets georganiseerd of benieuwd of er dit weekend wat te doen is? Een bezoekje aan www.4x4events.info is zeker de moeite waard!

Land Rover Defender - Banner 4x4 events

29 apr '09: Land Rover breidt programma CO2 compensatie uit
Het CO2-compensatieprogramma van Land Rover Nederland viert haar eenjarig bestaan. Sinds april 2008 compenseert dit automerk de CO2-uitstoot van elke in Nederland nieuw verkochte Land Rover. Dit houdt in dat alle CO2 die vrijkomt tijdens het gebruik van de auto wordt gecompenseerd met projecten in niet-Kyoto landen. Reeds in de eerste negen maanden compenseerde Land Rover 8.648 ton CO2. Het aantal projecten in de niet-Kyoto landen is uitgebreid van drie naar twaalf projecten. Na Engeland en Nederland sloten ook België, Noorwegen, Zweden en Oostenrijk zich bij het CO2–compensatieprogramma aan. Inmiddels zijn ook het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Frankrijk van start gegaan met dit programma.

De compensatie van de CO2-uitstoot geldt voor de eerste 75.000 km, wat gemiddeld neerkomt op de eerste drie jaar. Ook huidige Land Rover rijders kunnen compensatie kopen voor hun CO2-uitstoot. Land Rover produceert al vanaf begin 2006 alle Land Rovers klimaatneutraal in de fabrieken in Engeland.

Alle CO2-compensatieprojecten worden gecoördineerd door Climate Care. De projecten zijn niet alleen gericht op een beter milieu maar moeten ook voordelen opleveren voor de lokale bevolking, zoals het creëren van banen, verbetering van de leefomstandigheden en het bieden van betere gezondheidszorg. Alle gefinancierde projecten doorlopen een streng en onafhankelijk verificatie- en validatieproces om te waarborgen dat de reductie van CO2-uitstoot ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. De projecten vinden plaats in China, Tadzjikistan, Turkije, Rusland en India.

Land Rover wil op alle vlakken de CO2-uitstoot verminderen. Zo bestaat een Land Rover uit duizenden onderdelen, afkomstig van vele leveranciers. Land Rover heeft de CO2-uitstoot van haar toelevering- en distributieketen onder de loep genomen en innovatieve manieren gezocht om deze uitstoot te reduceren in Europa. Zo worden meerdere leveranciers in één geografisch gebied gebundeld om de capaciteit van een vrachtwagen te optimaliseren. Hierdoor is 52% minder kilometers gereden en is daarmee 1.700 ton CO2-uitstoot in één jaar bespaard. De verbeteringen van Land Rover hebben geleid tot toekenning van de World Business Green Award.
bron: autozine.nl

Stichting de opkikker - mobieltjes actie

21 apr '09: Land Rover Defender wacht op aflossing
De Land Rover Defender is een automobiel monument dat al meeloopt sinds 1948. Aan Land Rover de moeilijke taak om een opvolger te ontwikkelen voor dit model. In 2013 moet het zo ver zijn.

Land Rover werkt aan een opvolger van de Defender. In het Britse AutoCar meldt Land Rover-baas Phil Popham dat het ontwikkelingsteam staat te springen om er aan te beginnen. Op het moment probeert men de potentiële klantenkring in kaart te brengen. De Defender, die met drie verschillende wielbases wordt geleverd, kan vanaf 2013 niet meer aan de wetgeving voldoen en dat betekent het einde voor het beroemde model dat in 1948 op de AutoRAI is gepresenteerd.

Al jarenlang verkoopt Land Rover 20.000 tot 24.000 Defenders per jaar. Om de ontwikkeling van een nieuw model rendabel te maken, moet die een productieaantal van 40.000 per jaar kunnen halen. Land Rover overweegt om het nieuwe model te plaatsen op het chassis waarop de huidige Discovery, Range Rover en Range Rover Sport worden gebouwd. Daarvan bestaan momenteel twee wielbases – de Sport staat immers op een korter onderstel.

Tegen de tijd dat de nieuwe Defender er aan komt, is er een nieuw chassis klaar voor de opvolgers van die drie grote Land Rovers. Die moet zorgen voor een flinke gewichtsbesparing en ruimte bieden aan groene techniek.
bron: autoweek.nl

11 mrt '09: LRX wordt Range Rover
De fraaie LRX Concept kwam oorspronkelijk onder de Land Rover-vlag op de autoshows te staan. De directie heeft nu besloten dat de productieversie toch als Range Rover op de markt komt.

“De LRX heeft alle eigenschappen die zo typisch voor een Range Rover zijn,” meldt Land Rover-CEO Phil Popham aan Autocar. Popham belooft dat het uiterlijk van de productie-SUV sterk lijkt op dat van de fraaie LRX Concept. Waarschijnlijk krijgt de productieversie standaard vijf portieren en een iets langere daklijn mee. Vandaag maakte Land Rover bekend dat de Engelse overheid 27 miljoen pond bijdraagt aan de ontwikkeling, die in totaal 400 miljoen pond kost.

De LRX Concept is gebaseerd op de Freelander en meet 4,35 meter. De hoogte bedraagt 1,55 meter, wat betekent dat de auto 17 centimeter korter en 12 centimeter lager is dan Freelander. De LRX is een belangrijke auto, omdat de kleine Range Rover voor het merk het eerste model wordt dat als hybride op de markt komt. De elektrische actieradius van de concept-car bedraagt 32 kilometer. Land Rovers oplossing biedt mechanische aandrijving voor alle vier de wielen.

Ook een Stop-/Startsysteem helpt bij het beperken van de uitstoot. Bij de concept-car bedroeg die 120 gram per kilometer, maar het is nog maar de vraag of een productiemodel ook die waarde laat noteren. We verwachten de kleine Range Rover in 2010 op de markt.
bron: autoweek.nl

Product test: Uitwisselen van contactgegevens 2009-style: de “Poken”
Pen en papier is inmiddels zóóó 2008! Als je tegenwoordig iemand je contactgegevens wil geven doe je dat door je Poken tevoorschijn te halen en die tegen de Poken van de ander aan te houden. Je deelt dan je gegevens die je al beschikbaar hebt gemaakt op sites als twitter, hyves en linkedin. Later kun je thuis de contacten goedkeuren en heb je de gegevens van elkaar. Aldus de beschrijving op www.pokenonline.nl. Maar hoe werkt het in de praktijk?

Op zich erg handig, de Poken zelf is eigenlijk een soort USB stick met een grappig omhulsel. Dat omhulsel is meteen ook een van de aandachtspunten. Ze zijn nu alleen verkrijgbaar als kleurige wezentjes die waarschijnlijk goed aanslaan bij de jeugd, maar als volwassene zul je wellicht op zoek zijn naar iets anders. Als de Poken ingezet gaat worden als reclame object en verkrijgbaar wordt met logo’s, bijvoorbeeld een Land Rover logo, zal dat het succes zeker vergroten.

Land Rover Defender - Poken Land Rover Defender - Poken

Tweede aandachtspunt is dat de Poken niet in alle leeftijdscategorieen even goed vertegenwoordigd za lzijn. Iemand naar zijn Poken vragen die er geen heeft gaat waarschijnlijk tot een heel kort gesprek leiden of een lang gesprek met veel toelichting. Oplossing hiervoor is als hij ingezet zou gaan worden op netwerk bijeenkomsten waarbij iedereen er 1 krijgt bij binnenkomst of een club die hem uitdeelt aan alle leden om zo op bijeenkomsten makkelijk gegevens te kunnen delen.

Het werkt in ieder geval minstens zo goed als wat gegevens op een blaadje krabbelen die bij thuiskomst onleesbaar blijken. De Poken geeft met een rood of groen lampje aan of de overdracht geslaagd is. Als de wezentjes je aanspreken of als ze er komen met een Land Rover logo is het zeker iets voor aan de binnenspiegel, voor het geld hoef je deze gadget niet te laten liggen.
www.pokenonline.nl

11 feb '09: Update voor Land Rover Discovery en Range Rover Sport
Bij Land Rover zijn ze bezig met het opfrissen van de Discovery en de Range Rover Sport. Zowel aan de buitenzijde als onderhuids staan wijzigingen op stapel.

Land Rover Defender - Facelift Discovery Land Rover Defender - facelift Range Rover

Het karakteristieke voorkomen van de twee hoekige SUV´s blijft in stand. Dat maken de afgeplakte testauto´s wel duidelijk. Gelukkig maar, met lichte uiterlijke retouches blijft het stoere imago gehandhaafd. We verwachten een gewijzigde grille, andere koplampen, en de Discovery krijgt zo te zien ook nieuwe achterlichtunits. LED-techniek doet ook bij het Britse merk zijn intrede. En bij modeljaarwijzigingen passen ook nieuwe wielen. De Nederlandse importeur kon er nog niets over zeggen, en dat geldt ook voor de technische wijzigingen.

3.0 Diesel
Onderhuids maakt waarschijnlijk de nieuwe TDV6 zijn opwachting. Onlangs presenteerde zustermerk Jaguar al de 3.0 Diesel en de 3.0 Diesel S. De eerste levert 235 pk en 500 Nm, de S komt zelfs tot 275 pk en 600 Nm. Bij Land Rover zal die motor als TDV6 door het leven. In Nederland is de Discovery alleen als diesel leverbaar.

Nieuwe V8

Voor de Range Rover Sport staat er een nieuwe 5.0 V8 op de planning. De atmosferische motor levert met 385 pk bijna net zo veel vermogen als de huidige 4.2 supercharged. Wat er met de TDV8 in de Range Rover Sport gebeurt, laat zich raden. Die levert 275 pk en 640 Nm, de nieuwe TDV6 levert in zijn krachtigste configuratie net zo veel vermogen en ook qua trekkracht verschilt het niet veel.
bron: autoweek.nl

12 jan '09: Over the top: Range Rover Vogue XS
Bij Land Rover weten ze ook zelf de Range Rover aardig op te leuken. De Vogue XS zakt bijna door zijn veren van alle zaken die standaard op deze gelimiteerde versie zitten. Er komen maar 20 exemplaren.

Met 20 inch wielen, een Supercharged Design Pack (speciale grille en luchtuitlaten) en heldere achterlichten met LED-techniek onderscheidt de Vogue XS zich van de ‘gewone’ Range Rover. Dat Supercharged slaat in dit geval niet op de motor, want dat is de TDV8 3,6-liter diesel. Geperforeerd leer, veel hout, waarbij de koper kan kiezen uit de soorten Cherry Wood, Burr Walnut of Grand Black Lacquer en tienvoudig elektrisch verstelbare zetels zorgen ervoor dat de inzittenden zich in alle luxe hoog verheven boven andere weggebruikers kunnen voelen. Stoelverwarming, maar ook –verkoeling van de zetels zit erop. Een Harmann/Kardonsysteem maakt de geneugten van Range Rover-rijden nog groter. Een TV is net als een uitgebreid navigatiesysteem aan boord, een achteruitrijcamera moet overzicht bieden bij parkeren en ga zo maar door. Wel snel erbij zijn, want er komen maar twintig Vogues XS naar Nederland. De prijs bedraagt 141.900 euro.
bron: autoweek.nl

06 jan '09: Ook Land Rover krijgt nieuwe Jaguar Diesel
Het zou natuurlijk een gemiste kans zijn als Land Rover niet gebruik zou maken van de nieuwe diesel van concerngenoot Jaguar. En inderdaad: beide versies van het blok vinden hun weg naar het zustermerk.

Land Rover Defender - Land Rover krijgt Jaguar Diesel

Dat meldt Autocar. De Land Rover Discovery krijgt alleen de beschikking over de 235 pk sterke basisversie, terwijl de Range Rover juist de topversie met 275 pk tot z’n beschikking krijgt. In de Land Rover krijgt de diesel maar één turbo mee, waardoor het maximumkoppel van de motor lager is. De topversie mobiliseert in de Range Rover 560 Nm, terwijl de Jaguar dankzij twee turbo’s 600 Nm tot z’n beschikking heeft.

De diesel komt niet in de Freelander te liggen. Als de Range Rover in september een facelift krijgt, blijft ook de V8 diesel tot het motorenpalet te behoren. Wanneer Land Rover de diesels precies op de markt brengt, is nog onbekend. Ook de prijsstelling is nog een vraagteken.
bron: autoweek.nl

19 dec '08: Land Rover G4 challenge gaat niet door
De Land Rover G4 Challenge gaat in 2009 niet door. Het merk wil het geld gebruiken voor de productintroducties van het volgende jaar.

Ook Land Rover past de plannen aan de economische crisis aan. De G4 Challenge, een avonturenrit die over vier continenten voert, gaat volgend jaar daarom niet door. “Eén van de gevolgen van de crisis is dat we financiële prioriteiten moeten stellen. Daarbij krijgen productintroducties voorrang,” vertelt Phil Popham, managing director van Land Rover.

Eén van de doelen van de G4 Challenge was om de komende twee jaar 1 miljoen pond in te zamelen voor het Rode Kruis. Volgens Land Rover komt de samenwerking met dit goede doel door het schrappen van de G4 Challenge niet in gevaar.
bron: autoweek.nl

03 dec'08 - Land Rover werkt samen met Sonim aan Land Rover Phone
Volgend jaar zal Sonim in samenwerking met Land Rover een nieuwe lijn robuuste GSM's op de markt brengen. De eerste twee modellen, de S1 en de S2 G4 zullen halverwege het jaar geintroduceerd worden. Een derde model komt eind 2009. Naar verwachting komen de toestellen beschikbaar in zo'n 40 landen.

Land Rover Defender - Land Rover Phone

Net als de Sonim XP3 zullen alle Land Rover toestellen waterdicht zijn en zijn ze bestand tegen zout, mist, vocht, temperatuursverschillen en schokken. Ze zouden een val van 1,5 meter op beton moeten kunnen weerstaan.
bron: GSMarena.com

01 dec'08 - Voorlopig akkoord beperking CO2-uitstoot auto's, uitstel voor merken als Land Rover mogelijk
Nieuwe auto's in Europa moeten vanaf 2012 zuiniger en milieuvriendelijker worden. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de gezamenlijke EU-landen hebben daarover maandag een akkoord bereikt.

