Land Rover Defender
Boeken
Gereedschap
Tips
Land Rover Defender Page
THE BEST 4 X 4 X FAR
Landrover Defender

Heb je tips of handigheidjes die iets met de Defender of Land Rover te maken hebben en hier niet mogen ontbreken? Mail ze dan!


Land Rover UK heeft een conversion manual opgesteld die je kan helpen bij het maken van een eigen opbouw voor het chassis van de Land Rover Defender 110 en de 130 TD5. Waarschijnlijk kun je hem ook gebruiken als leidraad bij aanpassingen aan eerdere modellen zoals de 200tdi en 300tdi.
Bron: Land Rover UK

Land Rover Defender 130 and 110 TD5 CONVERSION_MANUAL pdf-file (1,15mb)


Handige checklist bij het kopen van een Land Rover of andere auto bij de Dienst Domeinen. Je vindt in dit document informatie over de Dienst Domeinen zelf, de RDW en de bijbehorende belastingen en kosten. Aanrader! Bron: Willem de G. , www.banjul.nl

Checklist Dienst Domeinen pdf-file (23kb)


Diesel motor en benzine getankt? Onderstaand artikel helpt je de schade te beperken. Ook als het kwaad nog niet geschied is kan het geen kwaad te weten wat je moet doen als het ooit gebeurd.
Bron: Land Rover International, March Issue 3

Bladzijde 1 pdf-file (393kb)

Bladzijde 2 pdf-file (412kb)


Handige checklist bij het kopen van een Land Rover Series 3. Ook voor andere types zeker de moeite van het lezen waard! Bron: Menno Boon

Checklist kopen Land Rover Series 3 pdf-file (25kb)


Omrekenen van lb.ft naar nm.
1 lb.ft is 1.35582 Nm
1 Nm is 0.737561 lb.ft

Omrekenen van inch naar cm.
1 inch is 2,54 cm
1 cm is 0.3937008 inch


Klik hier om de converter tool te downloaden. Je kunt hier zo'n beetje alle waardes in vinden en omzetten naar andere eenheden.


De Defender is een werkpaard als geen ander, maar wat mag nu wel en wat niet als het gaat om het trekken van een aanhanger. Hieronder een overzicht: (Bron: www.rijschoolheezen.nl)

Het B rijbewijs voldoet in de volgende situaties:

  • De aanhangwagen inclusief laadvermogen niet meer weegt dan 750 KG
  • De aanhangwagen inclusief laadvermogen nier meer weegt dan de ledige massa van het trekkende motorvoertuig EN de toegestane maximum massa van de combinatie niet meer dan 3500 KG bedraagt. U vindt de ledige massa (gewicht zonder lading) en de toegestane maximum massa (maximaal gewicht inclusief laadvermogen) terug op het kentekenbewijs van de auto en de aanhangwagen.

Voorbeelden:

Voorbeeld 1 Ledige massa trekkend motorvoertuig: 700 KG
Toegestane maximum massa aanhangwagen: 720 KG

Rijbewijs B is voldoende. De toegestane maximum massa van de aanhangwagen is kleiner dan 750 KG.

Voorbeeld 2 Ledige massa trekkend motorvoertuig: 800 KG
Toegestane maximum massa aanhangwagen: 900 KG

Rijbewijs BE noodzakelijk. De toegestane maximum massa van de aanhangwagen is meer dan 750 KG en meer dan de ledige massa van het trekkend motorvoertuig.

Voorbeeld 3 Ledige massa trekkend motorvoertuig: 2.500 KG
Toegestane maximum massa aanhangwagen: 1.250 KG

Rijbewijs BE noodzakelijk. De toegestane maximum massa van de aanhangwagen is meer dan 750 KG en die van de totale combinatie is meer dan 3.500 KG.

Voorbeeld 4 Ledige massa trekkend motorvoertuig: 1.700 KG
Toegestane maximum massa aanhangwagen: 2.200 KG

Rijbewijs BE noodzakelijk. De toegestane maximum massa van de aanhangwagen is meer dan de ledige massa van het trekkend motorvoertuig en die van de totale combinatie is meer dan 3.500 KG.

Voorbeeld 5 Ledige massa trekkend motorvoertuig: 1.450 KG
Laadvermogen trekkend motorvoertuig: 500 KG
Toegestane maximum massa aanhangwagen: 1.400 KG

Rijbewijs B is voldoende. De toegestane maximum massa van de aanhangwagen is minder dan de ledige massa van het motorvoertuig en de totale maximum massa van de combinatie is minder dan 3.500 KG.

Voorbeeld 6 Ledige massa trekkend motorvoertuig: 1.650 KG
Laadvermogen trekkend motorvoertuig: 500 KG
Toegestane maximum massa aanhangwagen: 1.500 KG

Rijbewijs BE noodzakelijk. De toegestane maximum massa van de aanhangwagen is weliswaar minder dan de ledige massa van het trekkend motorvoertuig, maar de maximum massa van de totale combinatie is meer dan 3.500 KG.

Home
Nieuws
Defender
Werkplaats
Foto-gallerie
Links
All Rights Reserved...