Binnen de Europese Unie is een voorlopig akkoord bereikt over het beperken van de CO2-uitstoot van auto's. Die uitstoot zal fors omlaag gaan in 2012.
De gemiddelde nieuwe auto mag vanaf 2012 hooguit 130 gram CO2 per kilometer uitstoten. Nu ligt het gemiddelde nog tegen de 160 gram. De maatregel is een van de hoekstenen van de EU-acties om het klimaat te beschermen en minder afhankelijk te worden van olie.

Het Europees parlement en regeringshoofden van de EU keuren het onderhandelaarsakkoord vrijwel zeker deze maand goed.

Europarlementslid Dorette Corbey (PvdA) is nauw betrokken bij de onderhandelingen. Ze noemt het compromis over de nieuwe EU-wet „erg teleurstellend”. Ze vindt de late invoering een gemiste kans voor het milieu en het oliegebruikt. „In feite hoeven de autofabrikanten tot 2015 niets te doen. Want er is afgesproken dat de eerste jaren slechts een deel van de nieuwe wagens aan de limiet hoeft te voldoen.”

Bovendien zijn er uitzonderingen voor kleine autofabrikanten zoals Land Rover. Ook fabrikanten van weinig verkochte modellen, zoals sportwagens en ambulances, worden ontzien.

Wel komen er boetes voor fabrikanten die de norm niet halen. Fabrikanten waarvan de nieuwe wagens gemiddeld 4 gram te veel CO2 uitstoten, moeten daarvoor 95 euro per gram per verkochte auto gaan betalen.

PvdA'ster Corbey is wel blij dat het EU-akkoord de opkomst van elektrische auto's stimuleert. Elektrische auto's zorgen voor fors minder CO2 dan benzine- of dieselwagens. Fabrikanten mogen de auto's vanaf 2013 extra zwaar meetellen in de berekening.

De milieubeweging reageerde maandagavond zeer ontevreden. Greenpeace spreekt over een „leeg akkoord”, omdat de doelen en boetes uit het oorspronkelijke voorstel zijn afgezwakt.

„De auto-industrie stuurde de onderhandelingen al geruime tijd, terwijl de EU-politici in de passagiersstoel commentaar leverden”, zegt Franziska Achterberg, campagnevoerder van Greenpeace. „Met deze wet helpt het verkeer weinig mee om het klimaat te beschermen.”
bron: telegraaf.nl

24 nov '08 - Jaguar Land Rover wil 1 miljard
Jaguar Land Rover heeft de Britse overheid vandaag om bijstand gevraagd. Op de verlanglijst staat 1 miljard Pond.Dit geld zou nodig zijn om beide fabrikanten, tegenwoordig eigendom van het Indiase Tata-concern, door de moeilijke tijden heen te helpen. Het gaat om een lening die volgens Britse media in twee jaar tijd kan worden terugbetaald.

Jaguar XF een succes
Ondanks het succes van Jaguars nieuwste model, de XF, heeft met name Jaguar het moeilijk vanwege teruglopende verkopen, zowel in Groot-Brittannie als op de exportmarkten. Om die reden schroefde het management van Jaguar Land Rover de productie al eerder terug.

Kredietcrisis
Steeds meer in Groot-Brittannie gevestigde bedrijven overwegen een beroep te doen op staatssteun, met name als gevolg van de kredietcrisis en het teruggelopen consumentenvertrouwen. Moederconcern Tata investeerde miljoenen in de aankoop van Jaguar en Land Rover en zal het verzoek om staatssteun voor beide fabrikanten vermoedelijk van harte ondersteunen.

SMMT
Vorige week deed de overkoepelende organisatie van Britse autofabrikanten, de SMMT, al een beroep op de Britse overheid om deze industrietak door de moeilijke tijden heen te helpen.
bron: carros.nl

04 nov '08: Opheffingsuitverkoop JR Products
Helaas gaat JR Products per 1 december stoppen. Tot 1 december zijn ze alleen nog op zaterdag open en houden ze een grote opheffingsuitverkoop met kortingen van 10 tot 50%! Tot die tijd kun je dus nog bij hen terecht voor de vertrouwde kwaliteit en service maar dan voor een nog lagere prijs.

Zie ook:www.jr-products.com

JR Products

07 okt '08: Ook Land Rover komt met start / stop systeem
In navolging van onder andere BMW introduceert nu ook Land Rover een Start/Stop systeem. Vanaf medio 2009 wordt de Freelander TD4 met handgeschakelde versnellingsbak standaard geleverd met deze milieusparende toepassing.

Hiermee wordt de Freelander, die dan officieel Freelander 2 TD4_e gaat heten, de zuinigste Land Rover ooit geproduceerd. Naast het Start/Stop systeem wordt de Freelander ook uitgerust met andere brandstofbesparende voorzieningen zoals banden met een lagere rolweerstand en schakelindicator.

Ten opzichte van de huidige TD4 wordt de uitstoot met gemiddeld 8 procent verminderd. Dit betekent dat de nieuwe 179 g/km gaat uitstoten tegenover 194 g/km van de versie zonder dit systeem. Het verbruik daalt van 7,9 liter per 100 kilometer naar 6,8 liter per 100 kilometer.

Het systeem moet hetzelfde gaan werken als bij BMW. Dit betekent dat de motor uit gaat zodra de versnellingspook in neutraal staat en het koppelingspedaal wordt losgelaten. Zodra de koppeling wordt ingetrapt, start de motor automatisch weer. Vooralsnog is het niet bekend of andere modellen van Land Rover ook worden uitgerust met het systeem. Voor tegenstanders van het systeem is er ook goed nieuws: het kan met een druk op de knop worden uitgeschakeld.
bron: autoweek.nl

21 sep '08: Jaguar registreert typenamen
Onder de vleugels van Ford heeft Jaguar de laatste jaren een beetje stilgestaan. Bij de nieuwe eigenaar Tata lijken de zaken wat voortvarender te worden aangepakt. In Engeland is al een aantal namen voor nieuwe types geregistreerd.

De XF doet inmiddels al weer een tijdje zijn best om de eer van Jaguar te verdedigen. En het ziet er naar uit dat er binnenkort versterking komt. Jaguar heeft namelijk de namen C-XE, C-XJ en XE geregistreerd.
De aanduidingen die beginnen met een C- betreffen concept cars. We kunnen dus binnenkort een studiemodel van een nieuwe XJ verwachten. Als de geruchten kloppen, verliest die zijn klassieke lijnen en wordt het een modern vormgegeven limousine. Voordat we het productiemodel zien, gaat er in de beste traditie van de auto-industrie een showmodel aan vooraf.

De XE is de auto die de E-type moet doen herleven. Jaguar wil er mee gaan meespelen in het segement van de Porsche 911. We weten al dat van het productiemodel zowel een coupé- als cabriovariant komt. Ook de XE zien we eerst als concept car voordat het de beurt is aan de auto die te koop komt voor het (hopelijk) grote publiek.

Voordat we kennismaken met de XE en de nieuwe XJ is het de beurt aan de R-versie van de XF. Naar verwachting zal die topper van de XF-reeks op de autosalon van Parijs te zien zijn.
bron: autoweek.nl

02 sep '08: Land Rover schroeft productie terug
Tata is nog niet zo lang eigenaar van Land Rover, of de productie wordt al teruggeschroefd. Vooralsnog heeft dit geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen, zo verzekert Tata de enigszins ongeruste medewerkers.

Dat meldt Autocar. Tata introduceert een vierdaagse werkweek op de fabriek in Solihull. De productie van de Range Rover en de Discovery vindt voortaan plaats van maandag tot en met donderdag, vrijdag is voortaan een trainingsdag. Bovendien schrapt Land Rover tot het einde van het jaar een aantal nachtshifts, waarin Range Rovers zouden worden geassembleerd. Verder staat Land Rover 300 werknemers af aan de nabijgelegen fabriek van Jaguar, ook eigendom van Tata.

Een woordvoerder van Land Rover licht toe dat het “geen goede bedrijfsvoering is om een voorraad niet bestelde auto’s te fabriceren”. De tegenvallende verkopen zijn vooral het gevolg van de economische malaise in de Verenigde Staten. Ook in Engeland zitten de verkopen in het slop. In het Midden-Oosten, Rusland en China stijgt de afzet van de terreinautofabrikant juist.
bron: autoweek.nl

29 jul '08: Range Rover Sport wordt strak getrokken
Land Rover gaat het aangezicht van de Range Rover Sport wat aanpassen. Land Rover zal wel een beetje geschrokken zijn van de verkoopcijfers. In West-Europa was de afzet in juni 36 procent minder in vergelijking met die maand in het vorige jaar. In Amerika was het resultaat nog slechter. Niet zo’n wonder natuurlijk als je alleen maar SUV’s in het programma hebt en de brandstofrekeningen de pan uitrijzen.

Het weerhoudt Land Rover natuurlijk niet van het vernieuwen van de Range Rover Sport. Die loopt mee sinds 2005. Naar verwachting wordt hij strakgetrokken zodat hij een neus à la Freelander 2 krijgt.

Het spannendste plan is echter dat de Range Rover Sport ook een 500 pk supercharged V8 krijgt. Dat lijkt misschien niet een hele slimme stap met de huidige olieprijzen, maar de Range Rover zou er wel een serieuzere concurrent voor de Porsche Cayenne Turbo mee worden. En omdat Wilco Blok dit prototype vlak voor de hekken van de Nürburgring spotte, is het waarschijnlijk dat we hier oog in oog staan met de nieuwe topversie want die moet natuurlijk kilometers maken over het circuit voordat hij op de markt komt. Bovendien zijn er meer plannen met de nieuwe sterke motor. Er is ook een extra R-versie in de maak van de Jaguar XK en de als vlaggenschip van de nieuwe XJ, zou een 500 pk-variant ook niet misstaan.
bron: autoweek.nl

22 jul '08: Hybride Land Rover rijdt al
De dagen dat SUV’s worden betiteld als onaangepaste brandstofslurpers zijn geteld. Land Rover is namelijk al druk aan het testen met een hybride Freelander.

Land Rover Defender - hybrid - hybride freelander - 01

Verborgen onder een normale Freelander 2 test Land Rover een hybride-systeem. Het wordt gecombineerd met een dieselmotor. Land Rover vindt namelijk dat met een hybride systeem dat is gekoppeld aan een benzinemotor, te weinig winst behaalt ten opzichte van de moderne schone en zuinige diesels.

De techniek die onder deze Freelander zit, is modulair en gemakkelijk over te brengen op andere modellen. Het komende decennium gaat Land Rover flink in de bus blazen met milieuvriendelijke techniek. Het begint volgend jaar met een start-stop-systeem dat beschikbaar komt op de Freelander met dieselmotor en handgeschakelde versnellingsbak.

Land Rover Defender - hybrid - hybride freelander - 02 Land Rover Defender - hybrid - hybride freelander - 03

De dieselhybride, wordt een parallel-hybride. Dat betekent dat de auto kan rijden op de elektromotor, samen met de diesel of alleen kan rijden op dieselkracht. De CO2-uitstoot moet met dit systeem twintig procent worden verminderd en in de stad zelfs met dertig procent. De elektromotor is bij het systeem van Land Rover in de achteras ingebouwd. Daarmee hoopt de 4x4-specialist de en passant de terreinkwaliteiten van zijn modellen te kunnen verbeteren.
De inspanningen van Land Rover om hun auto’s milieuvriendelijker te maken, kosten vele miljoenen. Bij de

financiering wordt het merk voor een deel geholpen door de Britse overheid die daarvoor een potje heeft bij de Energy Saving Trust.
bron: autoweek.nl

06 jul '08: In 2012 zevenzitter op Freelander-basis
Land Rover wil meer doen met kleine modellen. In 2012 kunnen we daarom een voor Land Rover-begrippen compacte zevenzitter verwachten die op basis van de Freelander wordt gebouwd.

Land Rover brengt in de nabije toekomst meer compacte modellen. Dat op basis van de LRX concept car wordt gewerkt aan een sportieve variant van de Freelander, wisten we al. De Engelse autopers weet nu ook te melden dat op basis van het Freelander-platform een zevenzits Land Rover komt. De bodem moet daarvoor danig worden verlengd. Hij krijgt meer het formaat van een Discovery dan de Freelander; beloven de Britten. Land Rover wil wel een auto brengen die lichter en zuiniger is dan een Discovery en bovendien minder CO2 uitstoot.

De motoren en transmissies komen van de Freelander. De komende jaren mag Land Rover nog techniek betrekken van Ford, dat het Engelse merk onlangs verkocht aan het Indiase Tata. Er komt in elk geval keuze uit de 2,0- en 2,2-liter dieselmotoren en er is keuze uit een handgeschakelde of automatische versnellingsbak of een transmissie met dubbele koppeling. Die laatste wordt al gebruikt door Ford en Volvo. Een start-stop-systeem is eveneens beschikbaar voor deze nieuwe Land Rover.

Als de geruchten kloppen, wordt de nieuwe Land Rover niet zomaar een afgeleide van de Freelander. Hij krijgt zijn geheel eigen uiterlijk. Op het moment wordt voor het nieuwe model de naam Ventura gefluisterd maar voorlopig heet het project intern nog L486. Als de auto klaar is, wordt hij geproduceerd in de Halewood-fabriek. Daar worden op het moment de Freelander en de Jaguar X-type gebouwd. Ze kunnen er wel een duwtje in de rug gebruiken. Er worden daar slechts 100.000 auto’s per jaar gebouwd; voor de nieuwe Land Rover wordt gerekend op een productie van 70.000 stuks per jaar.
bron: autoweek.nl

03 jun '08: Ford rondt verkoop Jaguar en Land Rover af
Mumbai -  Tata Motors heeft alle Jaguar-importeurs laten weten dat het merk nu officieel onderdeel uitmaakt van het Indiase concern. Daarmee is de verkoop van Ford aan Tata van het merk plus Land Rover afgerond. Er wordt $2,3 miljard dollar voor het duo betaald.

Mr. Ratan N. Tata, Chairman van Tata Sons en Tata Motors, was aanwezig tijdens de overhandigingsceremonie van op het hoofdkantoor van Jaguar en Land Rover in het Britse Gaydon. Ford had Don Leclair, Executive Vice President en Chief Financial Officer van Ford Motor Company, en Lewis Booth, Executive Vice President van Ford Motor Company afgevaardigd.

De heer Tata heeft direct David Smith benoemd tot Chief Executive Officer voor Jaguar Land Rover, nadat zijn voorganger onlangs plotseling overleed. Smith werkt al 25 jaar voor Ford, Jaguar en Land Rover.

Ondanks de scheiding tussen Ford en de twee Britse merken zullen de Tata-dochters gebruik blijven maken van de Ford-magazijnen. Het Amerikaanse bedrijf levert voorlopig de motoren plaatwerkdelen en andere componenten. Ook mag het bedrijf gebruik blijven maken van de testfaciliteiten van Ford. Op het gebied van design en ontwikkeling, alsmede het delen van platforms en de gezamenlijke ontwikkeling van hybride technologieën blijven de deuren geopend.
bron: autotelegraaf.nl

02 jun '08: G4 Challenge in Mongolie
De Organisatie van de G4 Challenge heeft bevestigd dat Mongolie een hoofdrol zal spelen in de finale van de G4 Challenge 2008 / 2009.

De 18 deelnemende teams zullen hier alles op alles moeten zetten om het zware terrein te bedwingen, wat alles van hen zelf maar ook van de voeruigen zal vergen.

21 mei'08: Land Rover als groen alternatief?
Wie beschikt over een gezonde groene geest, kan zich met goed fatsoen niet in een Range Rover vertonen. Totdat het Engelse Liberty om de hoek komt; die maakt er een elektrische auto van.

Het pas opgerichte Liberty Electric Cars Ltd stelt zich ten doel om SUV’s en limousines om te bouwen tot milieuontziende elektrische auto’s. Het bedrijf heeft een aandrijflijn ontwikkeld waarmee grote auto’s kunnen worden omgebouwd tot elektrische voertuigen. Zo kan van een Range Rover een auto worden gemaakt, die ineens geen emissie meer heeft. Dat is vooral in Engeland handig want daar is onlangs in Londen de draconische ‘Congestion Charge’ ingevoerd. Met een Liberty Range Rover kun je met een schoon geweten en geruisloos door stad en land zoemen.

De nieuwe techniek van Liberty geeft een Range Rover een relatief grote actieradius van 320 kilometer. De kosten voor het inbouwen van zo’n aandrijflijn variëren van 50.000 tot 125.000 pond; afhankelijk van het model auto. Volgens Liberty is een elektrische auto tachtig procent goedkoper om te rijden. Bovendien wordt bij een auto met benzinemotor slechts 25 procent van de energie uit een liter brandstof omgezet in energie voor voortbeweging. De rest gaat verloren aan warmte en raakt kwijt bij de mechanische beweging van motor en versnellingsbak. Bij elektromotoren wordt negentig procent van de energie omgezet in beweging.
bron: autoweek.nl

30 mrt'08: Nieuwe Ford Duratorq 3.2 5cylinder; 200pk, 470Nm
Het bedrijfsautoprogramma van Ford is uitgebreid met de introductie van een gloednieuwe, krachtige motor, waardoor de klant een nog grotere keuze heeft. Dit nieuwste topmodel met 200 pk sterke 3.2-liter TDCi dieselmotor is direct leverbaar en staat nu bij Ford-dealer Cosmo te Lochem. De moderne vijfcilindermotor, die goed is voor een enorm koppel van maar liefst 470 Nm in het brede koppelgebied van 1700 – 2500 tpm, is leverbaar voor de 350 en 460 versies van de achterwielaangedreven Transit. Evenals de andere motoren in het Transit-assortiment voldoet de motor aan de Europese Euro IV-emissienorm.

De motor is beschikbaar voor de wielbasissen en laadvermogens die er het meeste baat bij zullen hebben, zoals de 350+-serie met middellange wielbasis, lange wielbasis en verlengd chassis. De nieuwe krachtbron is gekoppeld aan een vernieuwde versie van de handgeschakelde Durashift-transmissie met zes versnellingen, die speciaal is ontwikkeld voor een bedrijfsauto.

"De nieuwe 3.2-liter, 200-pk Duratorq TDCi-motor maakt het aanbod aan Transits nog veelzijdiger. In combinatie met de vernieuwde transmissie levert de motor een indrukwekkende trekkracht en een ongekende rijkwaliteit," aldus de heer Mars van Ford-dealer Cosmo te Lochem. De ophanging is ook afgestemd op het gewicht van de nieuwe motor en de nieuw ontworpen voorbumper voor modellen met 200-pkmotor bestaat nu uit één stuk.

Samen met het grotere motorvermogen zorgt de common-rail injectietechnologie van de TDCi-turbodieselmotor ervoor dat de nieuwe motor soepel presteert en weinig brandstof verbruikt. De nieuwe 200-pk is een van de krachtigste motoren in zijn klasse en levert meer vermogen dan alle directe concurrenten in het tweetonnersegment.

Het blijft nog even afwachten of deze motor in de Defender geleverd zal gaan worden.

6 mrt'08: Tata-kopman wil Jaguar en Land Rover Brits houden
Tata-topman Ratan Tata heeft op de autoshow van Genève tegenover verschillende journalisten gezegd dat wanneer hij Jaguar en Land Rover in handen krijgt, de merken in Groot-Brittannië auto's blijven bouwen. " Ik respecteer het imago en de historie van beide merken," zo liet hij optekenen.

"Ons plan is om aan het imago, de merkwaarden en het gevoel van Jaguar en Land Rover vast te houden. Het zijn speciale wereldmerken en wie ze ook koopt, de nieuwe eigenaar heeft de verantwoordelijkheid erin te investeren en er een succes van te maken," aldus Tata in Genève. De kopman heeft al enkele toekomstige modellen gezien. Tata is daarover zeer enthousiast.

Tata is niet van plan om de productie van beide merken naar India over te hevelen of zelfs de fabricage van componenten in lage lonen-landen onder te brengen."Deze merken zullen Brits blijven," zo stelt Ratan.

De Indiase ondernemer maakt de grootste kans om Jaguar en Land Rover over te nemen. De koop zal binnenkort worden aangekondigd, nadat Ford in juni 2007 bekendmaakte beide labels af te stoten. In januari liet de Amerikaanse eigenaar weten dat het een voorkeur voor Tata heeft.
bron: autotelegraaf.nl

5 mrt'08: Tata komt naar Nederland
Het Indiase automerk Tata dat Land Rover heeft overgenomen gaat het volgend jaar opnieuw proberen in Nederland. Eind jaren negentig bracht het merk onder meer al de SUV Tata Telco op de Nederlandse markt, maar door gebrek aan succes hield het daar toen snel mee op.

Vanaf volgend jaar zal Tata de Nederlandse autokopers proberen te verleiden met de hatchback Indica en de SUV Safari. De kopers krijgen standaard drie jaar garantie, schrijft het AD.

Uitrusting
Volgens David Saldanha, de Europese verkoopleider van Tata, moet de Indica de concurrentie aangaan met onder andere de Hyundai Getz en Kia Picanto, terwijl de Safari het moet gaan opnemen tegen auto's als de Kia's Sportage en Sorento. 'De Tatas zullen zich van de concurrentie onderscheiden doordat ze een veel rijkere uitrusting bieden voor dezelfde prijs', aldus Saldanha.

Import
Over de import onderhandelt de fabrikant met de firma's Kroymans (onder andere importeur van Alfa Romeo, Cadillac en Kia) en AutoBinck (importeur van onder ander Hyundai, Infiniti en Mazda).

Nano
Autofabrikant Tata is onderdeel van de Tata-groep, die vorig jaar eigenaar werd van Corus (het voormalige Hoogovens). De fabrikant kwam begin dit jaar in het nieuws met de Nano, een kleine auto met simpele techniek voor een prijs van 1700 euro. Dat model zal echter voorlopig niet in Nederland te koop zijn, zegt Saldanha. 'De Nano zullen we allereerst in India en andere landen uitbrengen, waar grote delen van de bevolking zich nu nog moeten behelpen met een bromfiets.'
bron: zibb.nl

20 feb'08: Land Rover G4 Challenge 2009
De Land Rover G4 Challenge is een zware mix van de meest uitdagende 4x4-trajecten op aarde gecombineerd met een serie van veeleisende avonturensporten. De inschrijving voor de nieuwe challenge is geopend!

Bij de vorige Land Rover G4 Challenge in 2006 speelden de eerste twee etappes zich af in Azië. Na een technische competitie in het hart van Bangkok trok de Challenge naar Laos, voor twee weken van afgelegen activiteiten in de bergen en valleiën rond de Mekong rivier. Hier boden de jungle, stomende hitte, modder, water en rivieroversteken een gamma van 4x4-rijden en multi-sport-uitdagingen.

Voor de derde en de vierde etappe verhuisde de G4 Challenge naar Zuid Amerika. Na een spectaculaire dag van activiteiten op het Copacabana-strand van Rio de Janeiro volgden twee weken van zware condities in het Boliviaanse Andes-gebergte, waaronder activiteiten op 4.000 meter hoogte boven de zeespiegel en wonderen der natuur, zoals de grote zoutvlaktes van het Salar de Uyuni.

Tijdens de Internationale Selecties kreeg de Nederlandse finalist Thijs Maartense de Goodyear Driving Award uitgereikt voor zijn kalmte en controle achter het stuur. Capaciteiten die hij bewees tijdens de Challenge, op paden met modder zo diep als de motorkap hoog is en bij andere zware 4x4-proeven.

Uiteindelijk werd de G4 Challenge 2006 gewonnen door de Zuid Afrikaan Martin Dreyer. Als hoofdprijs mocht hij een nieuwe Range Rover mee naar huis nemen.
bron: landrover.nl

30 jan'08: JR Products opent nieuwe outdoorshop
In het weekend van 16 en 17 februari opent JR Products hun nieuwe outdoor shop. Op zaterdag zijn ze geopend van 12:00 tot 18:00 en op zondag van 10:00 tot 17:00. Hun nieuwe pand is 300 vierkante meter groot en heeft ruim voldoende parkeer gelegenheid.

Land Rover Defender -JR Products zaak 1 Land Rover Defender -JR Products zaak 2

De extra ruimte stelt hen in staat om een nog breder assortiment te tonen en de producten ook te demonstreren, zelfs als het gaat om een complete outdoor trailer!

JR Products verkoop een breed assortiment aan accessoires voor outdoor en 4x4 liefhebbers. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in reizen en outdoor cooking. Ook zijn ze importeur voor de Benelux van Tripnet, een door het Israelische leger beproefd concept dat ervoor zorgt dat bagage veilig kan worden vast gezet en de ruimte in de auto effectief wordt benut.

Land Rover Defender -JR Products 4x4 wereld

De reguliere openingstijden van JR Products zijn vanaf 19 februari van dinsdag tot zaterdag tussen 10:00 en 17:00. Het adres is:
JR Products
De Hagen 17
Vollenhove, Overijssel
zie ook: JR-Products.com

14 jan'08: Land Rover op zuinig met LRX Concept
Land Rover is een van de merken die veel moeite krijgt met de nieuwe CO2-regels van de Europese Unie. In Detroit laat het Engelse merk zien dat een zuinige SUV toch geen utopie is, met de onthulling van de LRX Concept.

De LRX Concept heeft een 2,0-liter turbodiesel aan boord, die ook loopt op biobrandstof. Door de brandstofbesparende maatregelen is het verbruik van de concept-car 30 procent lager dan dat van SUV’s van een vergelijkbare grootte. Land Rover zet in op een CO2-uitstoot van 120 gram per kilometer, een prima waarde voor een compacte SUV.

Een sleutelrol in het proces speelt de Integrated Rear Axle Drive (ERAD). Hiermee kan de Land Rover bij lage snelheden geheel elektrisch rijden, terwijl er geen concessies zijn gedaan op het gebied van terreincapaciteiten. In tegenstelling tot de hybride technologie die door sommige concurrenten wordt toegepast, biedt Land Rovers oplossing mechanische aandrijving naar alle vier de wielen.

De LRX rijdt tot 32 kilometer per uur geheel elektrisch volledig elektrisch, waarbij de Integrated Starter-Generator (ISG) de dieselmotor automatisch start wanneer deze de aandrijving moet overnemen. De elektrische aandrijving blijft dan in eerste instantie de mechanische aandrijving ondersteunen, totdat de motor in zijn meest efficiënte toerengebied draait.

De concept-car is 4,35 meter lang, 1,90 meter breed en 1,54 meter hoog. De brede wielkasten van de LRX zijn vloeiend in het ontwerp geïntegreerd en bieden plaats aan gepolijste 20 inch lichtmetalen wielen.

Land Rover gebruikt extra gepolijst aluminium in de vorm van flanklijsten, luchtroosters in motorkap en voorspatborden, en de in de accentlijn verborgen portiergrepen. Deze grafische details lijken uit de vloeiende carrosserieoppervlakken naar buiten te zijn geperst, in plaats van dat ze op het plaatwerk liggen. De lakkleur ‘Frosted White’ is speciaal ontwikkeld voor de LRX en de visuele diepte van de laklaag helpt om de vorm van de auto te accentueren.
bron: autoweek.nl

22 dec'07: Jaguar en Land Rover definitief voor Tata
Ford heeft gisteren het bod van Tata op Jaguar en Land Rover geaccepteerd. De Indiase industriegigant betaalt ongeveer 1 miljard pond voor de twee Engelse fabrikanten.

Dat meldt de krant Birmingham Post. Tata heeft de overnamestrijd gewonnen van het eveneens Indiase Mahindra en de investeringsmaatschappij One Equity Partners. In de komende maanden zullen Ford en Tata de precieze details van de overname bepalen.

Een woordvoerder van de Engelse vakbonden is voorzichtig positief over de overname: “We denken dat de aankoop door Tata de beste oplossing voor onze leden is. De fabrikant heeft al ervaring in de auto-industrie en ze willen het Engelse management vrijheid geven en investeren. In het geval van een investeringsmaatschappij als One Equity Partners waren we een beetje huiverig dat ze de beide merken op korte termijn weer in de etalage zouden zetten.”

Tata krijgt de zeggenschap over in totaal 13.320 werknemers. Ford kocht Jaguar in 1989 voor 1,6 miljard pond, Land Rover kostte in 2000 1,7 miljard pond.
bron: autoweek.nl

17 dec'07: Tata nieuwe eigenaar Land Rover en Jaguar?
Tata Motors uit India is door Ford gekozen als nieuwe eigenaar voor Jaguar en Land Rover, zo bericht de Sunday Times. Volgens de krant zal de bekendmaking spoedig volgen.

Het bod bedraagt 1 miljard dollar, omgerekend 637.308.010 euro, als we Sunday Times mogen geloven.

Tata was één van de drie potentiële kopers. Autobouwer Mahindra & Mahindra en investeringsgroep One Equity Partners hoopten eveneens de twee prestigieuze merken in te lijven. Ford hoopt de verkoop begin volgend jaar af te ronden.
bron: telegraaf.nl

14 dec'07: Beelden nieuwe Land Rover studiemodel LRX Concept gelekt
Eén van de mooiste concept-cars van Detroit is al voortijdig op het internet beland. Het gaat om de LRX Concept, een studiemodel van Land Rover.

De LRX Concept is de blauwdruk voor een nieuwe kleine Land Rover. De concept-car is 4,35 meter lang, 1,55 meter hoog. Dat is 7 centimeter korter en 12 centimeter lager dan de Freelander, waarop de LRX Concept is gebaseerd. Zoals het een concept-car betaamt, ontbreekt ook het dikke lichtmetaal niet. In het geval van de Land Rover gaat het om wielen met een diameter van 20 inch.

In het futuristische interieur bevinden zich vier afzonderlijke kuipstoelen. De middenconsole ‘zweeft’, net als in de auto’s van –nu nog- concerngenoot Volvo. Een koelbox in de lange middenconsole maakt het feest voor de achterpassagiers compleet.

Het productiemodel van de nieuwe kleine Land Rover verwachten we in 2009 op de markt. Waarschijnlijk komt er ook een hybride versie van de sportieve SUV.

(Klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Land Rover studiemodel LRX Concept- Landrover-Defender.eu Land Rover studiemodel LRX Concept- Landrover-Defender.eu

Land Rover studiemodel LRX Concept- Landrover-Defender.eu Land Rover studiemodel LRX Concept- Landrover-Defender.eu

Land Rover studiemodel LRX Concept- Landrover-Defender.eu Land Rover studiemodel LRX Concept- Landrover-Defender.eu
bron: autoweek.nl

12 dec'07: Verkoop Land Rover laat niet lang meer op zich wachten
De geplande verkoop van de twee luxe Ford-merken is aanstaande. De drie overgebleven geïnteresseerden moeten vandaag (12 december) hun laatste bod doen.

Dat meldde het Indiase ‘Economic Times’ in zijn online-uitgave. De offertes zouden liggen tussen de anderhalf en twee miljard dollar. De drie geïnteresseerde partijen zijn de twee Indiase automobielfabrikanten Mahindra & Mahindra en Tata Motors en de investeringsmaatschappij One Equity. Daar is voormalig Ford-topman Jac. Nasser de chef.

06 dec'07: Piet Boon ontwerpt Defender samen met Land Rover Nederland voor het goede doel (Drive Against Malaria)
De door Piet Boon ontworpen Land Rover Defender is bedoeld om geld bijeen te brengen voor "Drive Against Malaria" . Dit goede doel bestrijdt Malaria in Africa en werkt al lange tijd samen met Land Rover.

Er zullen slechts enkele exemplaren beschikbaar zijn voor de verkoop. Van een vorige samenwerking tussen Piet Boon en Land Rover (een limited edition Range Rover Sport) waren maar 15 exemplaren te koop.

De Piet Boon Defender zal 56.900 euro gaan kosten.

29 nov'07: Nog 3 partijen in de race voor overname van Land Rover
Na een lange periode van speculaties en geruchten is duidelijk geworden dat er nog maar drie kandidaten in de race zijn voor de overname van Land Rover. Het gaat om One Equity, Mahindra & Mahindra en Tata Motors.

Alle drie de partijen hebben inmiddels een gesprek met de bonden achter de rug om de steun van de arbeiders bij Land Rover voor zich te winnen. Hoewel niet officieel uitgesproken zijn de bonden bang voor een overname door 1 van de Indische kandidaten vanwege de goedkopere arbeid daar en het risico dat dat met zich meebrengt voor de arbeidplaatsen in de UK.

Ook wordt er gezegd dat Mahindra & Mahindra en Tata Motors alleen interesse zouden hebben in Land Rover en niet in Jaguar. Ze zouden Jaguar dan ook weer zo snel mogelijk kwijt willen na een eventuele overname.

Ford heeft in de voorwaarden bij de overname op laten nemen dat zij minimaal 20% van de aandelen willen behouden en dat de nieuwe eigenaar zich verplicht de onderdelen van Ford te blijven betrekken.

Uitsluitsel en een overdracht worden begin volgend jaar verwacht en zouden misschien zelfs al in Januari aangekondigd kunnen worden.

21 nov'07: Land Rover viert zestigste verjaardag met speciale uitvoering van zijn icoon
Land Rover introduceerde bijna zestig jaar geleden zijn eerste model, note bene op de AutoRAI 1948. Om dat jubileum komend jaar op te luisteren lanceert de 4x4-specialist, waarvoor Ford naarstig op zoek is naar een nieuwe eigenaar, een exclusieve uitvoering van de iconische Defender. Slechts 40 stuks zijn voor Nederland beschikbaar.

De Defender is een directe afstammeling van de allereerste Land Rover. In tegenstelling tot de Freelander, Discovery en Range Rover-producten heeft het model nooit een revolutionaire make-over gekregen. Zet er een originele Landie naast en je ziet de geringe evolutie die de Defender, zoals hij sinds 1990 heet, in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De verschillen in carrosserieontwerp en technische lay-out zijn gering.

De hedendaagse Defender is een opgewaardeerde SI SWB ST, zoals de grondlegger heet. Het oermodel is mogelijk geen lang leven meer beschoren. Weliswaar heeft Ford aangegeven de Defender tot en met 2010 trouw te blijven, maar riep dat voordat het merk in de etalage werd gezet. Mogelijk trekt de nieuwe eigenaar de stekker uit het traditionele Land Rover-model. Momenteel verkoopt de 4x4-specialist er zo'n 25.000 stuks op jaarbasis van.

Het jubileummodel krijgt de toevoeging SVX. Hij is herkenbaar aan een zwarte metaallak met subtiele zwart-gesatineerde verjaardagsbadges. De koets is tevens voorzien van een contrasterende zilverkleurige SVX-badge, de buisvormige 'treeplanken', grille-omlijsting en koplampen met helder glas. Tot slot monteert Land Rover zogeheten Diamond turned lichtmetalen wielen in vijfspaaksdesign, aluminium bodembescherming en achterlichten met LED-techniek.

Land Rover Defender 2007 - 60th anniversery edition - Defender 2007 limited edition svx Land Rover Defender 2007 - 60th anniversery edition - Defender 2007 limited edition svx front - Zara Phillips
(Klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

In het interieur staan op maat gemaakte voorstoelen van Recaro en is de versnellingspook voorzien van een lichtmetalen knop. Verder voorziet Land Rover in een nieuw audiosysteem met subwoofer en USB-aansluiting, een iPod-station en een navigatiesysteem van Garmin.

De productie van de SVX-uitvoering start in het voorjaar van 2008 met een levering op de Nederlandse markt in mei. In totaal zijn 40 stuks beschikbaar op een productie van ongeveer 1.300 units wereldwijd. De fabrikant start met de softtop. De lange Station Wagon volgt iets later. In Nederland wordt de auto zowel op geel als grijs kenteken leverbaar.
bron: telegraaf.nl

20 okt'07: Land Rover toont nieuwe concept car
Land Rover heeft een tipje van de sluier opgelicht van de nieuwe concept car. De details zijn nog niet goed zichtbaar, maar duidelijk is wel dat hij lijkt op de eerder gepresenteerde Stormer.
Klik op de foto voor een vergroting.


18 sept'07: Ford wil van helemaal af van Jaguar en Land Rover
De koper van Land Rover en Jaguar dient beide merken in zijn geheel over te nemen. Ford is niet van plan om nog een klein aandeel in de twee fabrikanten te houden. "We verkopen Land Rover en Jaguar omdat we geld nodig hebben," zo liet Lewis Booth, hoofd van Ford Europa, weten.

Booth wil de twee Britse divisies eind dit jaar afstoten, en als het niet anders kan uiterlijk begin 2008. De autofabrikant heeft potentiële kopers al gevraagd voor het einde van de maand hun definitieve bod uit te brengen. Ford heeft verschillende partijen die interesse hebben, waaronder het Indiase Tata Motors. Naar verluidt is het eveneens Indiase Mahindra & Mahindra afgehaald, zo meldde de Britse media afgelopen week.
bron: telegraaf.nl

12 sept'07: Teaser Land Rover Land_E Concept
De Land Rover-stand op de IAA was gespeend van nieuwe modellen, maar toch was er nieuws. Het Engelse terreinwagenmerk toonde op de stand namelijk de eerste teaser van de Land_E Concept.

De Land_E is een concept-car voor een SUV die onder de Freelander in het programma komt. Die laatste is bij de introductie van de nieuwe generatie namelijk dusdanig gegroeid, dat er ruimte ontstaan is in het segment waarin de Freelander voorheen opereerde.

De concept-car legt de nadruk op, hoe kan het ook anders, CO2-reductie. Daarvoor introduceert het merk meerdere systemen, waaronder Terrain Response e-Mode (zorgt voor een lager brandstofverbruik bij stadsritten) en een cardanas met naadloze aankoppeling, die voor minder mechanische verliezen zorgt.
Land Rover spreekt van een uitstoot van 150 gram per kilometer voor een auto met de grote van de Freelander. Het brandstofverbruik is door de bovengenoemde voorzieningen en toepassing van hybridetechnologie 30 procent lager dan dat van vergelijkbare SUV’s.

De definitieve onthulling van de Land_E Concept verwachten we in januari in Detroit. De Amerikaanse markt is immers zeer belangrijk voor een SUV-merk als Land Rover.

De plaatsing van een Start-Stop knop, die in de concept-car debuteert, sijpelt door naar de rest van het Land Rover-gamma. De brandstofbesparende voorziening, die we al kennen uit onder meer de Mini en meerdere BMW-modellen komt echter pas in 2009. De CO2-uitstoot van de TD4-diesel in de Freelander daalt door de toepassing van deze voorziening van 194 naar 179 gram per kilometer, weet Land Rover nu al te vertellen.
bron: autoweek.nl

16 augustus'07: 2 Indiase kandidaten voor overname Land Rover in vergevorderd stadium
2 Partijen zijn al in een vergevorderd stadium voor wat betreft de overname van Land Rover en Jaguar van Ford, beide komen uit India

Inzage in de boeken
De beide Indiase autoconcerns Tata Motors en Mahindra & Mahindra hebben namelijk al overleg daarover gehad met de directie van Ford en krijgen binnenkort inzage in de boeken van de twee Britse zustermerken. Tata en Mahindra geven officieel geen commentaar, maar volgens de Indiase media is de deal al zo goed als rond. Feit is dat Ford te kennen heeft gegeven om voor 30 september een koper te willen vinden voor Jaguar/Land Rover.

Grote spelers
Beide Indiase bedrijven zijn in Europa onbekend, maar in eigen land grote spelers. Tata is één van de grootse industrieconcerns van het land en onder andere actief in de auto- en vrachtwagenbouw en de staalindustrie. Mahindra & Mahindra is fabrikant van tractoren en vrachtwagens. Voor de twee bedrijven zouden de twee Britse edelmerken een mooie springplank tot de wereldmarkt betekenen, bovendien krijgt men een hoop Westerse knowhow in handen.
bron: zibb.nl

3 augustus'07: Nieuws over verkoop Land Rover door Ford
De Amerikaanse autofabrikant Ford Motor wil nog voor eind september zijn Britse automerken Jaguar en Land Rover verkopen. Dat meldde The New York Times vrijdag op zijn website.

Volgens de krant zijn financieel specialisten van Ford begonnen met het verzamelen van alle informatie die voor een verkoop is vereist. De investeringsmaatschappijen Cerberus Capital Management en Texas Pacific Group zouden interesse hebben om de automerken over te nemen.

Cerberus is al bezig met de overname van het Amerikaanse Chrysler, nu nog eigendom van DaimlerChrysler.

Ook de Indiase autobouwer Tata Motors en het Indiase conglomeraat Mahindra & Mahindra zouden een oogje hebben op Jaguar en Land Rover. Jaguar is sinds 1989 in handen van Ford en Land Rover sinds 2000.
bron: nu.nl

30 juli'07: Yellow Land Rovers go Dakar!
Land Rover rijden voor het goede doel, in de Amsterdam - Dakar Challange is het mogelijk. Team Yellow Land Rovers gaat de uitdaging aan! Neem snel een kijkje op de wesite voor meer informatie:

Team Yellow Land Rovers go Dakar

27 juli'07: Land Rover over genomen door Tata?
Het zijn nog steeds geruchten, maar wel erg hardnekkige... Ford had de nodige moeite om een koper voor Jaguar en Land Rover te vinden, maar nu lijkt het concern er dan toch in geslaagd te zijn. Het Indiase Tata zou de gelukkige nieuwe eigenaar zijn.

Zou, want ook al is het nieuws gebracht door het doorgaans betrouwbaar CNBC, Ford doet de berichten af als ‘pure speculatie’. Ravi Kant, manager bij Tata, weigerde commentaar te geven op de berichten.
Tata Motors is een snel groeiende autofabrikant uit India. Het bekendste model is waarschijnlijk de Indica. Die zou bij ons als Cityrover door het leven gaan, ware het niet dat MG Rover vrijwel meteen na de introductie op de fles ging.

De aankoop van twee prestigieuze Engelse merken is voor Tata de ideale springplank om ook in het Westen voet aan de grond te krijgen. Hoeveel het Indiase merk betaalt voor Jaguar en Land Rover is niet bekend. Ford betaalde in 1989 2,5 miljard dollar voor Jaguar. Land Rover kostte in 2000 2,73 miljard euro.
bron: autoweek.nl

19 juli'07: Laatste dag om op Land Rover te bieden
Vandaag is de laatste dag dat er een bod uitgebracht kan worden op Land Rover en Jaguar. Waarschijnlijk zal het nog wel even duren voordat Ford bekend zal maken of er een bieder is geweest die genoeg betaald en wie dat is geworden.

De afgelopen weken zijn er talloze persberichten verschenen waarin partijen hun bod kenbaar maakten, hun bod weer introkken of ontkenden ooit interesse gehad te hebben. Het is niet duidelijk welke partijen vandaag aan het einde van de dag een concreet bod gedaan hebben.

Het wordt afwachten of Ford kiest voor het hoogste bod of gaat voor de partij die de nalatenschap van Land Rover (en jaguar) het beste in stand zal houden.

13 juli'07: één beeld zegt meer dan 1000 woorden
De nieuwe Defender modeljaar 2007 zou meer koppel en trekkracht hebben dan de voorgaande modellen. Ze zeggen wel eens dat één beeld meer zegt dan 1000 woorden, daarom de volgende afbeelding (klik voor een vergroting):

defender 2007 - the best 4x4 by far

11 juli'07: 19 juli deadline voor bod op Jaguar en Ford
Ford heeft een definitieve deadline gesteld voor biedingen op de Land Rover en Jaguar. Voor 19 juli moeten geïnteresseerden hun bod uitbrengen op één of beide luxemerken.

Dat meldt de gezaghebbende krant Financial Times. Eventuele biedingen op deze twee merken zouden Ford goed uitkomen met de op handen zijnde aandeelhoudersvergadering in het achterhoofd. Samen maken Jaguar en Land Rover ongeveer 300.000 auto’s per jaar. Beide merken moeten de komende jaren flink investeren om aan de strengere Europese milieueisen te voldoen. Land Rover is de afgelopen maanden uit de rode cijfers geraakt, maar Jaguar is nog steeds niet uit de problemen.

Analisten verwachten dat eventuele biedingen niet van andere fabrikanten komen, maar van investeringsmaatschappijen. Zo zouden Cerberus (de maatschappij die eerder Chrysler kocht) en One Equity interesse hebben. Jac Nasser, voormalig topman van Ford, maakt onderdeel uit van deze laatste groep.
bron: autoweek.nl

18 juni'07: Land Rover in Amerikaanse handen?
Cerburus, een investeringsfonds dat onlangs de Chrysler groep kocht van Daimler zou interesse hebben in het kopen van Land Rover en Jaguar van Ford. Hiermee komt Land Rover in hetzelfde concern als Jeep.

Wat de gevolgen van deze overname zouden kunnen zijn is niet duidelijk. Als de overname gebaseerd is op financiele keuzes en puur gericht is op een winstgevende doorverkoop, dan is de kans groot dat Land Rover als zelfstandig merk met een eigen gezicht geprofileerd zal blijven worden. Als de overname meer gericht is op integratie van beide merken dan zouden de karakteristieke kenmerken van de Land Rover wel eens kunnen gaan verdwijnen.
bron: lro.com

11juni'07: Land Rover en Jaguar nu officieel in de etalage

Al lange tijd gingen de geruchten en nu is het definitief: Ford gaat Jaguar en Land Rover van de hand doen. Het concern heeft drie banken namelijk opdracht gegeven om geïnteresseerden te zoeken voor de twee kwakkelende luxedivisies.

Volgens persbureau Reuters heeft Ford de banken Goldman Sachs, Morgan Stanley en HSBC ingeschakeld. In de afgelopen weken dook telkens de naam Volvo op in de overnamegeruchten, maar Ford wil het best lopende merk zelf houden.
Renault heeft eerder vandaag nadrukkelijk ontkend dat het interesse heeft in Jaguar en Land Rover. Hiermee reageert het Franse merk op speculaties in de media over belangstelling die Renault voor de beide Engelse merken zou hebben.
In de afgelopen tijd zijn er een aantal andere autofabrikanten gelinkt aan Volvo. BMW zou interesse hebben gehad, maar het Duitse merk heeft dit in alle toonaarden ontkend.
bron: autoweek

 

21 mei'07: Volgende Land Rover Range Rover lichtgewicht

In 2012 gaat de nieuwe generatie Land Rovers van start. De eerste die daarvan verschijnt is de Range Rover. Die is voorzien van een aluminium carrosserie en dat brengt de nodige gewichtsbesparing met zich mee.

Voor de nieuwe Range Rover maakt Land Rover gebruik van aluminium-technologie van zustermerk Jaguar. Door de carrosserie op te trekken uit dit materiaal is het koetswerk veertig procent minder zwaar dan die van het huidige model. Dat komt neer op drie- tot vierhonderd kilo. Als het meezit, wordt de volgende Range Rover dus wat lichter.
De motoren van de nieuwe Range Rover worden eveneens geleend van Jaguar en hoogstwaarschijnlijk komt er ook een hybrideversie aan. Reken er wel op dat de nieuwe Range Rover weer een trapje hoger op de prijslijst komt te staan. Volgens de Britten zitten de duurste versies op ‘Bentley-niveau’.
bron: autoweek

 

11 april'07: Foto's van Land Rover stand en Defender 2007 in foto-gallerie

In de foto-gallerie staat een serie foto's gemaakt op de auto RAI 2007 met daarop de stand van Land Rover en foto's van de nieuwe Defender 2007.

 

auto RAI 2007 - Land Rover Defender 2007 01. auto RAI 2007 - Land Rover Defender 2007 02

 

Klik op de link om direct naar de foto-gallerie te gaan.

 

9 april'07: Recensie nieuwe Land Rover Defender 2007

Land Rover heeft de Defender weer eens vernieuwd. De Td5 diesel maakte plaats voor een 2.4 commonrail viercilinder diesel van de Ford Transit die meer koppel levert maar een cilinder minder telt.

Vernieuwd of niet, de Defender voelt nog steeds aan als een Defender. Je zit nog altijd heel beroerd achter het stuur. In het geval van een rechtsgestuurde kun je de rechterelleboog niet lekker kwijt. Bij een linksgestuurde is dat uiteraard andersom en het stuur zit te dicht tegen de zijkant van de koets aan. Ook al zit er een gloednieuwe viercilinder commonrail diesel onder de hoekige neus, de Defender knort er lustig op los. De nieuwe Ford-motor, afkomstig uit de Transit-bestelauto, maakt weliswaar niet het zware geluid van de Td5 diesel in de oude Defender, het luidruchtige dieselgeklop past heel goed bij de auto. Jammer genoeg fluit en sist hij niet zo heftig als de Td5. De oude vijfcilinder had iets locomotiefachtigs. Door het geblaas en gepuf van de motor voelde ´t alsof er iets buitengewoon krachtigs onder de motorkap schuilging.

 

Land Rover Defender 2007 mud

 

De tussenbak voor de lage gearing kreeg nog kortere overbrengingen, waardoor je bijna al het offroadwerk in drie kunt afleggen. Met het gaspedaal licht ingetrapt, zodat de motor 1.500 toeren draait, tokkelt de Defender omhoog over de moddersporen. Dan levert de nieuwe motor al 315 Nm, zijn maximum koppel is 360 Nm. Het grootste verschil tussen de vernieuwde Defender en het bestaande model, is echter het geluid bij hogere snelheden. In de Defender van 2007 kunnen de inzittenden bij snelheden van 100 km/h en hoger nog gewoon met elkaar praten.

 

Land Rover Defender 2007 mud

bron: Autoweek

De volledige rij-impressie staat in AutoWeek 15 die vanaf woensdag 11 april in de winkels ligt.

 

20 maart'07: eerste video van nieuwe Land Rover Defender 2007!

Zoals vorige week al aangekondigd, bij deze het filmpje van LRO waarin de nieuwe Land Rover Defender voor het eerst te zien is terwijl hij door de pers aan de tand wordt gevoeld.

 

13 maart'07: 20 Maart eerste video van persrit Defender!

20 Maart presenteert het magazine LRO een video op hun site waarin de hoofdredacteur te zien is in de nieuwe Defender. Volgens hen is hij de eerste journalist die de Defender 2007 mag uitproberen.

Natuurlijk vind je hier op 20 maart een link naar de video!
bron: LRO

New Land Rover Defender 2007

 

11 maart'07: Land Rover zet eerste stappen om CO2 uitstoot te compenseren.

Het programma van Land Rover is het grootste in zijn soort. Met het programma wordt de uitstoot van de Land Rover fabrieken in de UK en de uitstoot van de Land Rovers zelf gedurende hun eerste 45.000 mijl gecompenseerd. Het uiteindelijke doel is volledige CO2 neutraliteit doordat geinvesteerd wordt in wind- en zonne-energie, nieuwe technieken en efficienter omgaan met energie.

Het eerste project bestaat uit een windmolen park in China en een waterkrachtcentrale in Tajikistan. Samen zullen deze projecten 15.000 ton CO2 compenseren en ze brengen daarnaast voordelen aan vele duizenden mensen die de energie zullen gaan gebruiken.

De fabriek in Solihull heeft door technische verbeteringen en hogere efficiency een CO2 uitstoot die sinds 1997 met 30% is afgenomen.
bron: Land Rover

2 maart'07: Site update

Bij het onderdeel Modellen zijn afbeeldingen toegevoegd van de verschillende carrosserie-varianten van de Land Rover Defender. Ook zijn er plaatjes van de inrichtingsvarianten en beschikbare velgen geplaatst.

 

22 februari'07: Land Rover heeft plannen voor nieuw model kleine SUV

Nu de nieuwe Land Rover Freelander wat hoger in de markt gepositioneerd wordt ontstaat er een gat in het aanbod van Land Rover aan de onderkant. Om dit gat op te vullen zijn er plannen voor een nieuw model kleine SUV. De auto zal het platform gaan delen met de Focus van Ford en de S40 van Volvo. Het model zou eind 2008 op de markt moeten komen voor een prijs rond de 12.500 pond. Of het model ook in Amerika verkocht zal is nog de vraag.

 

LAND ROVER small SUV little freelander

bron: motorauthority

 

18 februari'07: UK krijgt grijs kenteken uitvoering van de Land Rover Discovery 3

19 Maart wordt in Engeland (UK) de commercial of grijs kenteken uitvoering van de Land Rover Discovery 3 gelanceerd. Of wij die in Nederland ook krijgen is nog maar de vraag, maar hij lijkt zeker de moeite waard!

 

Land Rover Discovery 3 - Grijs kenteken / Commercial

bron: Land Rover UK

 

11 februari'07: Nieuwe items op de site

Er zijn weer wat nieuwe items toegevoegd aan de site die de Land Rover Defender liefhebber zeker aan zullen spreken.

 

Bij de Tips vind je een officiele conversie manual van Land Rover om zelfbouw oplossingen te maken op het chassis van de 110 en 130. Het is gericht op de TD5, maar eigenaren van een 200tdi of 300tdi hebben er vast ook wat aan.

 

Onder de foto-gallerie is een afbeelding van de nieuwe Ford DuraTorq geplaatst zoals deze gebruikt zal gaan worden in de nieuwe Land Rover Defender 2007.

New Engine Land Rover Defender 2007 - Nieuwe motor Land Rover Defender 2007

 

8 februari'07: Land Rover UK springt bij in barre tijden!

As in previous years, all 10 Land Rover Experience centres in the UK are available to assist the local emergency services - including highway patrols, fire services and local police forces – helping people get home safely. They will also help to recover vehicles broken down in the bad weather and vehicles involved in road traffic accidents.


John Edwards, Land Rover UK managing director commented: "Year after year Land Rover has assisted local authorities in severe weather and emergency situations. With such an extreme forecast for the next few days, we've assured them that our vehicles will once again be available should they need them."

Land Rover UK has also dispatched a fleet of vehicles from their head office in Warwickshire, to support police forces in the West Midlands, Warwickshire, Northamptonshire and West Mercia areas.

Land Rovers have a towing capability of up to 3.5 tonnes, permanent four-wheel drive and advanced off-road technology such as Terrain Response™. This includes a snow setting to utilise the vehicle's electronic controls and traction aids in slippery and treacherous conditions.
bron: Land Rover Prikpagina (zie links)

4 februari'07: 3D MagLED vs 3D MagLite
Een Maglite hoort voor veel Land Rover / Defender liefhebbers tot de standaard uitrusting. Vandaag hebben we de 3D MagLite met een 3D MagLED vergeleken, scheelt veel! Zie de foto's hieronder:

 

MagLite - focus MagLED - focus

3D MagLite - focus 3D MagLED - focus

 

MagLite - wide MagLED - wide

3D MagLite - wide 3D MagLED - wide

 

29 januari'07: DvD Review
Al eerder raadden we je "How to drive Off-Road" en "a 4x4 is born" aan, we hebben weer een nieuwe tip voor je. Deze keer geen Land Rover DvD, maar wel over een andere Engelse auto, de Mini.

 

Ultimate Mini Builder - 1380 cc A-series

 

De DvD gaat vooral in op het reviseren en tunen van de 4 cilinder benzine motor. Dit is zeker ook interessant voor Land Rover liefhebbers die op benzine rijden. De motor is wat groter, maar het principe hetzelfde.

 

21 januari'07: Defenday
Op 18 en 19 augustus 2007 wordt in Hotton (B) de derde editie van de Defenday gehouden. Een stukje rijden voor de meesten, maar aan de foto's te zien zeker de moeite waard!

bron: www.defenday.be

 

31 december'06: Land Rover werkt aan coupé
Dat BMW met een coupéversie komt van de X5 is inmiddels een publiek geheim. Dat ook Land Rover studeert op een kruising tussen een coupé en een SUV is nieuw.

 

Land Rover ontwerpt coupé


Volgens berichten in de Britse pers is Land Rover bezig met een coupévariant van de Freelander. Die is daar meteen Funlander gedoopt. Het nieuwe model wordt gebaseerd op de volgende generatie Freelander – dat gaat dus nog wel even duren. Er wordt zelfs gesproken over 2013! Voordat het zo ver is, gaan we eerst nog een concept car zien van de coupé. Die staat voor over achttien maanden op de kalender – half 2008 dus. Dat klinkt al een stuk dichter bij. Land Rover zou de Audi TT als referentiekader gebruiken bij de ontwikkeling van de auto. Uiteindelijk is het de bedoeling om met de Funlander jonger publiek bij Land Rover naar binnen te halen.
bron: auto.nieuws.nl

 

23 december'06: Advertentie Land Rover en Zara Philips
In Engeland is veel te doen over de advertentie van Land Rover waarin Zara Philips, lid van de Royal Family, te zien is in een met modder besmeurde jurk. Hieronder de betreffende advertentie.

 

Land Rover and Zara Philips

 

16 december'06: Land Rover erg waardevast!
Goed nieuws voor Land Rover bezitters! Uit een onderzoek van het Duitse ADAC blijkt dat Mini het meest waardevaste merk is. Land Rover en Porsche bezetten de tweede en de derde plaats in de lijst.

Een Mini van vier jaar oud met 60.000 kilometer op de teller heeft heeft gemiddeld 41 procent van zijn nieuwwaarde verloren. Bij Land Rovers is dit 43 procent, bij Porsches 46 procent.
Ook Volvo’s, Honda’s, Toyota’s en BMW’s zijn waardevast, want dit zijn de overige merken waarvan de auto’s gemiddeld minder dan de helft van hun waarde in diezelfde periode verliezen.
Jaguar is hekkesluiter. Auto’s van dit merk verliezen gemiddeld 58 procent van hun waarde na dezelfde vier jaar en 60.000 kilometer.
Verder meldt ADAC nog dat Smarts vijf procent minder waardevast zijn geworden, net als Mercedessen en Suzuki’s. Land Rovers, Volvo’s en Hyundai’s zijn juist waardevaster geworden.

bron: www.autotrader.nl

 

15 december'06: V8 voor nieuwe Freelander?
In de Amerikaanse media wordt gespeculeerd over V8-kracht voor de nieuwe Land Rover Freelander.

Amerikanen zouden graag een V8-motor zien in de nieuwe Land Rover Freelander. Het zou de populariteit van de midi-SUV daar aanmerkelijk verbeteren. Tot nu toe is een zescilinder in lijn motor de grootste krachtbron voor het model. “Nu de Freelander toch hoger in de markt is geplaatst, zou het plaatsen van een V8-motor een logische stap zijn,” aldus de Amerikaanse vakpers.

 

Wanneer de Freelander zijn V8-motor krijgt, wordt dat de 4,4-liter V8 die ook al in de Volvo’s XC90 en de S80 wordt gebruikt. Die motor is ontwikkeld bij Yamaha en kenmerkt zich door zijn compacte bouw. Hij levert 315 pk en een maximaal koppel van 440 Nm – de zescilinder komt niet verder dan 230 pk.

 

De Amerikaanse woordvoerder van Land Rover laat het idee bezinken: “Hoeveel zouden we er kunnen verkopen en tegen welke prijs. Het is maar de vraag of we de ontwikkelingskosten ooit terugverdienen,” voorlopig ligt het idee dus nog op de plank.
bron: www.autoweek.nl

 

12 december'06: VERKOCHT Te Koop aangeboden Land Rover 88
Een mede liefhebber biedt het volgende te koop aan:

 

Land Rover 88 te koop

 

Merk: Land Rover
Model: 88
Bouwjaar: 1980
Carrosserie: Onbekend
Brandstof: Benzine
Gewicht: 1380 kg
Kleur: Onbekend
Vermogen: 49kW
Cylinderinhoud: 2286cc


Omdat ik over wil stappen naar een Land Rover Defender 90 bied ik te koop aan:

Belastingvrije Land Rover Series III in goede staat met ca 77000km op de teller

Auto is voorzien van 2,25 benzine motor,
3 zitplaatsen Reservewiel op motorkap.
Lakwerk niet nieuw maar zeker representatief voor dit type auto.

In de afgelopen 3 jaar vervangen:

-Geheel nieuwe uitlaat (2006)
-Nieuw startmotor relais (2005)
-Nieuwe remschoenen voor en achter (2006)
-Nieuwe remcilinders achter (2006)
-Nieuwe radiateur (2004)
-Nieuwe Kachel (2004)
-Nieuwe Benzinetank (2004)
-Nieuwe Hoofdkoppelingscilinder en
leiding (2005)
-6000 Kilometer geleden is de drukgroep+
koppelingsplaat vervangen door Auto ReGa
-Alle olieen en filters vervangen (2006)
-Traanplaat op wings en sills

Interieur 2x volvostoel + origineel middenzitje Voorportieren geisoleerd en afgewerkt met bekleding Contactdeel van het contactslot is zomer 2005 vervangen 12 Volt aansluiting op dashboard (tulp aansluitingen) APK tot maart 2007

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen aan Gerben

 

6 december'06: Extra domeinnaam voor www.landrover-defender.eu
Vanaf vandaag is de site niet alleen te bereiken op www.landrover-defender.eu, maar ook via www.defenders.nl!

 

Het e-mail adres blijft info@landrover-defender.eu, hier kun je je vragen en opmerkingen over deze site kwijt. Ook als je nieuws te melden hebt of je wil een vermelding tussen de links kun je een mail sturen.

 

2 december'06: Nieuwe site voor Land Rover Owner Magazine
De site van het Land Rover Owner magazine is drastisch veranderd. Hij is een stuk overzichtelijker en er zijn veel nieuwe onderdelen aan toegevoegd. Zo is er een speciaal gedeelte voor "buying Guides" waar bezoekers ook opmerkingen kunnen plaatsen zodat er een zeer uitgebreid advies ontstaat voor het aankopen van de verschillende modellen Land Rovers. Ook de uitgebreide modellen database biedt veel informatie. (update 22-03-2007: na de aanpassingen aan de site van de LRO is de modellen database niet meer beschikbaar)

 

Zeker de moeite van een bezoekje waard!

 

Klik hieronder voor de nieuwe site

Site Land Rover Owner International
bron: LRO.com

 

28 november'06: Donkere en koude winteravonden
Het wordt steeds kouder en vroeger donker. Waarschijnlijk wil je ook in de winter met je Land Rover bezig zijn maar dat is niet altijd even handig. Als lid van de Land Rover Club Holland kun je deelnemen aan clubavonden waardoor je ook in de winter volop bezig kunt zijn met je hobby en bij kunt leren.

 

Hieronder de links naar de clubavonden en website van de LRCH

Agenda clubavonden

Website LRCH
bron: Land Rover Club Holland

 

9 november'06: Prijzen nieuwe Land Rover Defender 2007 bekend!
De prijzen voor de nieuwe Land Rover Defender 2007 zijn bekend, het gaat hier om de prijzen op de Belgische markt. De verschillende uitvoeringen van de Defender lijken niet heel veel duurder geworden, de accessoires zijn wel wat duurder geprijst ten opzichte van vorige jaren.

 

Klik hieronder voor een overzicht van de prijzen, LET OP: dit zijn de prijzen voor de Belgische markt!

 

Prijslijst Land Rover Defender 2007 Prijslijst nieuwe Land Rover Defender PDF (273 kb)

 

 

2 november'06: Voorfinanciering BPM wordt vrijstellingsregeling
De Tweede kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat de voorfinanciering BPM voor auto’s op grijs kenteken verandert in een vrijstellingsregeling. Hiermee wordt een volgens BOVAG onzinnige administratieve en financiële belasting afgeschaft.

 

Wanneer een ondernemer onder de nieuwe vrijstellingsregeling een bestelauto bij een autobedrijf koopt, is de aankoopprijs exclusief BPM. Aangezien een bestelauto wordt verkocht zonder BPM, hoeft de importeur niet langer de BPM te voldoen. De importeur moet het BPM-bedrag alleen nog melden aan de RDW zodat dit bedrag op het kenteken kan worden afgedrukt.

 

Door een koppeling met de geautomatiseerde BTW-systemen kan de Belastingdienst bij iedere tenaamstelling gemakkelijk controleren of de nieuwe eigenaar een ondernemer is of niet. Indien de koper geen ondernemer blijkt te zijn, stuurt de Belastingdienst de betrokkene binnen een week een aangifteformulier toe, waarop het te betalen BPM bedrag staat vermeld.

 

BOVAG heeft zich hard gemaakt voor deze nieuwe gang van zaken rondom voorfinanciering van BPM bij grijs kenteken. ‘Samen met de RAI Vereniging heeft BOVAG een belangrijke bijdrage geleverd aan de invulling van de nieuwe regeling. We scoren hiermee weer een belangrijk punt in onze strijd tegen de administratieve lastendruk voor ondernemers’, vindt BOVAG-directeur Koos Burgman. De verwachting is dat de nieuwe vrijstellingsregeling uiterlijk 1 januari 2007 ingaat.
bron: BOVAGkrant

 

1 november'06: Nieuwe naam motortype Defender 2007

De laatste drie Defenders werden, in het geval van de diesel versie, aangeduid met hun motortype. Eerst de 200tdi, de 300tdi en als laatste de td5. Nu de nieuwe Defender in 2007 op de markt komt met de 4 cilinder Ford DuraTorq motor is het even afwachten wat de naam hiervan gaat worden.

 

Td4 zou te veel verwarring opleveren met de motor die in de Freelander ligt, het lijkt er op dat de motorinhoud de naam weer gaat bepalen. Dat zou in dit geval de de 2,4 liter worden, al dan niet met een toevoeging die aanduidt dat het om een turbo gaat. Jammer!

 

22 oktober'06: Sahara Challenge voor het goede doel

Vijftien mensen willen de uitdaging aangaan door in teamverband goederen te brengen naar afgelegen gebieden in de Sahara over niet gebaande wegen. Met adequaat uitgeruste Land Rovers.
Onderweg zowel de lokale cultuur ervaren als de terrein- en weers-omstandigheden op avontuurlijke wijze trotseren.

 

SOS kinderdorpen en Stichting Gered Gereedschap zijn twee van de goede doelen waarvoor spullen gebracht zullen worden, maar extra sponsors zijn van harte welkom!

 

Neem eens een kijkje op: www.landrover-expeditie.nl

 

Land Rover Expeditie 2006

 

11 oktober'06: Land Rover maakt verkeerd tanken onmogelijk

Land Rover heeft een methode bedacht om te voorkomen dat er verkeerde brandstof wordt getankt. Als per abuis een tankpistool voor benzine in een dieselauto wordt gestoken, dan wordt de tankopening automatisch afgesloten.

 

De ANWB rukt dagelijks uit om automobilisten te helpen die per ongeluk benzine in een dieselauto hebben getankt. De omgekeerde vergissing wordt niet gemaakt omdat de tankpistolen van dieselpompen niet in benzineauto's passen. Range Rover maakt gebruik van de wetenschap dat de tankpistolen voor benzine ook belangrijk langer zijn dan die voor diesel. Als het systeem zo'n overmaatse indringer signaleert, wordt de buis naar de tank onmiddelijk gesloten.

Range Rover introduceert het bewakingsssysteem op modellen met de TDV8-motor. Omdat die zo goed is, beweren de marketingmensen van het merk. 'De nieuwe TDV8-motor is zo krachtig en geraffineerd dat we het gevoel hebben dat er met deze motor meer dan ooit het gevaar bestaat dat de bestuurder zich vergist bij de pomp, vooral als de chauffeur niet de vaste bestuurder is', stelt ontwikkelingstechnicus Paul Walker. 'Het probleem van het verkeerd tanken is kostbaar en complex en we vinden het geweldig dat wij als eersten een oplossing op de markt brengen.'
Bron: zibb.nl

 

6 oktober'06: Houd meer tijd over voor je hobby!

Ben je graag bezig met je Land Rover maar kom je doordeweeks 's avonds laat thuis en heb je na 2 uur file rijden geen puf meer om aan de slag te gaan? Zou je graag met je Land Rover naar je werk gaan maar is elke dag 100 km heen en 100 km terug wel wat veel van het goede voor je auto? Kijk dan eens op www.ruilvanbaan.nl , een initiatief dat mensen een nieuwe mogelijkheid biedt om dichter bij huis te kunnen gaan werken.

 

Via een geanonimiseerd profiel van jezelf en je huidige functie kun je in contact worden gebracht met mensen die eenzelfde baan/functie hebben en werken in jouw woonomgeving. Daarnaast kunnen werkgevers en werving- en selectiebureaus je vinden bij hun zoektocht naar geschikte, maar ervaren kandidaten voor vacatures. Door dichter bij huis te gaan werken bespaar je jezelf elke dag kostbare tijd, frustraties en geld!

 

Ruil van baan!

 

1 oktober'06: Foto's nieuwe Land Rover Defender op de Autoshow van Parijs

Op onderstaande foto's staat de nieuwe Defender zoals hij is gepresenteerd op de autoshow van Parijs. Zoals al bekend was zullen de uiterlijke aanpassingen zich beperken tot de uitstulping op de motorkap. Deze uitstulping moet plaats geven aan de nieuwe motor, en dat is ook meteen waar de veranderingen het grootst zijn. De nieuwe Defender krijgt de 2.4 liter common-rail diesel van Ford en heeft hiermee 122bhp tot zijn beschikking. Aan deze motor wordt ook een nieuwe 6-versnellingsbak gekoppeld.

 

New 2007 Land Rover Defender 110

 

New 2007 Land Rover Defender 110 New 2007 Land Rover Defender 110

 

New 2007 Land Rover Defender 110 New 2007 Land Rover Defender 110

 

New 2007 Land Rover Defender 110

 

Bron: www.autoweek.com

 

29 september'06: Land Rover laat kans schieten!

Bizz, het vakblad voor ondernemers heeft in hun september nummer een special over bedrijfswagens en dan in het bijzonder pick-ups. Dit omdat pick-ups "hot" zijn, een groeimarkt van 42%!

 

De bedoeling was om 7 pick-ups aan de tand te voelen. Dat zijn er zes geworden, de importeur van Land Rover kon niet op tijd een Defender pick-up leveren. De uitslag zonder deelname van de Defender:

1. Nissan Navara

2. Isuzu Rodeo

3. Santana PS 110

4. Ford Ranger

5. Mitsubishi L200 4WD

6. Toyota Hilux

 

Degene die het terrein beschikbaar stelde, Omnivents, had echter wel een Defender ter beschikking. Een 130 crew cab die van Bizz de titel "Landrover Defender 110" meekrijgt. De auto wordt aan dezelfde test onderworpen, hetzij voor spek en bonen. Wat is de conclusie:

 

citaat

"jammer, jammer, jammer, maar helaas geven we de Landrover geen rating omdat hij nu eenmaal niet aan de test heeft meegedaan. Maar uit bovenstaande mag wel blijken waar hij waarschijnlijk gekomen zijn."

einde citaat

 

"Bovenstaande" slaat op de uitspraak:"Onvoorstelbaar hoe de 110 door modder en water ploegde en verraderlijke hellingen nam. Als je hier mee vast komt te zitten, kun je niet rijden."

 

Dat was dus een eerste plek geworden. Een duidelijke gemiste kans voor Land Rover!

 

19 september '06: Prikkerstocht langs de nieuwe hollandse waterlinie

 

Prikkerstocht

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie of hier om je direct aan te melden.

Bron: www.solidebolide.nl

 

28 augustus'06: Uitzendschema Land Rover G4 Challenge bekend.

Vanaf 2 september gaat zes zaterdagen lang de televisie-avond bij RTL7 van start met de Land Rover G4 Challenge. In de door Floortje Dessing gepresenteerde afleveringen worden vanaf 18.30 uur de selecties, de voorbereidingen van de Nederlandse deelnemer Thijs Maartense en het G4 Challenge avontuur in Thailand, Laos, Brazilië en Bolivia gevolgd.


Land Rover G4 Challange - Defender 110 Land Rover G4 Challange - Defender 110 Land Rover G4 Challange - Defender 110

De Land Rover G4 Challenge is een zware mix van de meest uitdagende 4x4-trajecten op aarde gecombineerd met een serie van veeleisende avonturensporten. De prijs die de winnaar aan het eind van dit vier weken lang durende, wereldwijde avontuur wacht: een gloednieuwe Range Rover.

De eerste twee etappes van de G4 Challenge speelden zich af in Azië. Na een technische competitie in het hart van Bangkok trok de Challenge naar Laos, voor twee weken van afgelegen activiteiten in de bergen en valleiën rond de Mekong rivier. Hier boden de jungle, stomende hitte, modder, water en rivieroversteken een gamma van 4x4-rijden en multi-sport-uitdagingen.

Voor de derde en de vierde etappe verhuisde de G4 Challenge naar Zuid Amerika. Na een spectaculaire dag van activiteiten op het Copacabana-strand van Rio de Janeiro volgden twee weken van zware condities in het Boliviaanse Andes-gebergte, waaronder activiteiten op 4.000 meter hoogte boven de zeespiegel en wonderen der natuur, zoals de grote zoutvlaktes van het Salar de Uyuni.

Tijdens de Internationale Selecties kreeg de Nederlandse finalist Thijs Maartense de Goodyear Driving Award uitgereikt voor zijn kalmte en controle achter het stuur. Capaciteiten die hij bewees tijdens de Challenge, op paden met modder zo diep als de motorkap hoog is en bij andere zware 4x4-proeven.

Uitzendschema:

De zes afleveringen worden uitgezonden op zaterdag bij RTL7 om 18.30 uur.

Zaterdag 2 september: (internationale) selecties, introductie en voorbereidingen van de Nederlandse deelnemer Thijs Maartense, vertrek naar en aankomst in Bangkok.

Zaterdag 9 september: verslag van Stage 1 in Bangkok en Laos.

Zaterdag 16 september: verslag van Stage 2 in Laos.

Zaterdag 23 september: reis naar Rio de Janeiro en aankomst in Brazilië.

Zaterdag 30 september: verslag van Stage 3 op Copacabana en in Bolivia.

Zaterdag 7 oktober: verslag van Stage 4 in Bolivia en de finale bij de stad Tarija.

Bron: RTL7

 

22 augustus'06: Nieuwe Land Rover Defender 2007 officieel gepresenteerd (met Foto's)
De antieke Land Rover Defender wordt nog gemaakt tot 2010. Om hem de laatste jaren door te helpen, is het nodige aan de terreinauto veranderd.

Het grootste nieuws aan de Land Rover Defender voor modeljaar 2007 is dat de vijfcilinder dieselmotor is vervangen door een viercilinder die ook leverbaar is in de Ford Transit. Het vermogen is met 122 pk gelijk gebleven. Het maximale koppel is gegroeid tot maximaal 360 Nm; zestig meer dan voorheen. Om de trekkracht te verbeteren is een zesversnellingsbak gemonteerd. Met zijn nieuwe dieselmotor haalt de Defender 132 km/u en voldoet hij aan de nieuwe Euro IV emissie-eisen. De top is 2 km/u hoger dan bij de oude TD5-motor wordt opgegeven.

 

New Nieuwe Land Rover Defender 2007 New Nieuwe Land Rover Defender 2007

 

De meest opvallende wijziging aan het exterieur is de extra bult op de motorkap ‘als hint naar de toegenomen capaciteiten van de Defender’, aldus de ontwerpers. Binnenin heeft de Defender een nieuw dashboard gekregen en er is gewerkt aan de ergonomie. Zo heeft de passagier voorin voortaan een extra handgreep zodat hij zich schrap kan zetten tijdens extreem offroad rijden. Ook het verwarmings- en ventilatiesysteem is herzien.

 

New Nieuwe Land Rover Defender 2007 New Nieuwe Land Rover Defender 2007

 

Opnieuw is de Defender met drie verschillende wielbases leverbaar: de korte 90, de 100 – die als vijf of zevenzitter te koop is – en de lange 130 die er alleen met een dubbele cabine en een laadbak is.
Bron: Autoweek

 

4 augustus '06: Foto's nieuwe Land Rover Defender?

Op het forum van het Land Rover Owner Magazine wordt gediscussieerd of onderstaande foto's van de nieuwe Defender zijn. De bult in de motorkap is vooral opvallend!

 

Foto nieuwe Land Rover Defender

 

Foto nieuwe Land Rover Defender

 

Wat vind jij? Reacties per mail (info@landrover-defender.eu) worden hier gepubliceerd.

 

Rob D. heeft de volgende verklaring voor de uitstulping op de motorkap, lijkt me geen gek verhaal!

 

Dat "bobbeltje" herbergt de geluids isolerde kap over de cilinderkop van de nieuwe Ford diesel. Omdat deze diesl niet "primair" voor de Land-Rover ontworpen is, heeft de onderkant een vlakke carterpan.
En bij een Land-Rover heb je nu eenmaal die "lastige" vooras!!


Bij ingrepen om deze carterpan te veranderen zou ook de oliepomp moeten verhuizen. Een te drastiche ingreep voor (relatief) kleine productie aantallen. De motor zit er dus gewoon wat hoger in.
Bron: www.lro.com

26 juli'06: Belangrijk nieuws voor Land Rover rijders die met aanhanger rijden.

De Tachograaf is soms ook bij bestellers en pick-ups verplicht!!

Niet alleen trucks moeten een tachograaf hebben. Ook lichtere bedrijfswagens (bestelauto's, busjes en pick-ups) met aanhanger waarbij het toegestane maximum gewicht van de combinatie de 3500 kg overschrijdt, moeten in de regel voorzien zijn van een tachograaf.

 

Een autoambulance achter een pick-up kan zomaar tachograafplichtig zijn. Alleen als het vervoer niet-commercieel is of de combinatie een lager maximum gewicht heeft dan 3,5 ton, kan de tachograaf achterwege blijven.

Jaco Vink, secretaris BOVAG-afdeling AVL, vertelt dat diverse van zijn leden al tegen een boete zijn aangelopen: ‘Tijdens de huurperiode is de huurder te allen tijde verantwoordelijk voor het juiste gebruik van de tachograaf. De huurder moet dus (kunnen) weten of hij tachograafplichtig is of onder een uitzonderingsregel valt. Een verhuurder weet echter vooraf nooit exact waarvoor de huurder het voertuig inzet. Bepaal daarom voorafgaande aan de verhuur of de huurder een tachograaf nodig heeft. Zit er een tachograaf in het voertuig, zorg er dan voor dat deze altijd geijkt is en werkt. Gaat een particulier rijden voor niet-commercieel vervoer in een voertuig met een digitale tachograaf, dan moet die op de stand 'out of scope' worden gezet.’

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft een informatieblad over BE-voertuigen beschikbaar. Deze is te vinden op hun website: www.ivw.nl

Bron: Bovagkrant

 

24 juli'06: RDW verlicht lasten APK

Met ingang van 21 juli 2006 heeft de RDW enkele tientallen controlepunten van de APK geschrapt. Dit moet resulteren in een jaarlijkse lastenreductie van 10,7 miljoen euro voor zowel de autobezitter als voor het bedrijfsleven.

 

Reden van deze maatregel is het kabinetsvoornemen om de administratieve lasten te verminderen voor de autobezitter en het bedrijfsleven. De RDW heeft gekeken naar mogelijkheden om de kosten te verlagen van een APK voor personenauto’s en bedrijfsauto’s.

 

Het onderzoek heeft geresulteerd in het schrappen van controlepunten. Het schrappen heeft geen consequenties voor de verkeersveiligheid en het milieu. Deze punten betreffen hoofdzakelijk administratieve controles (zoals controle gegevens op het kentekenbewijs) en vereenvoudiging van procedures. Binnenkort ontvangen alle RDW- erkende APK-keuringsstations een schrijven waarin de veranderingen worden toegelicht.

 

Begin dit jaar heeft de RDW de dieselroetmeting vereenvoudigd. Alleen deze maatregel resulteerde al in een kostenreductie van 16,7 miljoen.

De verwachte tijdwinst per APK-keuring is ongeveer 5 minuten. De verwachting is dat de tijdsbesparing op termijn leidt tot een verlaging van de APK-kostprijs voor de voertuigbezitter.

 

Er bestaat geen vast tarief voor een APK-keuring. De prijzen die de keuringsinstanties vragen variëren. De APK van auto’s met benzinemotoren bedraagt ongeveer 20 tot 70 euro. Dieselbezitters betalen ongeveer 25 tot 90 euro. Als de APK wordt uitgevoerd in combinatie met een onderhoudsbeurt, is deze veelal gratis.
Bron: RDW

 

17 juli'06: Mond tot mondreclame voor Land Rover

Mond tot mondreclame speelt volgens een recent onderzoek met name een rol bij de aanschaf van computers, internetaansluitingen én auto’s. (toevoeging www.landrover-defender.eu: Niet onderzocht, maar wel heel waarschijnlijk is dat Land Rovers veel zullen worden aangeraden door hun eigenaren, een Land Rover geldt voor velen niet als auto, maar als passie!)

 

Uit een recent onderzoek blijkt dat 73 procent van de consumenten zich voor de aankoop van een product of dienst wel eens door anderen laten beïnvloeden. Met name bij de aanschaf van technisch geavanceerde producten stellen Nederlanders advies uit de vrienden- en bekendenkring zeer op prijs, aldus het Tijdschrift voor Marketing.

 

Opvallend is de dominante plek voor auto’s in het ranglijstje. Maar liefst 27 procent van de ondervraagden gaat voor aankooptips bij anderen te rade. Alleen computers (39 procent) en internetaansluitingen (30 procent) worden vaker genoemd in het onderzoek.
Bron: Bovagkrant

 

6 juli'06: BPM rijp voor de sloop?

De Europese Commissie heeft van het Europese Parlement steun gekregen voor haar voorstel om inschrijvingsbelasting op auto’s (in Nederland de BPM), in heel de EU binnen tien jaar te vervangen door een uitstoot-afhankelijke wegenbelasting.

 

De commissie voor economische en monetaire zaken van het Europees Parlement heeft zich geschaard achter het voorstel van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, om binnen tien jaar de zogenoemde registratiebelasting op auto’s in alle lidstaten geleidelijk af te schaffen. Volgens het voorstel mogen de lidstaten na 2016 geen registratiebelasting meer heffen. In Nederland heeft deze belasting de vorm van BPM. Ook een teruggaveregeling voor de BPM (tot 2016) en de MotorRijtuigenBelasting bij uitvoer van een personenauto naar een andere EU-lidstaat is onderdeel van het plan.

 

Het Europees Parlement stemt medio juli over het voorstel, maar dat het zal worden aangenomen is zo goed als zeker. De enige die nog roet in het eten kan gooien, is de Europese Raad van Ministers, waarin de regeringen van alle lidstaten zijn vertegenwoordigd. Die zal het plan uiteindelijk unaniem moeten goedkeuren. De kans dat dit gebeurt is niet zo groot. Veel regeringen (waaronder de Nederlandse) willen niet dat ‘Brussel’ zich met nationale (auto)belastingen bemoeit.

 

In Nederland heeft het kabinet eerder dit jaar besloten om in 2012 een vorm van kilometerbeprijzing in te voeren. In tegenstelling tot het Europese voorstel gaat het hier om een vorm van belasting waarbij gebruik van de auto wordt belast en niet bezit. Wat beide plannen met elkaar gemeen hebben, is de geleidelijke afschaffing van de BPM. Die aankoopbelasting lijkt dus, linksom of rechtsom, zijn langste tijd te hebben gehad.
Bron: Bovagkrant

 

1 juli'06: Prijzen nieuwe Land Rover Range Rover TDV8 bekend

De Range Rover met de nieuwe V8 dieselmotor staat eind september, begin oktober bij de dealers voor prijzen vanaf 101.000 euro.

 

Land Rover - Range Rover TDV8

De TDV8 met de 272 pk sterke en 640 Nm krachtige 3.6 twinturbodiesel wordt leverbaar in vier uitvoeringen. De SE begint bij 101.000 euro, de HSE kost 112.500 euro, de Vogue gaat voor 121.300 euro op kenteken en de Vogue SE, de nieuwe topuitvoering, wordt voor 135.900 euro overhandigd. Het nieuwe achtcilinder dieselblok van de Ford Motor Company komt later ook in de Range Rover Sport. De grootste Range Rover TDV8 sprint in 9,2 seconden van 0 naar 100 km/h en haalt een begrensde top van 200 km/h.
Bron: nieuws.nl

22 juni'06: Foto's nieuwe Land Rover Freelander gelekt!

Op de Autoshow in Londen, die wordt gehouden van 20 tot 30 juli presenteert Land Rover de nieuwe Freelander. Nu is al de eerste informatie gelekt op internet.


Land Rover Freelander - side Land Rover Freelander - back Land Rover Freelander - front


Zoals de vele spionagefoto’s van dit model al doen vermoeden, krijgt de nieuwe Land Rover Freelander 2 een gezicht dat geheel binnen de familie past. De nieuwe trekken doen denken aan de Range Rover, maar de Freelander is onmiskenbaar zichzelf gebleven. De carrosserie van de Freelander is vijf centimeter gegroeid.
Als motor voor de nieuweling wordt de 3,2-liter zescilinder motor genoemd met een vermogen van 233 pk. Die kennen we al uit de nieuwe Volvo S80. Daarmee kan de nieuwe Land Rover in 8,9 seconden van 0 naar 100. Het gemiddelde brandstofverbruik is 11,2 liter op 100 km. De dieselmotor die in de Freelander 2 komt, is de 2,2-liter met 160 pk en een maximaal koppel van 400 Nm. Die is bekend uit de Ford Mondeo en de Jaguar X-type. De Land Rover haalt er een verbruik mee van 7,5 liter op 100 km. In een later stadium zal het motorenaanbod nog worden aangevuld.
Bron: Autoweek

 

19 juni'06: Strenge eisen voor bullbars op auto's

Het kabinet gaat strenge eisen stellen aan bullbars op auto's. Bij een ongeval kan een bullbar ernstig letsel veroorzaken bij voetgangers, fietsers en motorrijders. De nieuwe regels gaan in op 25 mei 2007.


Een bullbar is een rek van staal of kunststof boven de voorbumper van een auto. Er komt geen geheel verbod op bullbars, omdat er ook kunststof bullbars zijn die meegeven en hierdoor juist veiliger zijn.

Veiligheidseisen
Vanaf 25 mei 2007 mogen nieuwe auto's met een bullbar alleen op kenteken worden gezet als zij aan de nieuwe veiligheidseisen voldoen. Het is dan ook strafbaar om nieuwe auto's met bullbar of losse bullbars te verkopen die niet aan de nieuwe eisen voldoen.

Voor nieuwe auto's die na 24 november 2006 voor een goedkeuring worden aangeboden, gelden de strenge eisen al vanaf die datum.

Met de nieuwe regels voert het kabinet een Europese richtlijn uit. Volgens de nieuwe Europese regels mag een auto met een bullbar niet meer letsel veroorzaken dan een auto zonder bullbar.

Het ontwerpbesluit wordt voor advies naar de Raad van State gestuurd. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.
Bron: Regering.nl

18 juni'06: Red Bull South Africa zet Defender 130 in als Event Vehicle

De zuid Afrikaanse afdeling van Red Bull gaat deze zomer evenementen langs met een speciaal aangepaste versie van de Land Rover Defender 130. Aan boord zijn een complete geluids- en video installatie. De auto is speciaal aangepast om dit allemaal onder te brengen.

 

Land Rover Defender 130 - Red Bull

 

Klik hier voor meer info en foto's
Bron: www.landyonline.co.uk

 

11 juni'06: Terrain Response™ in Range Rover 2007

"Terrain Response™ verbetert de absolute off-road-capaciteiten van auto en bestuurder. Het neemt de bestuurder veel werk uit handen en maakt daarmee het off-road-rijden minder inspannend. Off-road-rijden was nog nooit zo gemakkelijk", verklaart Phil Popham. "Verder biedt Terrain Response™ – net als in de Range Rover Sport en de Discovery 3 – ook talloze voordelen bij het rijden op de weg. Daarmee is het systeem een perfect voorbeeld van het streven van Land Rover om te zorgen dat elk model de grootste omvang van capaciteiten in zijn klasse biedt."

 

Klik hier om meer te lezen over de Range Rover 2007
Bron: www.landrover.nl

 

4 juni'06: Microsoft directie ook fan van Land Rover Defender

Ook bij Microsoft zijn ze fan van de Land Rover Defender, zo erg zelfs dat ze hun nieuwe anti spyware programma er naar vernoemd hebben! Windows Defender heet het nieuwe programma. Wel jammer dat ze als programma icoontje gekozen hebben voor een kasteeltje en niet het front van de Land Rover Defender!

 

Voor de liefhebbers, hier een link naar de website van Microsoft met meer info over Windows Defender.
Bron: Microsoft

 

2 juni '06: Santana "Shortline" naar Nederland

Ruim 2 jaar wordt het Spaanse Santana in Nederland vertegenwoordigd. Het leveringsprogramma wordt aan het einde van het jaar uitgebreid met een vierde variant, de PS10 met korte wielbasis.

 

Santana Shortline - Front Santana Shortline - Back


Santana bouwt al sinds 1958 terreinauto’s. De Spanjaarden bouwden aanvankelijk de Land Rover Defender in licentie, waarmee ze later onder eigen merknaam verder zijn gegaan. Tot nu bestond het programma uit een 4-deurs personenuitvoering met 5 of 9 zitplaatsen, een besteluitvoering en een pick-up. Op de Salon van Genève afgelopen maart heeft Santana een prototype getoond van een versie 2 deuren en een 33,5 cm kortere wielbasis. De totale lengte bedraagt 428 cm, 39 cm korter dan de 5-deurs versie. Besloten is de ’Shortline’ vanaf oktober in productie te nemen.

 

De huidige Santana’s zijn voorzien van een 125 pk sterke turbodieselmotor afkomstig van Iveco. De PS10 ’Shortline’ wordt aangedreven door een nieuwe 3,0-liter diesel die voldoet aan de Euro IV-norm. Ook deze motor wordt betrokken van Iveco. Het blok is goed voor een vermogen van 140 pk en een maximum koppel van 350 Nm. Prijzen zijn nog niet bekend.
Bron: Autoweek

 

25 mei '06: V8 Diesel voor Range Rover

Land Rover introduceert de Range Rover TDV8, een V8 diesel met 272 pk en 640 Nm die de zescilinder BMW-diesel aflost.

 

Land Rover Range Rover - TDV8


Het nieuwe V8 dieselblok van de Ford Motor Company bezorgt de SUV prima prestaties. Zo sprint de TDV8 in 9,2 seconden van 0 naar 100 en de top is begrensd op 200 km/h. Slechts de Volkswagen Touareg V10 TDI en de Mercedessen ML en GL 420 CDI zijn krachtiger dieselende SUV´s. Ten opzichte van de huidige Range Rover TD6 met een oudere BMW zes-in-lijndiesel (177 pk) sprint de TDV8 maar liefst 4 seconden sneller vanuit stilstand naar 100 km/h. Land Rover belooft verder dat hij 75 procent stiller is. De V8 diesel werkt samen met een zestraps automaat, de ZF die ook in de andere modellen dienst doet. De 3.6 heeft twee turbo´s en het blok is gebaseerd op de TDV6-motor uit de Range Rover Sport en de Land Rover Discovery. Het twee cilinders extra tellende motorblok is eveneens gemaakt van Compacted Graphite Iron, gietijzer met compact grafiet.

 

Verder wijzigt Land Rover het interieur voor modeljaar 2007 dat binnenkort ingaat. De bergruimte is toegenomen, zo zijn er twee dashboardkastjes en grotere bekerhouders. Voortaan beschikt ook het topmodel over het Terrain Response-systeem. Bij dit geavanceerde systeem werkt de elektronica van onder meer de vierwielaandrijving, de tractiecontrole, de differentiëlen en het motormanagement samen. Bovendien kent het vijf programma´s: algemeen/gras-grind-sneeuw/modder en sporen/zand/rotsen-kruip.

 

De Range Rover TDV8 is het eerste product dat de nieuwe V8 diesel van Ford in ontvangst neemt. Later volgt de Range Rover Sport en waarschijnlijk gaat Jaguar ook gebruik maken van de motor.
Bron: Autoweek

 

15 mei '06: Defender blijft in productie tot 2010!

Land Rover blijft de Defender voorlopig trouw, zo laat het merk ongevraagd weten. De hoogbejaarde 4x4 zal tot in ieder geval 2010 in productie blijven, meldt de fabrikant. Voor volgend jaar staat zelfs een serie modificaties op de lijst, die de vertrouwde kopers van de oer-Land Rover weer moeten verblijden. Later dit jaar ontvouwt de 4x4-specialist alle aanpassingen.

 

De Britten sluiten niet uit dat de Defender nog langer in productie zal blijven. Daar wordt momenteel naar gekeken. De Defender is sinds 1948 in vrijwel ongewijzigde vorm in productie. Het type, dat in 1990 zijn huidige naam opgespeld kreeg, is zelfs de grondlegger van het hedendaagse programma.

Land Rover bouwt de Defender in haar fabriek te Solihull. Daar rollen tevens de Range Rover, Range Rover Sport en Discovery van de band. Afgelopen jaar vervaardigde Land Rover 25.000 stuks. Vanaf de productiestart zijn meer dan 1,8 miljoen exemplaren gebouwd. Uit cijfers van de fabrikant blijkt dat tweederde nog altijd bestaat.
Bron: Autotelegraaf


11 mei '06

Het verlagen van de APK-frequentie hangt in de lucht, maar de kogel is nog niet door de kerk. Wat minister Peijs betreft is er nog geen besluit over het eventueel verlagen van de APK-frequentie. Zij wacht Europees onderzoek af en bespreekt dat vervolgens eerst met de branche, alvorens haar APK-beleid te bepalen. ‘Verkeersveiligheid is prioriteit nummer 1’, zei ze in een gesprek met onder meer BOVAG-directeur Koos Burgman. Klik hier voor meer details en de eisen die aan de filters en de inbouw gesteld worden.
Bron: Bovagkrant

 

10 mei '06

Plannen om je Land Rover uit te rusten met een roetfilter? Nog even wachten! De contouren van de regeling om retrofit roetfilters te stimuleren, beginnen zich af te tekenen. Inbouw mag uitsluitend gedaan worden door APK-bedrijven. De subsidie van 400 euro moet door de inbouwbedrijven worden voorgeschoten en daarna schriftelijk worden gedeclareerd bij Senternovem.

 

Vanaf 1 juli geeft de overheid 400 euro subsidie voor elk roetfilter dat achteraf wordt ingebouwd in een personenauto. Op het ABA Jaarcongres werd op hoofdlijnen duidelijk gemaakt hoe deze regeling in het vat gegoten gaat worden. Klik hier voor meer details en de eisen die aan de filters en de inbouw gesteld worden.
Bron: Bovagkrant

 

10 mei '06
Weekje weg met anderen die net zo gek zijn op hun Land Rover als jij zelf? Dan is de Prikkersweek op een Land Rover vriendelijke camping zeker iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.

 

Land Rover Vakantie

 

8 mei '06

Op 3 september vindt in Naarden het 3e Dutch Land Rover Sortout plaats. Klik hier voor meer informatie.

 

3 mei '06

Onder Werkplaats, Tips is een overzicht geplaatst van wanneer een B-rijbewijs voldoet en wanneer een BE-rijbewijs noodzakelijk is. Ook zijn er een aantal voorbeelden van trekkend voertuig met aanhanger te vinden waarbij telkens wordt aangegeven welk rijbewijs vereist is.

 

2 mei '06

Goed nieuws voor iedereen die zijn Defender of andere Land Rover zakelijk rijdt en overweegt een nieuwe aan te schaffen!

 

Onlangs heeft staatssecretaris Wijn aangekondigd nog dit kwartaal een wetsvoorstel in te dienen dat de huidige BPM-teruggaafregeling voor ondernemers vervangt door een vrijstellingsregeling. Hierdoor hoeven ondernemers in de toekomst niet langer de BPM op hun bestelauto(‘s) voor te financieren. Kijk voor het hele bericht op de site van PriceWaterhouseCoopers

Bron: PriceWaterhouseCoopers

 

1 mei '06

Land Rover heeft een Discovery Channel-achtig online tv-kanaal gelanceerd. Onder de naam "Go Beyond" brengen ze documentaires over plaatsen, mensen, cultuur maar natuurlijk ook Land Rovers. Klik hier om naar de site te gaan.

Bron: www.landrover.com

 

24 april '06

John Edwards, hoofd van de UK Division van Land Rover, zegt dat eind 2006 de nieuwe Defender aan het publiek getoond zal worden en dat deze in 2007 op de markt gebracht zal komen!

Bron: Land Rover Owner International april (spring) 2006

 

21 april '06

Onder Werkplaats, Tips is een converter-tooltje geplaatst om verschillende waardes om te kunnen rekenen. Erg handig, helemaal om Engelse maten om te zetten.

 

17 april '06

Onder Defender, Geschiedenis vind je nu ook de beknopte geschiedenis van het merk Land Rover in z'n geheel. Klik hier om er rechtstreeks naar toe te gaan.

 

10 april ’06
Ford is begonnen met de productie van een nieuwe V8 dieselmotor. Die zal in elk geval worden gebruikt voor de Range Rover en de Jaguar XJ.
 
Ford maakt nog niet officieel bekend in welke modellen de nieuwe V8 diesel gebruikt gaat worden, maar reken er op dat de Range Rover, Range Rover Sport en de Jaguar XJ hoog op de prioriteitenlijst staan. De V8 heeft een inhoud van 3,6-liter en twee turbo’s. Het vermogen is 270 pk en het maximale koppel bedraagt 640 Nm.
De nieuwe diesel wordt gemaakt in het Dagenham Diesel Centre in Engeland. Daar wordt al sinds enige tijd de V6 diesel in elkaar geschroefd die inmiddels wordt gebruikt door Jaguar, Land Rover en Peugeot en Citroën. Daarvan zijn tot nu toe 110.000 stuks van gemaakt.
Binnenkort worden op die plaats ook diesels met een inhoud van 1,4- en 1,6-liter gemaakt. Jaarlijks moet de fabriek in Dagenham dan een miljoen motoren gaan bouwen. De V8 neemt daarvan volgens de planning 25.000 exemplaren voor zijn rekening. Dit jaar maken de 2.350 werknemers volgens de planning nog 700.000 motoren
bron: Autoweek.nl

Home
Nieuws
Defender
Werkplaats
Foto-gallerie
Links
All Rights Reserved...